Η λέξη κουμάρι έχει τουρκική ρίζα (kumar), αλλά έχει προέλθει από την μεσαιωνική ελληνική λέξη κουκουμάριον. Το κουμάρι είναι ο τζόγος, το τυχερό παίγνιο και σχετίζεται με καταστάσεις παρανομίας και φτώχειας. Ο κουμαρτζής δεν πάει στο καζίνο, ούτε σε καρέ, ούτε στα μεγάλα σαλόνια. Προτιμάει τις παράνομες λέσχες ή τα καφενεία χωριών ξεχασμένων από τον θεό και την κοινωνία.
Όσοι γράφουμε σε αυτό το Ιστολόγιο, είμαστε αποφασισμένοι να γεμίσουμε όλους τους κουβάδες του ΟΠΑΠ μέχρι πάνω, μέχρι να περιμένουμε υπομονετικά να κάνουμε ένα γερό ταμείο τζογάροντας μερικά ευρώ.
Οτιδήποτε γράφεται στο διαδικτυακό χώρο www.takismorfonios.blogspot.gr πρόκειται για παλαβομάρες του τρελάρα που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και για εκτιμήσεις των συμμετεχόντων στο συγκεκριμένο Ιστολόγιο, που σκοπό έχουν να κάνουν το χόμπι τους, γράφοντας τα προγνωστικά τους, εμπλουτισμένα με μπόλικο χιούμορ, ''σκοτώνοντας'' έτσι την ελεύθερη ώρα τους. Συνεπώς να μην λαμβάνεται σοβαρά υπόψη το οτιδήποτε γράφεται σε αυτό το χώρο, με απώτερο σκοπό την επιλογή κάποιου αγώνα και το τζογάρισμα με τη επιλογή κάποιου σημείου. Σύνθημα μας?? ''
Πάμε γερά μαζί με τον κουβά''


Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Νέα στοιχηματική χρονιά - Αγώνες 29 - 30 - 31 Αυγούστου 2014


Νιούκασλ - Κρίσταλ Πάλας
 Η Κρίσταλ Πάλας ήταν με το ένα πόδι στην Τσάμπιονσιπ μέχρι τις 23 Νοεμβρίου του 2013, που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Τόνι Πιούλις στη θέση του Ιαν Χόλογουεϊ.  Η μεταμόρφωση της ομάδας με την εμφάνιση του Πιούλις ήταν εντυπωσιακή, με συνέπεια να τερματίσει στην 11η θέση της βαθμολογίας, 12 πόντους πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, διώχνοντας από πολύ νωρίς το άγχος της παραμονής. Όμως λίγο πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα ο Τόνι Πιούλις έφυγε και η Κρύσταλ Πάλας είναι με υπηρεσιακό προπονητή.
Η Νιουκάστλ, που είχε δύσκολη αρχή με Σίτι εντός έδρας και Άστον Βίλλα εκτός παίρνει το ματσάκι με την τιμή του άσσου πάνω απο το 1,7 να είναι ικανοποιητική.


Γουέστ Χαμ - Σαουθάμπτον
Η Σαουθάμπτον είναι αποδυναμωμένη σε σχέση με πέρσι.  Μάλλον θα τερματίσει κάτω απο την 9η θέση, χειρότερα απο πέρσι δηλαδή.
Η Γουέστ Χαμ ξεκίνησε πολύ δυνατά το πρωτάθλημα νικώντας 3-1 εκτός έδρας την Κρύσταλ Πάλας, ενώ έχασε απο την Τόττεναμ εντός έδρας στις καθυστερήσεις, έχοντας παίξει όμως καλύτερα και χάνοντας και πέναλτι.
Ο άσσος πάνω απο το 2,4 είναι πρόκληση.

Έβερτον - Τσέλσι
Φέτος ο Μουρίνιο θα το καθαρίσει το πρωτάθλημα. Η δυναμωμένη Τσέλσι κερδίζει μέσα στο Λίβερπουλ την Έβερτον. Όμως το διπλό σε αποδόσεις στο 2,2 είναι χαμηλό - καθώς υπάρχει και η ισοπαλία που παίζει δυνατά.

Άστον Βίλα - Χαλ
Ο άσσος της Άστον Βίλα στο 2,2 θεωρώ ότι είναι δώρο. Η ευνοϊκή παράδοση της Άστον Βίλα, σε συνδυασμό με την κούραση της Χάλ απο τους αγώνες με την Λόκερεν για το Γιουρόπα Κάπ συνηγορούν στον άσσο.

Πάμε στην Τσάμπιονσιπ όπου αυτή την αγωνιστική φοβάμαι ότι θα εμφανιστούν μπόλικες ισοπαλίες. Απο τα 12 παιχνίδια της αγωνιστικής δεν θα εκπλαγώ αν δω 5 με 6 ισοπαλίες να εμφανίζονται.

Νόριτς - Μπόρνμουθ
Η Μπόρνμουθ έχει ως στόχο να μπει στα play offs και στην πρώτη 6άδα, αλλά μάλλον θα περιοριστεί ανάμεσα των θέσεων 7 εως 12. Η Νόριτς θέλει να επανέλθει στη Πρέμιερ Λήγκ - κάτι που είναι πάντα δύσκολο, δηλαδή μια Αγγλική ομάδα να ανέβει αμέσως στην Πρέμιερ μετά τον υποβιβασμό της στην Τσάμιονσιπ.
Ο άσσος όμως σε τιμές πάνω απο το 2 μου φαίνεται δυνατό σημείο.

Μπράιτον - Τσάρλτον
ΟΚ, η Μπράιτον είναι απο τα μεγάλα φαβορί για τα play offs και να τερματίσουν στην πρώτη 6άδα. Απο την άλλη μεριά η Τσάρτον είναι μαζί με Μπλάκπουλ, Μίλγουολ και Μπέρμιχαμ τα μεγάλα φαβορί για υποβιβασμό.
Αυτά όμως είναι επι χάρτου και είναι οι προβλέψεις των μπούκιδων - επι χόρτου η Τσάρλτον έχει ξεκινήσει πολύ δυνατά το πρωτάθλημα και το διπλό σε αποδόσεις πάνω απο το 4 είναι λουκούμι για τους κυνηγούς των μεγάλων αποδόσεων.

Γουότφορντ - Χάντερσφιλντ
Η Γουότφορντ είναι ένα μεγάλο αουτσάιντερ για να τερματίσει στην πρώτη 6άδα - η Χάντερσφιλντ τίποτα το ιδιαίτερο. Θα ήθελε να τερματίσει σε μια θέση λίγο υψηλότερη απο πέρσι, μεταξύ 12ης και 15ης δίχως να κινδυνέψει.
Το Momentum δείχνει Γουότφορντ, αλλά ο άσσος στο 1,7 είναι μάλλον χαμηλός.

Γουίγκαν - Μπέρμιγχαμ
Η Γουίγκαν μαζί με την Ντέρμπι είναι τα μεγάλα φαβορί για την απευθείας άνοδο στην Πρέμιερ Λήγκ (επίσης φαβορί είναι η Κάρντιφ και η Νόριτς - αλλά και η Φούλαμ). Η αλήθεια είναι ότι η Γουίγκαν δεν ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα.
Η Μπέρμιχαμ έχει ως στόχο την παραμονή και έχει μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Αν η Γουίγκαν θέλει να τερματίσει στις 2 πρώτες θέσεις της Τσάμπιονσιπ τότε αυτα τα παιχνίδια πρέπει να τα καθαρίζει.
Άσσος, έστω και μικρός στο 1,6. Αν είχε ξεκινήσει καλύτερα η Γουίγκαν ο άσσος θα ήταν κάτω από το 1,4.

Ντέρμπι - Ίπσουιτς
Η Ίπσουτς δεν θα κινδυνέψει και ούτε θα μπορέσει να πλασαριστεί στις θέσεις των play offs.
Η Ντέρμπι μεγάλο φαβορί για την απευθείας άνοδο. Μετά την πεντάρα που έριξε στη Φούλαμ θα έχει και ανεβασμένο το ηθικό.
Χαμηλή η απόδοση του άσσου στο 1,65 και κακή η παράδοση που ευνοεί την Ίπσουιτς.

Μίντλεσμπρο - Ρέντινγκ
Η Ρέντινγκ μαζί με την Μίντλεσμπρο ανήκουν στην κατηγορία των ομάδων (μαζί με Νότιγχαμ, Γουότφορντ και Μπλάκμπερν) που φιλοδοξούν να μπουν στην 6άδα. Δεν ξεκίνησε καλά η Ρέντινγκ, αλλά μήπως και η Μίντλεσμπρο ξεκίνησε καλύτερα για να μας την προσφέρουν οι μπούκιδες στο 1,8???
Αρχικά είχα επιλέξει τον άσσο και την Μπόρο αλλά ο άσσος ήταν σε απόδοση κοντά στο 2. Όμως ο άσσος πέφτει και η Ρέντινγκ πλέον προσφέρεται σε αποδόσεις τρελές που φθάνουν στο 4,6.

Πάμε στην Ά Αγγλίας όπου τα μεγάλα φαβορί για την απευθείας άνοδο (2 πρώτες θέσεις) είναι η Μπρίστολ Σίτι και η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, αλλά και η Πρέστον που ήδη παίζεται απο τους μπούκιδες ως το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση της 1ης θέσης. Η Πιτερμπόρο, η Λέιτον Όριεντ (θα είναι αποτυχία αν δεν μπει στην πρώτη 6άδα), η νεοφώτιστη Φλίτγουντ, η Μπράντφορντ, η Γέοβιλ, η Ντονκάστερ και ίσως η Σκάνθορπ θα κυνηγήσουν ένα πλασάρισμα στην πρώτη 6άδα.
Όλνταμ, Κολτσεστερ, Κρου, Νοτς Κάουντι και Τσέστερφιλντ είναι απο τα φαβορί για υποβιβασμό - με την Κρού και την Κόλτσεστερ να φαίνεται δύσκολο να αποφύγουν τον υποβιβασμό στην Β΄Αγγλίας.

Κόλτσεστερ - Πιτέρμπορο
Το μεγαλύτερο φαβορί για τον υποβιβασμό (Κόλτσεστερ) έχει φροντίσει απο την αρχή να επαληθεύει τα προγνωστικά που την θέλουν να χάνει την κατηγορία. 4 αγώνες και έχει φέρει μόλις μια ισοπαλία και αυτήν με την Όλνταμ εντός έδρας.
Η Πίτερμπόρο όπως και πέρσι έχει κάνει πολύ δυνατό ξεκίνημα στην κατηγορία. 3 νίκες στους 4 πρώτους αγώνες. Έχασε μόνο απο την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 1-2 εντός έδρας.
Το διπλό της Πίτερμπόρο σε αποδόσεις γύρω απο το 2,25 δεν είναι και καμιά σπουδαία ευκαιρία, αλλά το Momentum δείχνει την Πιτερμπόρο και η οποία οφείλει τέτοια ματς να τα παίρνει αν θέλει να μπει στα play offs.

Πρέστον - Σέφιλντ Γιουν.
ΟΚ η Πρέστον είναι απο τα φοβορί για άνοδο και έχει ξεκινήσει λίγο καλύτερα απο την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Η Πρέστον έχει 8 βαθμούς σε 4 αγώνες και η Πρέστον 6. Έχει και καλή παράδοση η Πρέστον ως γηπεδούχος - 6 νίκες Πρέστον, 5 ισοπαλίες και 3 νίκες η Σέφιλντ.
Όμως το παιχνίδι είναι μεγάλο ντέρμπι και τα τελευταία 3 χρόνια με γηπεδούχο την Πρέστον νίκησε 2 φορές η Σέφιλντ ενώ το περσινό παιχνίδι έληξε ισόπαλο 0-0.
Άρα οι μπούκιδες τρελάθηκαν που δίνουν στην Σέφιλντ αποδόσεις πάνω απο το 4.
Διπλό λοιπόν, λόγω απόδοσης. Το διπλό στο 4,15 είναι τεράστια απόδοση. 

MK Ντονς - Κρόουλι
Η Ντόνς είναι χειρότεη ομάδα απο πέρσι και θα είναι υπέρβαση αν μπει στην 6άδα. Απο την άλλη μεριά η Κρόουλι είναι μια καινούργια ομάδα με πολλές αλλαγές στο ρόστερ της. Είναι ο άγνωστος Χ η Κρόουλι, Στην περσινή βαθμολογία η Ντόνς συγκέντρωσε μόνο 3 βαθμούς περισσότερους απο την Κρόουλι., ενώ η ΜΚ Ντόνς είχε απο τις πιο αδύναμε έδρες.
Το διπλό της Κρόουλι σε αποδόσεις πάνω απο το 4,5 με βάζει σε σκέψεις για τρέλες.

Ντονκάστερ - Όλνταμ
Θέλει μια άμεση επάνοδο στην Πρέμιερσιπ η Ντονκαστερ μετά την υποβιβασμό της. Η Όλνταμ είναι το μεγάλο φαβορί για τον υποβιβασμό στην Αγγλία 2.
Ο άσσος στο 2,2 με ικανοποιεί.

Στην Αγγλία 2 η Έξετερ των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων (της έχει επιβληθεί εμπάργκο στις μεταγραφές) και η Άκρινγκτον του χαμηλού μπάτζετ δείχνουν ότι θα πέσουν στην ερασιτεχνική κατηγορία. Μόνο απο θαύμα σώζονται.
Τα δύο μεγάλα φαβορί για άνοδο είναι η Πόρτσμουθ και η Μπέρι.

Πόρτσμουθ - Νιούπορτ
Η Νιούπορτ μετά απο 25 χρόνια επέστρεψε πέρσι στην Αγγλία 2 όπου σώθηκε και άνετα. Φέτος θέλει να πετύχει το ίδιο, δεν ξεκίνησε όμως καλά και έχει 1 βαθμό σε 4 παιχνίδια.
Η Πόρτσμουθ είναι το μεγαλύτερο φαβορί για την κατάληψη της 1ης θέσης. Μετά την 1η αγωνιστική και την απρόσμενη ισοπαλία, εντός έδρας με την Έξετερ πέτυχε 3 νίκες. Ο άσσος πάνω απο 1,8 δείχνει δυνατός.

Ας πιάσουμε και την Κόνφερανς και να κάνουμε μια μικροανάλυση με τη βοήθεια του Betonews

Άλφρετον - Μπρέιντρι
Η Άλφρετον έχασε τον βασικό της επιθετικό και πρώτο της σκόρερ πέρυσι, Jon Akinde, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει βρει τον παίκτη που θα τον αντικαταστήσει. Αποχώρησε και ο γιος του προπονητή, Nick Law και κάποιοι άλλοι αμυντικοί, αλλά ενισχύθηκε πάρα πολύ στην άμυνα και στη μεσαία γραμμή, παίρνοντας παίκτες έμπειρους από την κατηγορία. Στόχος της είναι να καταφέρει επιτέλους να συμμετάσχει στα play offs για την άνοδο. Αναμένεται πάλι να τερματίσει στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα.
Όμως έχει ξεκινήσει τραγικά το πρωτάθλημα και έχει 5 ήττες στις 5 πρώτες αγωνιστικές, έχοντας φάει 18 τέρματα.
Η Μπρέιντι ξεκινάει τη σεζόν δείχνοντας αποδυναμωμένη, αφού έχασε δύο βασικότατους παίκτες της από πέρυσι, τους Holman, Wells, με τον πρώτο να είναι και ο πρώτος της σκόρερ. Τα τελευταία χρόνια έχει τρελάνει τους πάντες, καθώς ξεκινάει πάντα ως από τα φαβορί για τον υποβιβασμό, έχοντας φέτος το δεύτερο πιο φτηνό ρόστερ της κατηγορίας και το δεύτερο πιο νεανικό, αλλά πάντα βρίσκει ένα τρόπο να εξασφαλίζει άνετα και νωρίς τη σωτηρία της και να τερματίζει στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα.
Σε άλλες συνθήκες ο άσσος στο 2,5 θα ήταν μεγάλη απόδοση - αλλά τώρα η Άλφρετον δεν εμπνέει καμιά εμπιστοσύνη, καθώς καταρρέει.

Γκέιτσχεντ - Τσέστερ
Η Γκέιτσχεντ έχει καλό προπονητή και με «προίκα» την περσινή παρουσία της μπορεί και φέτος να διεκδικήσει τη συμμετοχή της στα play offs, ενώ ίσως κυνηγήσει και τον τίτλο και την απευθείας άνοδο. Το χειρότερο σενάριο γι’ αυτήν θα είναι να μην μπει στα play offs, αλλά και σε αυτή την περίπτωση αναμένεται να τερματίσει στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα. 
Η Τσέστερ τελείωσε τη σεζόν στην 21η θέση, τελευταία που οδηγούσε στην χαμηλότερη κατηγορία, αφού δεν μπόρεσε να κερδίσει την τελευταία αγωνιστική και να σωθεί, καθώς υποβιβάστηκε αγωνιστικά λόγω της χειρότερης διαφοράς τερμάτων, ισόβαθμη με άλλες δύο ομάδες. Όμως κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία λόγω της αποβολής από αυτήν της Χέρεφορντ, με την οποία και είχε ισοβαθμήσει. Το περίεργο πέρυσι ήταν πως είχε περισσότερες νίκες μακριά από το γήπεδο της, παρά σε αυτό.
Άλλαξε αρκετά σε σχέση με πέρυσι, έφυγαν αρκετοί παίκτες και ήρθαν αρκετοί καινούργιοι. Σίγουρα η πιο σημαντική προσθήκη μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή του επιθετικού Iwelumo, ενώ ήρθαν και κάποιοι ποδοσφαιριστές με αρκετά σημαντική εμπειρία από την κατηγορία. Διαθέτει και έναν καλό και έμπειρο προπονητή, πρώτη φορά από την αρχή της σεζόν, μοιάζει εφικτό ένα πλασάρισμα στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα και δύσκολα θα κινδυνεύσει όπως συνέβη και πέρυσι
Ο άσσος στο 1,6 είναι ιδιαίτερα χαμηλός.

Όλντερσοτ - Γκρίμσμπι
Η Όλντερσοτ λόγω οικονομικών προβλημάτων είχε ξεκινήσει πέρσι με -10 βαθμούς - τελικά όμως, την προτελευταία αγωνιστική την έσωσε την κατηγορία.  Φέτος οι κινήσεις που έκανε ήταν απλά διορθωτικές και σε σχέση με τους παίκτες που έχασε, χωρίς να μοιάζει πολύ αλλαγμένη σε σχέση με πέρυσι. Βέβαια η μεγάλη διαφορά από πέρυσι είναι πως φέτος «χτίστηκε» από νωρίς και όχι όπως πέρυσι μόλις μία εβδομάδα πριν αρχίσει το πρωτάθλημα. Χωρίς να έχει και την αφαίρεση βαθμών αναμένεται να είναι στις ομάδες που θα παλέψουν για μία άνετη παραμονή, έχοντας τις δυνατότητες να την πετύχει. Αλλά από εκεί και πέρα δύσκολα θα μπορέσει να διεκδικήσει κάτι καλύτερο, δηλαδή συμμετοχή στα play offs για την άνοδο. Απλά θα προσπαθήσει να μπει στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα.
 Η Γκρίσμπι μπορεί να μείωσε λίγο το ρόστερ της, αλλά δεν έχασε κάποιον από τους παίκτες που θεωρούνταν βασικοί και αναντικατάστατοι πέρυσι, όπου και τερμάτισε 4η, δίχως όμως να ανέβει κατηγορία. Αναμένεται και πάλι να είναι στις ομάδες που θα παλέψουν για τη συμμετοχή τους στα play offs, ενώ δεν δείχνει να έχει την απαραίτητη σταθερότητα και συνέπεια να διεκδικήσει τον τίτλο. Ίσως μάλιστα να μην μπορέσει καν να μπει στα play offs, αλλά σε κάθε περίπτωση αναμένεται να είναι στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα.

Γουέλινγκ - Φόρεστ Γκριν
Η Γουέλινγκ απέκτησε περισσότερους παίκτες από αυτούς που παραχώρησε, όμως έχασε τον περσινό της πρώτο σκόρερ, Laffayette και είναι αμφίβολο κατά πόσο μπορεί να τον αντικαταστήσει ο Wellard που ήρθε γι’ αυτή τη δουλειά. Συνήθως οι δεύτερες σεζόν των νεοφώτιστων ομάδων είναι πολύ πιο δύσκολες από τις πρώτες, καθώς απουσιάζει το αίσθημα του αιφνιδιασμού. Έχοντας και ένα νεανικό ρόστερ και το τρίτο πιο «φτηνό» της κατηγορίας, αναμένεται να παλέψει για την παραμονή της στην κατηγορία, με τις περισσότερες πιθανότητες να είναι εναντίον της, ούσα μία από τις υποψήφιες για υποβιβασμό. 
Η Φόρεστ Γκρίν όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος για ακόμη μία χρονιά ξεκινάει με μεγάλες φιλοδοξίες τη σεζόν και θεωρείται το δεύτερο φαβορί από τις εταιρείες στοιχημάτων για να κατακτήσει τον τίτλο. Άλλωστε ως γνωστόν δεν έχει οικονομικά προβλήματα, αλλά αυτό δεν τη βοήθησε ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Έχει το τρίτο πιο ακριβό ρόστερ της κατηγορίας. Έκανε και πάλι ένα μεγάλο ξεκαθάρισα στο ρόστερ της, με τη διαφορά πως άλλαξε μεταγραφική πολιτική φέτος. Προτίμησε να πάρει περισσότερους παίκτες που έχουν εμπειρίες από μεγαλύτερες κατηγορίες, από τους οποίους ξεχωρίζουν ο επιθετικός Parkin και ο γκολκίπερ Arnold, παρά παίκτες που ξεχώρισαν στην κατηγορία που αγωνίζεται. Αναμένεται να καταφέρει να παλέψει για να διεκδικήσει την άνοδο, το πιθανότερο πάντως μέσω των play offs, αφού δύσκολα θα καταφέρει να διεκδικήσει τον τίτλο.
Το διπλό στο 1,9 είναι χαμηλό, αλλά μάλλον θα επαληθευθεί. 

Ρέξαμ - Γουόκινγκ
Η Ρέξαμ πέρσι ήταν η αρνητική έκπληξη της κατηγορίας καθώς κινδύνεψε ακόμη κι με υποβιβασμό. Τελικά τερμάτισε 17η μακριά απο τις θέσεις των play offs. 
Σε κάθε περίπτωση φέτος αναμένεται να κάνει καλύτερη πορεία από πέρυσι και μάλιστα το πιθανότερο είναι πως θα βρίσκεται πάλι στις ομάδες που θα διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στα play offs για την άνοδο.
Η Γουόκινγκ δεν άλλαξε πολύ σε σχέση με πέρυσι και κυρίως ενισχύθηκε, αφού οι παίκτες που έχασε δεν ήταν τόσο σημαντικοί γι’ αυτήν. Έχει και έμπειρο προπονητή και με βάση την περσινή της πορεία μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω και να διεκδικήσει τη συμμετοχή της στα play offs. Αν καταφέρει να βρεθεί σε αυτά θα είναι επιτυχία, ενώ στη χειρότερη περίπτωση αναμένεται να τερματίσει στο δεύτερο μισό του βαθμολογικού πίνακα και δύσκολα θα μπλέξει σχετικά με την παραμονή της στην κατηγορία. 
Το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο και η Γουόκινγκ ακόμη δεν έχει χάσει. Το 2 σε αποδόσεις κοντά στο 4 είναι πρόκληση για τους τολμηρούς. 

Μάκλσφιλντ - Ίστλιχ
 Η χρονιά για την Μάκλισφντ προβλέπεται αρκετά πιο δύσκολη από την περσινή, αφού έφυγαν αρκετοί ποδοσφαιριστές και δεν υπήρξε ανάλογη μεταγραφική ενίσχυση. Άλλωστε αυτή τη στιγμή έχει τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας στην κατηγορία, λίγο πάνω από 20 ετών! Αναμένεται και πάλι να βρίσκεται στο δεύτερο μισό του βαθμολογικού πίνακα, αλλά φέτος πολύ πιθανόν να μπλέξει και σε σενάρια υποβιβασμού και να κινδυνεύσει έντονα.
Η Ίστλιχ αν και ανέβηκε φέτος κατηγορία, θεωρείται από τις εταιρείες στοιχημάτων το τρίτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και την άνοδο! Και πώς να μην είναι έτσι, όταν διαθέτει το ακριβότερο ρόστερ στην κατηγορία, παίρνοντας παίκτες όπως οι Reid, Wright, Constable, Midson. Ειδικά οι τρεις τελευταίοι δημιουργούν μία επιθετική τριάδα ικανή να «τρομοκρατήσει» όλες τις ομάδες της κατηγορίας, έστω και αν είναι στο 75% των δυνατοτήτων τους που έχουν δείξει στο παρελθόν στην ίδια κατηγορία. Έχει δυνατή έδρα που μπορεί να την εκμεταλλευτεί και αναμένεται να είναι στις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν και θα διεκδικήσουν τη συμμετοχή στα play offs.
Επειδή η Μάκλσφιντ  έχει ξεκινήσει πολύ καλά το πρωτάθλημα (2 νίκες, 3 ισοπαλίες) το διπλό προσφέρεται στην τιμή του 2,35 που είναι ικανοποιητική.

Ντόβερ - Κιντερμίνστερ
Οι παίκτες που πήρε η Ντόβερ δεν είναι και τίποτα το εντυπωσιακό από πλευράς ονομάτων, αλλά γενικότερα βασίζεται στην ομαδική προσπάθεια και στο καλό σύνολο, παρά σε ατομικές ικανότητες ποδοσφαιριστών της. Στα φιλικά ως τώρα, με σοβαρούς αντιπάλους, έδειξε καλό πρόσωπο και δείχνει αποφασισμένη να παλέψει για να παραμείνει στην κατηγορία. Αυτός είναι άλλωστε ο στόχος της, όπως και κάθε νεοφώτιστης ομάδας. Δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια οι νεοφώτιστες κάνουν καλές παρουσίες στις πρώτες τους σεζόν σε αυτήν την κατηγορία, δείχνει ικανή να τα καταφέρει.

Η Κιντερμίντσερ σε σχέση με πέρυσι θα έχει κάποιες αλλαγές, αν και φρόντισε να αντικαταστήσει όσους παίκτες έχασε, με ποδοσφαιριστές που έχουν εμπειρία από την κατηγορία, αλλά και από μεγαλύτερες. Ειδικά στην επίθεση οι αλλαγές είναι αρκετές και σημαντικές. Μένει να φανεί κατά πόσο θα βοηθήσουν. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι θεωρείται από τις ομάδες που μπορούν να πρωταγωνιστήσουν, δηλαδή να διεκδικήσει και πάλι τη συμμετοχή της στα play offs για την άνοδο.

Λίνκολν - Τορκί
Η Λίνκολν δεν ενισχύθηκε ιδιαίτερα, περισσότερο αποδυναμώθηκε στις μεταγραφές, αφού έχασε κάποιους παίκτες που βοήθησαν σημαντικά πέρυσι, με αυτούς που ήρθαν να μην είναι αναγνωρισμένης αξίας, έστω και για την κατηγορία, εκτός ίσως από τους Marshall, Ledsham, Diagne. Με αυτά τα δεδομένα προβλέπεται άλλη μία δύσκολη χρονιά γι’ αυτήν, όπου θα προσπαθήσει πάλι να καταφέρει να μείνει άνετα και χωρίς να κινδυνεύσει έντονα στην κατηγορία, αλλά δεν αποκλείεται να εμπλακεί στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.
Η Τορκί υποβιβάστηκε απο την Αγγλία 1 και δεν έκανε κάποια μεγάλη μεταγραφή, οπότε δεν αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως ενισχυμένη σε σχέση με την περσινή σεζόν, αλλά ούτε και πολύ αποδυναμωμένη. Βέβαια έχει έναν προπονητή που δεν έχει πολλές εμπειρίες και αυτό ίσως της κοστίσει κάποια στιγμή. Όπως κάθε ομάδα που υποβιβάζεται, είναι από αυτές που θα παλέψουν για να συμμετάσχουν στα play offs της ανόδου, ενώ το χειρότερο δυνατό σενάριο γι’ αυτήν θα είναι να τερματίσει στο δεύτερο μισό του βαθμολογικού πίνακα. 

Σάουθπορτ - Μπαρνέτ
Από τους παίκτες που έχασε η Μπαρνέτ μόνο ο Hyde, ο περσινός της πρώτος σκόρερ, θεωρείται βασικός και απώλεια. Όμως φρόντισε να την καλύψει παίρνοντας έναν επιθετικό με πολλά προσόντα που εντυπωσίασε πέρυσι στην κατηγορία, τον Akinde, αλλά και τον έμπειρο McDonald από την Όλνταμ. Αλλά και οι άλλοι παίκτες που πήρε, έστω και αν είναι λίγοι, έχουν εμπειρία από μεγαλύτερες κατηγορίες και μπορούν να την βοηθήσουν, κυρίως στο μεσοαμυντικό κομμάτι. Άλλωστε εξακολουθεί και έχει το τρίτο πιο ακριβό ρόστερ της κατηγορίας. Έχει και έναν προπονητή που δείχνει φτιαγμένος γι’ αυτήν την ομάδα, αναμένεται να είναι από αυτές που θα πρωταγωνιστήσουν και θα διεκδικήσουν την άνοδο. Βέβαια θα είναι έκπληξη αν πάρει τον τίτλο, το πιθανότερο είναι να βρεθεί στα play offs, ενώ αρνητική έκπληξη θα είναι αν τερματίσει στο δεύτερο μισό του βαθμολογικού πίνακα.  
Στη Σάουθπορτ η μεταγραφή που ξεχωρίζει είναι αυτή του Brodie ο οποίος είναι επιθετικός για τον οποίο πριν λίγα χρόνια «σφάζονταν» ομάδες στα πόδια του. Βέβαια αυτό έγινε όταν ήταν στη Γιορκ, υπό τις οδηγίες του Foyle, ο οποίος τον πιστεύει και του δίνει άλλη μία ευκαιρία. Επίσης ο Foyle πήρε και κάποιους παίκτες από τη Χέρεφορντ, τους οποίους είχε πέρυσι, όπως οι Collins, Lloyd – Weston, ενώ γενικότερα η ομάδα έχει ενισχυθεί σε σχέση με πέρυσι. Έτσι αναμένεται να βελτιώσει και την παρουσία της και ίσως – αν όλα πάνε καλά – να διεκδικήσει και συμμετοχή στα play offs. Με τις κινήσεις που έκανε μοιάζει δύσκολο να μπλέξει όσον αφορά στην παραμονή της στην κατηγορία. 
Το momentum δείχνει Μπαρνέτ και η απόδοση του διπλού πάνω απο το 2,1 είναι ικανοποιητική. 

Μπρίστολ Ρ. - Χάλιφαξ Τάουν
Η Μπρίστολ Ρόβερς υποβιβάστηκε απο την Αγγλία 2 στην Κόνφερανς. Αν και δεν έκανε καμία σπουδαία μεταγραφή, πήρε κάποιους παίκτες που έχουν εμπειρία από την κατηγορία και μπορούν να τη βοηθήσουν, ενώ έγινε και ένα μεγάλο ξεκαθάρισμα, κάτι αναμενόμενο όταν μία ομάδα πέφτει από επαγγελματική κατηγορία σε ερασιτεχνική. Πάντως από τις εταιρείες στοιχημάτων θεωρείται το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και της απευθείας ανόδου. Σε κάθε περίπτωση αναμένεται να είναι στις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο, αλλά ίσως να μην πάρει το πρωτάθλημα και να χρειαστεί να το κάνει από τα play offs.
Η Χάλιφαξ σε σχέση με την περσινή ομάδα υπάρχει μία πολύ μεγάλη διαφορά που ακούει στην αποχώρηση του πρώτου της σκόρερ, Lee Gregory, που μετακόμισε σε πολύ υψηλότερο επίπεδο. Ο Aspin πήρε κάποιους παίκτες για να καλύψουν το κενό του, όπως οι Boden, Peniket, αλλά αποτελεί ερωτηματικό κατά πόσο θα «δέσουν» με την «χημεία» της ομάδας για να προσφέρουν όσα και ο Gregory. Από αυτό θα εξαρτηθεί και η πορεία της. Αν ξεπεράσει ανώδυνα αυτή την απώλεια, αναμένεται να είναι και πάλι στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα, ίσως να διεκδικήσει και πάλι συμμετοχή στα play offs.
Εδώ έχουμε το παράδοξο να παίζει μια ομάδα που σέρνεται (Μπρίστολ Ρόβερς) με μια ομάδα που πετάει (5 νίκες τις 5 πρώτες αγωνιστικές η Χάλιφαξ) και να δίνεται φαβορί, απο τους μπούκιδες, η ομάδα που σέρνεται επειδή έρχεται απο υψηλότερη κατηγορία και την θεωρούν φαβορί για την πρωτιά στην κατηγορία.
Η Χάλιφαξ σε τιμές αουτσάιντερ και κοντά στο 3 αξίζει το ρίσκο.

Νανίτον - Όλτρινχαμ
Η Νανίτον άλλαξε αρκετούς παίκτες σε σχέση με την περσινή ομάδα, αν και η σημαντικότερη αλλαγή της είναι στην τεχνική ηγεσία, εκεί που έχει πλέον έναν προπονητή που δεν είναι δοκιμασμένος σε αυτή την κατηγορία. Μοιάζει δύσκολο να καταφέρει να πετύχει κάτι καλό και τη φετινή σεζόν, με ρεαλιστικό στόχο να μην μπλέξει όσον αφορά στην παραμονή της στην κατηγορία. Αν τερματίσει στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα τότε θα είναι επιτυχία, ενώ το δυσάρεστο σενάριο γι’ αυτήν θα είναι να μπλέξει σχετικά με την παραμονή της.
Η Όλντριχαμ είναι νεοφώτιστη στην κατηγορία. Πήρε παίκτες με εμπειρία από αυτή την κατηγορία όσο και από μεγαλύτερες, με την απόκτηση που ξεχωρίζει να είναι αυτή του Cavanagh ο οποίος επιστρέφει στην ομάδα με την οποία έγινε γνωστός στα αγγλικά γήπεδο. Δεν έχασε κάποιον σημαντικό παίκτη από πέρυσι, πέραν μίας αλλαγής που θα υπάρξει στη θέση του γκολκίπερ. Αναμένεται να είναι στις ομάδες που θα παλέψουν για να μείνουν στην κατηγορία, όπως και οι περισσότερες νεοφώτιστες. Έχει τις δυνατότητες να καταφέρει να σωθεί, αλλά δεν θα είναι μεγάλη έκπληξη αν τελικά υποβιβαστεί στο τέλος.

Ντάρτφορντ - Τέλφορντ
Η Ντάρτφορντ  πέρσι δεν μπόρεσε να πετύχει την παραμονή της στην κατηγορία και μάλιστα τερμάτισε στην 22η θέση, εφτά βαθμούς πίσω από τη θέση παραμονής, ούσα από το ξεκίνημα σχεδόν ως το τέλος της σεζόν, με ελάχιστες μέρες εξαιρέσεων, εντός ζώνης υποβιβασμού. Αλλά κατάφερε να μείνει στην κατηγορία επειδή αποβλήθηκε όχι μία, αλλά δύο ομάδες που είχαν σωθεί εντός αγωνιστικού χώρου!
Την φετινή σεζόν φρόντισε να «αναζωογονήσει» την επίθεση της, αλλάζοντας το επιθετικό της δίδυμο, παίρνοντας δύο ποδοσφαιριστές που μπορούν να τη βοηθήσουν, έχοντας και εμπειρία από την κατηγορία, τους Crawford, Pugh. Επίσης υπήρξε αλλαγή στη θέση του τερματοφύλακα, ενώ αποκτήθηκαν και κάποιοι έμπειροι από την κατηγορία αμυντικοί που έπαιζαν σε υψηλό επίπεδο. Όλα αυτά δείχνουν να την παρουσιάζουν ενισχυμένη σε σχέση με το περσινό της ρόστερ, κάτι που σημαίνει ότι θα προσπαθήσει για μία πιο άνετη και γρήγορη παραμονή. Πέρυσι της πήγαν όλα στραβά από νωρίς, φέτος δεν μοιάζει πιθανό να επαναληφθεί κάτι τέτοιο. Λογικά θα παραμείνει στην κατηγορία, αν και θα είναι υπέρβαση γι’ αυτήν να τερματίσει στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα.
Η Τέλφορντ στην επαναφορά της στην κορυφαία ερασιτεχνική κατηγορία απέκτησε κάποιους παίκτες με σημαντική εμπειρία από αυτήν, όπως οι Akrigg, Todd, Smith, McDonald, Poku οι οποίοι μπορούν να τη βοηθήσουν σε όλες τις γραμμές. Άλλωστε είναι η ομάδα με το μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας στο πρωτάθλημα, έχοντας ταυτόχρονα και το πιο φτηνό ρόστερ! Παρουσιάζεται ενισχυμένη σε σχέση με πέρυσι, όπως και θα έπρεπε, αν θέλει να παραμείνει στην κατηγορία και να μην γίνει ομάδα «ασανσέρ». Με μία πρώτη ματιά δείχνει ικανή να μην κινδυνεύσει και να μείνει στην κατηγορία, αν και αποτελεί ερωτηματικό πόσο εύκολα ή δύσκολα μπορεί να το καταφέρει.

Πάμε Αυστρία ..... δεν το συζητάμε, εδώ πρωταθλήτρια θα αναδειχθεί η Σάλτσμπουργκ που έχει μηχανή Red Bull. Η μεγάλη έκπληξη, που πάει εκπληκτικά, είναι η Βακ Πέλετς - γνωστή και ως Βόλφσμπεργκερ. 6 νίκες στα 6 παιχνίδια έχει η αγαπημένη μου - όμως τώρα  την πήραν χαμπάρι οι μπούκιδες και την δίνουν Grand φαβόρα με την Νόισταντ. Οπότε Βακ Πέλετς στο 1,33 δεν πρόκειται να παίξω - ότι έπαιξα, έπαιξα απο την ομαδάρα μου την Βακ Πέλετς.

Άλταχ - Ριντ
Η νεοφώτιστη Αλτάχ έχει ως στόχο την παραμονή και γιαυτό παίζει πολύ κλειστά. Τα ματσάκια της πάνε στο under 2,5 και τα παίρνει με 1-0 ή τα χάνει με 1-0. Μόνο απο την Σάλτσμπουργκ εισέπραξε 5 τεμάχια και απο την Βακ Πέλετς την ομαδάρα  έχασε με 2-1 εντός έδρας. Αν και είναι νωρίς, το ματς με την Ριντ ίσως να είναι και μια κατηγορία.
Η Αλτάχ στα 6 μέχρι τωρα παιχνίδια της έχει σκοράρει μόλις 3 φορές, ενώ έχει δεχτεί 9 γκολ (τα 5 απο την Σάλτσμπουργκ.
Το ματς έχει πολύ Χινάρι και βλέπω ότι μπορεί να λήξει ακόμη και 0-0, όμως το under 2,5 σε απόδοση 2 που το βρίσκω είναι μεγάλη πρόκληση.

Αντμίρα - Αούστρια Β.
Η Αντμίρα τα τελευταία 2 χρόνια, που ανέβηκε στην Α΄ Αυστρίας, τερματίζει προτελευταία και σώνεται την τελευταία στιγμή. Αυτός είναι και ο φετινός της στόχος - να σώσει την κατηγορία.
Η Αούστρια Βιέννης είναι ένα μάτσο χάλια. Σε 6 αγώνες έχει φέρει 5 ισοπαλίες και δεν έχει παίξει ακόμη με την Σάλτσμπουργκ να εισπράξει καμιά 4άρα. Η μοναδική ήττα της Αούστρια με την Βακ Πέλετς όπου έχασε με 4-0.
Αν δεν μπορεί να πάρει ούτε αυτό το ματς η Αούστρια τότε είναι για τα μπάζα. Δύσκολο ματς, αλλά το διπλό σε απόδοση πάνω απο το 2,3 είναι πρόκληση - ενώ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να λήξει το ματς ισόπαλο.
Στα 3 τελευταία χρόνια με γηπεδούχο την Αντμίρα είχαμε 2 νίκες η Αντμίρα και 4 νίκες η Αούστρια.

Ραπίντ Βιέννης - Γκρόντιχ
Πέρσι η Γκρότνικ ήταν νεοφώτιστη και έκανε την μεγάλη έκπληξη να τερματίσει 3η. Αποκλείστηκε απο την Ζίμπρου Τσιτσινάου και έτσι δεν θα έχει συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα. Φέτος έχει ξεκινήσει σχετικά καλά - σε αντίθεση με την Ραπίντ Βιέννης που δεν θυμίζει σε τίποτα την ένδοξη ομάδα του παρελθόντος. Ο άσσος σε αποδόσεις πάνω απο το 1,8 ίσως να έχει τύχη - με το Χινάρι όμως να καραδοκεί.

Πάμε στους Γερμαναράδες τους Παγκόσμιους πρωταθλητές που σκόρπισαν με 7 τέρματα τους άμπαλους Βραζιλιάνους και νίκησαν στον τελικό μόνο με 1-0 τους καψερούς τους Αργεντίνους, έτσι για να τσούζει περισσότερο η ήττα.

2η αγωνιστική η Μπουντεσλίγκα και οι αποδόσεις που βγάζουν οι μπούκιδες μου φαίνονται εξωπραγματικές. ΟΚ, για παράδειγμα η Χοφενχάιμ φέτος είναι ομαδάρα και ενισχύθηκε, αλλά και η άλλη η Βέρντερ μάλλον θα πάει πολύ καλύτερα απο πέρσι. Οπότε δεν μπορώ να αγοράσω Χοφενχάιμ σε τιμές αουτσάιντερ. Ούτε μπορώ να κοντράρω κάποια απο τα μεγάλα φαβορί.
Η φετινή Βόλφσμπουργκ μου αρέσει αλλά δεν θα την αγοράσω στο 1,6 - ούτε θα αγοράσω Αμβούργο στο 1,7 και ας είναι η Πάντερμοντ μεγάλο φαβορί για υποβιβασμό. Άρα αφήνω την Μπουντεσλίγκα και πιάνω την Β΄ Γερμανίας.

Στην Β΄ Γερμανίας τα μεγάλα φαβορί για να καταλάβουν τις 2 πρώτες θέσεις και την απευθείας άνοδο στην Μπουντεσλίγκα είναι η Λειψία και η Καιζερσλάουτερν.
Νυρεμβέργη, Μπραουνσβάιγκ δεν τις βλέπω να μπαίνουν στην πρώτη 3άδα. Αντίθετα πιστεύω πολύ σε Καρλσρούη, Φορτούνα Ντίσελντροφ και Μπόχουμ όπου έχει φέτος μια τελείως διαφορετική ομάδα απο πέρσι, περισσότερο επιθετικογενής και με ποιότητα. Το αρνητικό είναι ότι δεν έχει βάθος στον πάγκο.
Σαν Πάουλι, Γκρόιτερ και Μόναχο 1860 ελπίζουν σε μια καλή πορεία και να φτάσουν στην 3η θέση.
Αυτά επί χάρτου, το τι θα δούμε επι χόρτου είναι άλλη ιστορία.

Φρανκφούρτη - Λειψία
Η ΦΣΒ Φρανκφούρτης κάθε χρόνο είναι πρώτο φαβορί για υποβιβασμό και κάθε χρονιά σώνεται. Μάλλον τον ίδιο θα συμβεί και φέτος, καθώς έχει καλό προπονητή (Μπένο Μέλμαν) στον πάγκο που ξέρει καλά την ομάδα.
Στη Λειψία, όλοι μιλάνε για χρονιά προσαρμογής και ότι δεν είναι απο τα φαβορί για την άνοδο. Εγώ λέω ότι μπλοφάρουν και βαθιά μέσα τους οι υπεύθυνοι της ομάδος πιστεύουν ότι άνετα θα βρεθούν στην πρώτη 2άδα που οδηγεί στην Μπουντεσλίγκα.
Το ματσάκι ξεκινάει απο το διπλό και καταλήγει στο Χινάρι, αλλά το 2 σε απόδοση 2,2 είναι ιδιαιτέρως χαμηλό, αφού η Φρανκφούρτη είναι δυσκολοκατάβλητη. Αν πάντως η Λειψία θέλει να ανέβει κατηγορία, τότε αυτά τα ματσάκια πρέπει να μάθει να τα κερδίζει.

Άλεν - Καϊζερσλάουτερν
Η Άλεν είναι αρκετά διαφοροποιημένη σε σχέση με πέρσι, αλλά ο στόχος παραμένει και είναι να σώσει την κατηγορία.
Η Λάουτερν φέτος ίσως είναι η χρονιά της και να επιστρέψει στην Μπουντεσλίγκα, παρόλο που η απουσία του φορ της Ζόλερ (μεταγραφή στην Κολονία) θα είναι αισθητή.
Το ματσάκι ξεκινάει απο το διπλό και καταλήγει στο Χινάρι, αλλά το 2 σε απόδοση 2,2 είναι ιδιαιτέρως χαμηλό, αφού η Άλεν είναι δυσκολοκατάβλητη.

Καρλσρούη - Χαϊντενχάιμ
Η Χαϊντεχάιμ ιδρύθηκε το 2007 και απο τότε ο μοναδικός προπονητής που έχει κάτσει στον πάγκο της είναι ο Φρανκ Σμίντ, όπου και την ανέβασε στην Β΄ Γερμανίας. Ο στόχος είναι η παραμονή - σε αντίθεση με την ενισχυμένη Καρλσρούη που θέλει να τερματίσει μέσα στην πρώτη τριάδα.
Το πρόβλημα της Καρλσρούης είναι η επίθεση, όπου δεν σκοράρει εύκολα. Αν αυτό το πρόβλημα φέτος λυθεί, τότε θα είναι μέσα στην πρώτη 3άδα.
Ο άσσος σε απόδοση στο 1,8 είναι αποδεκτός.

Μπραουνσβάιγκ - Μπόχουμ
Μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ της Μπραουνσβάιγκ. Ίσως διεκδικήσει την άνοδο της και ένα πλασάρισμα στην πρώτη 3άδα. Πρέπει να την δούμε στο χορτάρι για να την εμπιστευτούμε σε μεγάλα ντέρμπι, σαν αυτό με την Μπόχουμ.
Η Μπόχουμ  φέτος έχει μια τελείως διαφορετική ομάδα απο πέρσι. Θα είναι περισσότερο επιθετικογενής και με μεγαλύτερη ποιότητα. Το αρνητικό είναι ότι δεν έχει βάθος στον πάγκο, όμως το διπλό σε αποδόσεις πάνω απο το 3 είναι πρόκληση.

Στην Ολλανδία η Φέγενορντ είναι αποδυναμωμένη σε σχέση με πέρσι, ενώ η Αιντχόβεν δείχνει ικανή φέτος να κατακτήσει το πρωτάθλημα απο τον Άγιαξ που το έχει καπαρωμένο τα 4 τελευταία χρόνια. Αυτές οι 2 ομάδες θα ξεχωρίσουν απο τις υπόλοιπες.

Χέρενφεν - Ουτρέχτη
Η Χέρενφεν αποδυναμωμένη σε σχέση με πέρσι, ενώ η Ουτρέχτη δείχνει ικανή φέτος να γυρίσει σελίδα και να τερματίσει ψηλά στην τελική κατάταξη του πρωταθλήματος. Το 2 σε αποδόσεις πάνω απο το 4 είναι εκτός τόπου και χρόνου και ουσιαστικά αναφέρεται στην περσινή χρονιά. Φέτος όμως δεν είναι καθόλου απίθανο η Ουτρέχτη να τερματίσει υψηλότερα απο την Χέρενφεν. Το μόνο αρνητικό η παράδοση, όπου απο το 2004 και κατόπιν με γηπεδούχο την Χέρενφεν, η Χέρενφεν νίκησε 7 φορές, 3 φορές η Ουτρέχτη και 2 ματς να έχουν λήξει ισόπαλα.
Όμως το 2 σε αποδόσεις πάνω απο το 4 είναι μια απόδοση που αξίζει το ρίσκο.

Μπρέντα - Τσβόλε
Η Μπρέντα πέρσι σώθηκε την τελευταία στιγμή καθώς μέχρι και την τελευταία αγωνιστική κινδύνευε να χάσει την κατηγορία.Το «φτωχό» μπάτζετ και φέτος θα οδηγήσει τον σύλλογο στο πολύ δύσκολο έργο να σώσει την κατηγορία, αφού το ρόστερ έχει χτυπητές αδυναμίες.
Η Τσβόλε βρίσκεται σε σούπερ φόρμα και πετάει στους ουρανούς μετά και την κατάκτηση του Σούπερ Κάπ Ολλανδίας. Το momentum δείχνει Τσβόλε και την αγοράζουμε σε τιμές αουτσάιντερ και πάνω απο το 2,5.

Τβέντε - Φέγενορντ
Τα μαύρα της τα χάλια έχει η Φέγενορντ. Καμιά σχέση με την περσινή ομάδα που τερμάτισε 2η στο πρωτάθλημα. Όμως και η άλλη η λεγάμενη, η Τβέντε, δεν πάει πίσω. 3 αγώνες, 3 ισοπαλίες με Μπρέντα, Ντε Χαάγκ και Καμπούρ. Μεγάλο χάλι, λέμε. Και όμως μας την δίνουν οι μπούκιδες σε τιμές φαβορί και μάλιστα κάτω απο το 2.
Θα προτιμήσω να πάρω την βαριά φανέλα της Φέγενορντ, αλλά σε τιμές πάνω απο το 3,4.

Συνεχίζουμε με Σκωτία και PREMIER LEAGUE
Δεν το συζητάμε η Σέλτικ θα πάρει άλλο ένα εύκολο πρωτάθλημα - του χρόνου όμως θα αλλάξουν τα κόζα με την επάνοδο των Ρέιντζερς στην μεγάλη κατηγορία. Το να παίζει κάποιος Σέλτικ σε ξεφτίλες αποδόσεις δεν έχει κανένα νόημα, οπότε κοιτάμε τις άλλες ομάδες ....
H ανάλυση που ακολουθεί είναι απο Betonews.

Σεντ Μίρεν - Νταντί Γιουν.
Η Σεντ Μίρεν για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια έχει πραγματοποιήσει ουσιαστικές μεταγραφές που είναι πιθανόν να τη βοηθήσουν ιδιαίτερα. Ο αμυντικός Κάλντγουελ είναι ο κατάλληλος για να καλύψει το κενό του Ντάρεν ΜακΓκρέγκορ, ο κίπερ Ρίτζερς με την εμπειρία του μπορεί να δώσει ηρεμία ότι υπάρχει ένας πραγματικά καλός τερματοφύλακας κάτω από τα γκολπόστ της Σεντ Μίρεν. Από αυτούς που έφυγαν, δεν νομίζω να θυμάται κανένας το πέρασμα του Τζεμπά Τζεμπά μετά από μερικά χρόνια, απώλεια όμως είναι η φυγή του επιθετικού ΜακΓκόουαν.
Ο τεχνικός Τόμι Κρεγκ έχει πει ότι ο πρώτος στόχος για την ομάδα θα είναι όχι μόνο η εύκολη παραμονή, αλλά και η είσοδος στα πλέι οφ. Ας μη γελιόμαστε όμως, δεν έχει αυτό το κατάλληλο ρόστερ η Σεντ Μίρεν για να φτάσει τόσο ψηλά και να χτυπήσει εξάδα. Πρώτα λοιπόν θα πρέπει να διασφαλίσει ότι θα βρίσκει πιο εύκολα δίχτυα, δεύτερον ότι θα παίξει βελτιωμένο σε σχέση ποδόσφαιρο και τρίτον να κοιτάξει να... καθαρίσει με την παραμονή όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Η εκτίμηση λέει ότι θα βρεθεί από 7η έως 10η θέση, δύσκολα θα κινδυνεύσει άμεσα.


Η Νταντί Γιουνάιτεντ έκανε καλή κάβα με τις πωλήσεις των Γκάνινγκ, Γκολντ και Ρόμπερτσον, αφού έβαλε, ούτε λίγο ούτε πολύ στα ταμεία της 6.5 εκατομμύρια λίρες και φυσικά πλέον είναι γεμάτη από χρήμα για όλες τις υποχρεώσεις, αλλά και για μεταγραφές. Ο ΜακΝαμάρα έχει καλό μάτι τελικά και ξέρει να ξεχωρίζει τα καλά ταλέντα, όπως έχει δείξει τα τελευταία χρόνια και πάλι φέτος οι μεταγραφές κινήθηκαν στο ίδιο μοτίβο. Νεαροί και διψασμένοι ποδοσφαιριστές με όρεξη για διάκριση.
Το στυλ της Νταντί Γιουνάιτεντ θα είναι και φέτος φουλ επιθετικό, ίσως όμως χρειαστεί λίγο χρόνο ακόμα για να δέσει, με βάση ότι έχασε σημαντικούς παίκτες από τη βασική ενδεκάδα, σε αυτή θα μπουν καινούριοι και μέχρι να δέσει στο σύνολο και να βρει τα πατήματά της, ίσως να μην μπορέσει να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Πέρσι τερμάτισε στην 4η θέση, φέτος μπορεί να βρίσκεται ακόμα και στην 3η, ενώ θα κυνηγήσει να κάνει καλή πορεία στο Κύπελλο. Φυσικά θα θελήσει να παίξει επιθετικά και γρήγορα και φυσικά να βρεθεί και φέτος στα πλέι οφ.

Η Σεντ Μίρεν δεν ξεκίνησε καθόλου καλά το πρωτάθλημα και μετράει 3 ήττες δίχως μάλιστα να έχει πετύχει τέρμα. Το Momentum δείχνει διπλό, αλλά η απόδοση του λίγο πάνω απο το 2 είναι χαμηλή. Η παράδοση με γηπεδούχο την Σεντ Μίρεν δείχνει 1-5-6. Παίζει δυνατά και το Χινάρι.

Αμπερντίν - Πάρτικ Θιστλ
Η Αμπερντίν δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά, αφού στην ουσία απλώς αντικατέστησε αυτούς που έχασε και το έκανε με τον ποιοτικότερο των τρόπων,. Το να έχεις άλλωστε έναν επιθετικό σαν τον Γκουντγουίλι ως εναλλακτική επιλογή, το λες και πολυτέλεια. Δυνατές ήταν οι μεταγραφές του εξτρέμ Μονακάνα και του σέντερ μπακ Τέιλορ, παίκτες που έπαιζαν στην Αγγλία και ξέρουν να αντέχουν την πίεση και τις δύσκολες αγωνιστικές καταστάσεις. Από αυτούς που έχασε δεν θα της λείψει κάποιος, ίσως με μόνη μικρή εξαίρεση τον Βέρνον, ο οποίος πέρσι έβγαλες σε πολλές περιπτώσεις τα κάστανα από τη φωτιά.
Φέτος ο πήχης λοιπόν μπαίνει ακόμα πιο ψηλά για την Αμπερντίν, η οποία δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο από τη δεύτερη θέση. Το ποδόσφαιρο που θα παίξει θα είναι το σφιχτό, κλασικό και μεστό που μας έχει συνηθίσει ο τεχνικός της ομάδας, Ντερεκ ΜακΙνες και από εκεί και πέρα, με βάση το πως είναι η Σέλτικ, τα όνειρα για κάτι περισσότερο από την απλή τυπική δεύτερη θέση, δεν παύουν να υπάρχουν...


Η Πάτρικ Θιστλ με την μεταγραφή του μέσου Στίβενσον είναι από μόνη της ικανή να ανεβάσει επίπεδο τη μεσαία γραμμή της. Παίκτης ο οποίος είναι ταχύτατος, έχει εμπειρία από μεγάλα ματς και έχει την τάση να βοηθάει στο σκοράρισμα αρκετά. Από αυτούς που έχασε, σημαντική απώλεια είναι εκείνη του σέντερ μπακ Μέιρ, του οποίου το κενό ακόμα δεν το έχει αναπληρώσει. Δεν στάθηκε δυνατό να κρατήσει και τον καλό μέσο Οσμπορν, αφού η διοίκηση δεν τα βρήκε με τον παίκτη στο οικονομικό κομμάτι.
Πλέον αφού έχει την εμπειρία της περασμένης σεζόν στην πλάτη της, δεν είναι απίθανο να κοιτάξει φέτος να κάνει μια καλύτερη εμφάνιση συνολικά στο πρωτάθλημα και φυσικά να κερδίσει όσο το δυνατόν πιο εύκολα την παραμονή της. Αμέσως μετά θα κοιτάξει να ανέβει ένα σκαλοπάτι τουλάχιστον. Αγωνιστικά, θα περιμένουμε και πάλι μια ομάδα με σκληρή αμυντική λειτουργία, η οποία θα είναι τρομερή και άκρως επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις.
Αν και αναμένεται να ξεσπάσει η Αμπερντίν μετά το μέτριο ξεκίνημα ο άσσος στο 1,7 είναι μάλλον χαμηλός.

Χάμιλτον - Ρος Κάουντι
Η Χάμιλτον είναι νεοφώτιστη στην κατηγορία και ανέβηκε σε αυτήν παίζοντας μπαράζ με την ιστορική ομάδα της Χιμπέρνιαν. Τρεις απώλειες μέτρησε η Χάμιλτον, η οποία πέρασε από δύσκολα κύματα μέχρι να κρατήσει το βασικότερο μέρος του ρόστερ της. Φυσικά και είναι απόλυτα μεγάλη απώλεια εκείνη του επιθετικού Κίτινγκς, με τον τελευταίο να δείχνει ότι το τελευταίο ματς, ήταν αρκετό για να πει κάποιος το κατά πόσο έκανε καλό ή όχι από την απομάκρυνση του από την ομάδας, Το κακό είναι ότι με εξαίρεση μερικά ματς, πολλοί παίκτες έχουν διάθεση και νοοτροπία για Τσάμπιονσιπ. Καλή η απόκτηση του κίπερ ΜακΓκόβερν από την ΕΛσίνκι.
Ο Ιμρι ξαναγύρισε στη... βάση του, πάλεψε όμως σε καμία περίπτωση δεν έχει το ξεπέταγμα που είχε, πράγμα φυσικά με βάση την εικόνα της ομάδας. Γέμισε η ομαδα στο χώρο της μεσαίας γραμμής με τις μεταγραφές των Ντάνιελ Ρέντμοντ και Κιέραν ΜακΝτόναλντ,Η Χάμιλτον θα παλέψει μέχρι τέλους για την παραμονή, δεν είναι σίγουρο ότι θα τα καταφέρει ωστόσο,


Για ακόμα μία χρονιά η Ρος Κάουντι έκανε βαρβάτο πάρε δώσε και ίσως ένα από τα καλύτερα του φετινού καλοκαιριού. Έχασε καλούς παίκτες μεν όπως είναι ο μέσο Κούπερ, ο κίπερ Φρέιζερ και οι σέντερ μπακ ΜακΛιν, Οικονόμου, όμως κινήθηκε εξαιρετικά δυναμικά στην αγορά και όχι μόνο της Σκωτίας, φέρνοντας αρκετούς καλούς παίκτες, όπως είναι ο φορ Μπόις, ο πολύ καλός πρώην μπακ της Γουίμπλεντον, Τζιμ Φένλον και ο μέσος Τζο Καρντλ, ο οποίος είναι εξαιρετικός στο ψηλό παιχνίδι.
Από εκεί και πέρα, το στυλ του Ανταμς δεν θα αλλάξει, απλώς θα προσπαθήσει να κάνει ότι έκανε και πέρσι μετά τα μέσα της σεζόν, όταν και ενίσχυσε περισσότερο την άμυνά του, κάνοντας την πιο σκληρή. Επιθετικά θα δεσπόζει και πάλι στη φροντ λάιν ο φορ Ντε Λέουβ, ο οποίος εξελίχθηκε σε λίρα 100 πέρσι. Φυσικά ο πρώτος στόχος είναι πάντα το να κερδηθεί η παραμονή, ο αμέσως επόμενος να γίνει αυτό όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και από εκεί και ύστερα η Κάουντι ψάχνει για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα


Ινβερνές - Κιλμάρνοκ
Η Ινβερνές μεταγραφικά δεν έκανε το παραμικρό, με εξαίρεση την απόκτηση του νεαρού αριστερού μπακ Μπάπτι, ο οποίος φυσικά και αποτελεί εναλλακτική λύση και μεταγραφή για το μέλλον. Στο παρόν πάντως και αυτοί που έχασε, ο μέσος Πέπερ και ο γκολκίπερ Ντρέιπερ, δεν είναι παίκτες που δεν αναπληρώνονται, ακόμα και εκ των έσω. Ο βασικός κορμός κρατήθηκε και πλέον αυτό που μένει, είναι να δημιουργηθεί ένα δυνατό σύνολο από τον τεχνικό Τζον Χιουζ. Η ομοιογενεια υπάρχει στην ομάδα, μιας κι οι παίκτες της Ινβερνές αγωνίζονται μαζί εδώ και πολλά χρόνια.
Αναφορικά με το τι περιμένουμε φέτος από την Ινβερνές, τουλάχιστον στο ξεκίνημα, έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε μια ομάδα με τρομερές δυνάμεις, πολλά τρεξίματα, πολύ καλή επιθετικά και με πολλές λύσεις στον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται. Καλά όλα αυτά, αλλά πάνε μέχρι τη μέση της σεζόν και μένει να φανεί αν ο Χιουζ μπορεί να δώσει τέτοια φυσική κατάσταση στην ομάδα του ώστε να μπορέσει να αντέξει ακόμα περισσότερο. Ωστόσο φέτος δεν είναι σίγουρο για το κατά πόσο θα μπορέσει να βρεθεί στα πλέι οφ. Οριακό το θέμα, θα κριθεί πολύ και από τις εκτός έδρας επιδόσεις της.


Για την Κιλμάρνοκ η απώλεια του σέντερ φορ Κρις Μπόιντ είναι κενό το οποίο δεν αναπληρώνεται έτσι εύκολα, κακά τα ψέματα. Η εμπειρία που έχει ο πρώην διεθνής φορ και η ικανότητές του δεν βρίσκονται εύκολα. Παρόλα αυτά η απόκτηση του Λι Μίλερ από την Καρλάιλ και του εξτρέμ Ομπαντέγι, θα της δώσουν ταχύτητα και άλλο στυλ. Σε γενικές γραμμές έχει χάσει σε ποσότητα, όμως είναι εμφανές ότι φέτος ο Τζόνστον έχει κάνει καλύτερο ψάξιμο και πιο μεθοδική δουλειά στη διαχείριση του υλικού, κάτι που άρχισε να το μαθαίνει από τα μέσα της σεζόν και μετά.
Στόχος της Κιλμάρνοκ καταρχήν θα είναι να παρουσιάσει ένα πιο ελκυστικό αγωνιστικό πρόσωπο σε σχέση με την περασμένη σεζόν, ένα πρόσωπο το οποίο θα βασίζεται στη δύναμη και στην ταχύτητα. Εχει να δώσει ιδέες ο τεχνικός Τζόνστον, με ένα χρόνο περισσότερης εμπειρίας πάνω του μπορεί να κάνει καλά πράγματα. Πρωταρχικό "θέλω" των "Κίλις" είναι να σώσουν τη σεζόν όσο το δυνατόν πιο νωρίς και από εκεί και πέρα θα ψάξουν για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Μπορεί οριακά να βρεθεί ακόμα και εντός των πλέι οφ, αλλιώς θα βρίσκεται λογικά μεταξύ 7ης και 8ης θέσης.


Μάδεργουελ - Σεντ Τζόνστον
Η Μαδέργουελ  έχει χάσει σε μεγάλο βαθμό στο επιθετικό κομμάτι, αφού της έφυγαν δύο βασικά στελέχη της περσινής σεζόν. Οι απώλειες των ΜακΦάντεν και Ανιερ δεν έχουν αποκατασταθεί ακόμα, ούτε ακόμα και εκείνη του σέντερ μπακ Χάτσινσον. Ολα δείχνουν λοιπόν ότι όλο το... κουπί φέτος θα το τραβήξει ο επιθετικός Τζον Σάτον, ο οποίος στην ουσία θα είναι απελπιστικά μόνος του. Στην ουσία η Μάδεργουελ έχει πάρει μόλις έναν παίκτη, τον καλό αμυντικό χαφ Τζος Λο, ο οποίος και είναι δυνατός και έχει έφεση στο σκοράρισμα.
Φυσικά το στυλ της ομάδας δεν αναμένεται να αλλάξει ιδιαίτερα, με το 4-5-1 να παραμένει το βασικό σύστημα. Από εκεί και πέρα, με την Ευρώπη να έχει βγει εκτός συζήτησης, πάλι όλο το βάρος θα πέσει στις εγχώριες διοργανώσεις. Να παραμείνει ψηλά στη βαθμολογία θέλει η Μάδεργουελ, όμως με τις απώλειες που είχε δεν φαίνεται να μπορει να πιάσει πάνω από την 4η-5η θέση, αφού άλλες ομάδες δείχνουν έτοιμες να την ξεπεράσουν. Θα κυνηγήσει πιθανότατα την έξοδο στην Ευρώπη μέσω του Κυπέλλου.


Η Σεντ Τζόνστον παίρνει ένα μεγάλο μείον στο φετινό μεταγραφικό σχεδιασμό, αφού πέραν του να κρατήσει στην ομάδα τον πολύ σημαντικό επιθετικό Στιβ Μέι, δεν έκανε τίποτα άλλο. Έχασε πολύ καλούς και σημαντικούς παίκτες, όπως είναι ο επιθετικός Χάσελμπαϊνκ και ο μπακ Κλάνσι, τους οποίους ακόμα δεν έχει καταφέρει να αντικαταστήσει επάξια. Χρειάζεται οπωσδήποτε ένα μπακ απ για τους Μέι και ΜακΛιν, αλλά και ένα δύο ακόμα παίκτες στο χώρο της μεσαία γραμμής, πιο δημιουργικούς. Αν δεν κάνει αυτές τις κινήσεις δεν θα μπορέσει να πραγματοποιήσει το μεγάλο βήμα και να κάνει το κάτι παραπάνω. Ωστόσο και έτσι όπως είναι, ίσως χτυπάει την πόρτα της 4άδας.
Αυτό που περιμένουμε να δούμε φέτος από τους «Αγίους», είναι πάνω κάτω αυτό που είδαμε από την ομάδα και στα τρία πρώτα επίσημα παιχνίδια της, στην Ευρώπη. Ισως στο ελάχιστα πιο επιθετικό. Κοινώς, μια βελτιωμένη έκδοση της περσινής Σεντ Τζόνστον, ειδικά στην αμυντική λειτουργία, με τις πτέρυγες να κάνουν όλη τη δουλειά στις αντεπιθέσεις. Ο Τόμι Ράιτ, ο καινούριος τεχνικός, έχει καταλάβει τι ακριβώς τραβάει το ρόστερ το οποίο ήδη διαθέτει η ομάδα και ως έξυπνος προπονητής που είναι, δεν θα ρισκάρει να βγάλει τους παίκτες έξω από τα νερά τους, μαθαίνοντας κάτι καινούριο σε αυτούς. Αντίθετα επενδύει σε αυτά που ήδη ξέρουν, προσπαθώντας να τους τα βελτιώσει. 

Η Μαδέργουελ λογικά θα κερδίσει και ο άσσος στο 2,25 είναι μια ικανοποιητική απόδοση.

Νταντί - Σέλτικ
 Η Νταντί είχε το πιο πλήρες ρόστερ στην Τσαμπιονσιπ, μακράν της δεύτερης και όμως δεν έδειχνε να μπορεί να αποδώσει το κατάλληλο ποδόσφαιρο ώστε να ξεφύγει στη βαθμολογία.
Φέτος όσοι έφυγαν δεν ήταν κακοί παίκτες, απλά δεν ήταν για την Πρέμιερσιπ. Καλοί για την Τσάμπιονσιπ και γενικά για το παλιότερο στυλ της Νταντί. Ο μοναδικός που θα μπορούσε πιθανότατα να παραμείνει και να βοηθήσει, ήταν ο μέσος Κονρόι. Από εκεί και πέρα, ο Χάρτλεϊ φρόντισε να ενισχύσει στην άμυνα και στο χώρο της μεσαίας γραμμής την ομάδα του, με παίκτες όπως ο πολύπειρος Χάρκινς, ο γκολκίπερ (πρώην Ρέιντζερς), Γκραντ Ανταμ,όπως και ο αμυντικός ΜακΠέικ. Με την απόκτηση του εξτρέμ Φιλ Ρόμπερτς κερδίζει σε ταχύτητα και ποιότητα στα πλάγια.
Όπως έδειξε στα πρώτα φετινά παιχνίδια της, ειδικά στις φιλικές αναμετρήσεις, αναμένεται να έχει δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό και σφιχτό σύνολο, το οποίο και γκολ εύκολα δεν θα δέχεται, ενώ και γενικά θα δημιουργήσει προβλήματα στις άλλες ομάδες. Άλλωστε η επιλογή και μόνο του Πολ Χαρτλεϊ, είναι πιθανόν όχι μόνο να κρατήσει σε υψηλό επίπεδο τη Νταντί, αφού ο νεαρός μάνατζερ είναι ο ίσως πιο εξελίξιμος που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Σκωτια.


Στην Τσάμπιονσιπ Σκωτίας υπάρχουν μεγάλα ονόματα που υπο κανονικές συνθήκες θα συμμετείχαν στην Πρέμιερ. Το δίδυμο που θα οδηγήσει την κούρσα είναι η Ρέιντζερς και η Χάρτς. Δύσκολα θα σπάσει αυτή η δυάδα. Η Ρέιντζερς πρώτη, η Χάρτς δεύτερη. Τρίτη θα τερματίσει η Χιμπέρνιαν, ενώ η Φόλκερκ (για κακή της τύχη, λόγω αυτών των ομάδων που συμμετέχουν στην κατηγορία) θα τερματίσει 4η. Οι υπόλοιπες ομάδες έπονται ......

Αλόα - Χιμπέρνιαν
Η Αλόα έχει ανέβει τουλάχιστον ένα σκαλοπάτι στο αγωνιστικό κομμάτι μόνο και από την απόκτηση του επιθετικού Σπενς. Επίσης, στην Αλόα θα είναι και λίγο πιο απελευθερωμένος από ότι ήταν στη Ρέιθ Ρόβερς και μπορεί να κάνει... παπάδες, όπως έδειξε άλλωστε και στα πρώτα δύο επίσημα παιχνίδια της Αλόα, εκεί όπου πέτυχε τέσσερα τέρματα, Θα έχει και βοήθεια από καλούς παίκτες όπως είναι ο Μπιουκάναν και ο Γουέδερστον, ενώ πολύ καλές εντυπώσεις είχε αφήσει ο επιθετικός μέσος Ασγκχαρ.
Φέτος έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει τόσο την Ρέιθ Ρόβερς, όσο και την Κάουντενμπιθ, αφού όλες αυτές οι ομάδες δείχνουν να έχουν αποδυναμωθεί, ιδιαίτερα η πρώτη. Ίσως να είναι λίγο πιο κοντά με την Κάουντενμπιθ μετά από τις μεταγραφές που έκανε η τελευταία. Λογικά στα πολύ κρίσιμα και δύσκολα παιχνίδια θα κλείνεται και φέτος όσο περισσότερο μπορεί, ενώ με αντιπάλους ομάδες που είναι πιο κοντά στα κυβικά της, είναι πολύ πιθανόν να γίνεται πιο θρασύς ως σύλλογος. Μπορεί να βρεθεί στην 7η με 8η θέση και να γλιτώσει το άγχος. 

 
Η Χιμπέρνιαν πέρσι, λόγω και του μέτριου ρόστερ τα έκανε μαντάρα και έχασε την Πρέμιερ Λήγκ. Φέτος έχασε, ούτε λίγο ούτε πολύ καμια 15αριά παίκτες, απόλυτα φυσιολογικά μετά από τον υποβιβασμό της. Αυτοί που έμειναν είναι κυρίως νεαροί με όρεξη και δίψα για διάκριση. Όμως δεν θα είναι μόνοι τους παίκτες όπως ο Χάντλινγκ και άλλοι, αφού με την απόκτηση του μέσου Σκοτ Αλαν είναι πιθανόν να βρήκαν οι "χιμπς' τον ηγέτη που έψαχναν στη μεσαία γραμμή, ενώ με τον Φαρίντ Ελ Αλαγκί, τον πρώτο σκόρερ της Φόλκερκ τρία χρόνια πίσω, αποκτάει η Χιμπέρνιαν μια εξαιρετικά αξιόπιστη επιθετική επιλογή, πάνω στην οποία θα βασίσει και όλο το παιχνίδι της.
Φυσικά, όπως και οι άλλες δύο μεγάλες ομάδες, έτσι και η Χιμπέρνιαν σαν πρώτο στοχο έχει το να επιστρέψει στην Πρέμιερσιπ με οποιονδήποτε τρόπο. Είτε απευθείας, που είναι πολύ δύσκολο, καθώς δεν έχει το ρόστερ για να ζορίσει τόσο πολύ της Ρέιντζερς και Χαρτς, είτε μέσω των πλέι όφ, όπου και εκεί θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, συν το ότι δεν είναι τόσο σίγουρο ότι ακόμα και αν φτάσει στον τελικό των πλέι οφ ότι θα μπορούσε να χτυπήσει μία από τις ομάδες της Πρέμιερ. Πρώτος στόχος λοιπόν είναι να δημιουργήσει ένα καλό και συμπαγές σύνολο και δεύτερος τα πλέι οφ... και βλέπουμε.


Κάουντενμπιθ - Ρέιθ Ρόβερς
Η Κάουντεμπιθ δεν θα μπορούσε να κρατήσει στις τάξεις της τον φορ Χέμινγκς, αφού ο επιθετικός της Ρέιντζερς (στην Κάουντενμπιθ ήταν δανεικός) με τη χρονιά που έκανε θα τράβαγε αναμφίβολα πάνω του τα βλέμματα. Το ρόστερ πάντως της "Μπλου Μπραζίλ" γέμισε επιθετικά με τις αποκτήσεις των επιθετικών, Χίγκινς, Τζούρισιτς και Σάδερλαντ και μένει να δούμε αν αυτοί οι τρεις μπορούν να καλύψουν επάξια το κενό που έχει δημιουργηθεί από την απώλεια του Χέμινγκς. Καλή η επιλογή του ταχύτατου και με πολύ καλή σέντρα αριστερού μπακ Ιέιν Κάμπελ.
Θα είναι λογικά πολύ πιο οργανωμένη φέτος από ότι ήταν στην περσινή σεζόν και αυτό μπορεί να την ανεβάσει ένα σκαλοπάτι τουλάχιστον. Τι σκαλοπάτι μπορεί να είναι αυτό; Μα να παραμείνει στην κατηγορία λίγο πιο εύκολα και δίχως να περάσει την ψυχοφθόρα διαδικασία των πλέι άουτ. Το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας θα συνεχίσει να μιλάει... αμυντικά, όσο και αν δεν είναι πλήρως αυτό το στυλ του τεχνικού Νίκολ. Θα συνεχιστεί η χρήση του 4-5-1 και ίσως να μεταλάσσεται σε κάτι λίγο πιο επιθετικό, αναλογα πάντα με την αντίπαλο.


Επιθετικά η Ρέιθ Ρόβερς έχει κάνει βουτιά αυτοκτονίας ο τεχνικός Μάρεϊ ο οποίος έχασε τις δύο από τις τρεις πιο αξιόπιστες πηγές σκοραρίσματος. Ο λόγος για τον φορ Σπενς και για τον επιθετικό Μπερντ. Ειδικά ο πρώτος το μυρίζεται για τα καλά το γκολ και η απώλειά του δεν είναι εύκολο να καλυφθεί. Αρέσει πάντως η απόκτηση του κίπερ Κάθμπερτ, πολύ καλή σεζόν έκανε πέρσι με τη Χάμιλτον, όπως και εκείνη του μπακ ΜακΚίοουν, με μπόλικη εμπειρία από τις δύο μεγάλες κατηγορίες της χώρας. Ο μέσος Κονρόι έχει τη δυνατότητα να δίνει επιθετικές λύσεις, όπως ως εναλλακτική επιλογή μια χαρά επιθετικός είναι κι ο Ναντέ.
Δεν φαίνονται πολύ καλά τα πράγματα για την Ρέιθ Ρόβερς στη φετινή σεζόν. Το ποσοτικό στις μεταγραφές ουδέποτε μπορούσε να πιάσει το ποιοτικό και ακριβώς μια τέτοια περίπτωση έχουμε. Επιθετικά λοιπόν, πέραν του Ελιοτ και του μεσοεπιθετικού Κονρόι, οι υπόλοιποι υπάρχουν για να γεμίζουν το ρόστερ και όπως φάνηκε και με τη Ντανφέρμλιν, θα είναι η αχίλλειος πτέρνα της η επιθετική γραμμή. Αμυντικά πάντως έχει πάρει καλές μονάδες, να δούμε αν θα δέσει πάντως, γιατί τα όσα είδαμε στο ματς με τη Φόρφαρ χαρακτηρίζονται επικίνδυνα. Το πιθανότερο είναι να βρίσκεται στην τελευταία τριάδα και εκεί λοιπόν θα παλέψει οριακά για παραμονή και αποφυγή των μπαράζ.

Ίσως να αξίζει ένα ρίσκο το διπλό στο 2,55 και σε τιμές αουτσάιντερ. Το mumentum και η πρόσφατη προϊστορία ευνοεί την Ρέιθ Ρόβερς.

Νταμπάρτον - Λίβινγκστον
Ένα μικρό συν της Νταμπάρτον είναι ότι ο Ιαν Μάρεϊ (ο 33 ετών κόουτς) στοχοποίησε τι είναι αυτό που χρειάζεται η ομάδα μεταγραφικά και έκανε τα απαραίτητα ψώνια. Αφησε άθικτη τη μεσοεπιθετική γραμμή και φρόντισε να ενισχύσει όσο περισσότερο μπορούσε την άμυνα με έμπειρους αμυντικούς, όπως είναι ο Βαν Ζάντεν, ο Μέιρ και ο Τάγκαρτ. Μαζί με όλο το αμυντικό πακέτο, ήρθε και ο επιθετικός Κάμπελ, ο οποίος είναι πιθανόν να πάρει και θέση βασικού χάρη στην ταχύτητα και την ποδοσφαιρική του ευφυία.
Στην ουσία περιμένουμε να δούμε μια συνέχεια της περσινής σεζόν από τη Νταμπάρτον, ίσως με μία μεγαλύτερη εξέλιξη στο αμυντικό κομμάτι. Αλλωστε, το υπερβολικό «run n’ gun» παιχνίδι, μπορεί να της βγει σε κακό. Επιθετικά πάντως και πάλι θα είναι κίνδυνος θάνατος και μπορεί με μία προσεκτική σεζόν να χτυπήσει παραμονή και ίσως να το καταφέρει ακόμα εύκολα, με το βλέμμα της να κοιτάει και λίγο υψηλότερα. Στο χέρι της είναι ξεκάθαρα και φυσικά στη διαχείριση του υλικού που θα κάνει ο τεχνικός Μάρεϊ.


Η αλήθεια είναι ότι η Λίβινγκστον έχασε σε ποιότητα στην επιθετική γραμμή με την απώλεια και η απόκτηση του Γκλεν δεν είναι και τόσο σίγουρο ότι θα βοηθήσει. Αμυντικά πάντως θωρακίζεται για τα καλά με τους Ντέκλαν Γκάλαχερ (απίστευτα ποιοτικός αμυντικός), Ντόναλντσον, ενώ και στη μεσαία γραμμή δείχνει να γεμίζει. Και από εκεί πιθανότατα θα λάβει και περισσότερες επιθετικές λύσεις.
Αναφορικά με το που θα μπορούσε να φτάσει στη φετινή σεζόν, η αλήθεια είναι ότι η εικόνα των πρώτων αναμετρήσεων δημιουργεί προσδοκίες ότι μπορούν να έρθουν καλά πράγματα. Δεν είναι ομάδα που θα κινδυνεύσει για τον υποβιβασμό, δεν είναι όμως και από αυτές που θα χτυπήσουν εύκολα την πολυπόθητη τετράδα. Κοντά της όμως δεν αποκλείεται να βρεθεί, αφού την εξάδα την... έχει και μπορεί να δημιουργήσει γενικά πολλαπλά εγκεφαλικά σε όποιον την υποτιμήσει. Από εκεί και πέρα, αν ενισχυθεί περαιτέρω ως το τέλος της σεζόν με ένα πιο αξιόπιστο επιθετικό, τότε είναι πιθανόν να δούμε και περισσότερα πράγματα από τα "λιοντάρια".

Η πρόσφατη προϊστορία με γηπεδούχο την Νταμπάρτον έχει αναδείξει νικήτρια την Λίβινγκστον 5 φορές ενώ 1 ματς έληξε ισόπαλο. Η προϊστορία και το momentum δείχνει Λίβινγκστον και το 2 είναι στο 2,25.

Χαρτς - Φόλκερκ
Η Χάρτς πάλεψε μέχρι θανάτου, αλλά εκείνη η ρημαδιασμένη ποινή των -15 ήταν καταδικαστική από το ξεκίνημα της σεζόν. Παρόλα αυτά συγκέντρωσε πάνω από 35 βαθμούς, ένα μικρό θαύμα ήταν αυτό αν αναλογιστεί κανείς ότι είχε παίκτες ηλικίας μέχρι 20 ετών στο μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ της. Οι έμπειροι ήταν όλοι κι όλοι 4-5 παίκτες, ότι είχε απομείνει κοινώς από την αμέσως προηγούμενη σεζόν. Τελικά υποβιβάστηκε ....
Τη νέα σεζόν έχασε κάποιους βασικούς έμπειρους και ορισμένους καλούς νεαρούς παίκτες, όμως αυτοί που πήρε με στόχο να πλαισιώσουν το ρόστερ της ομάδας, είναι παίκτες που θα μπορούσαν να παίζουν σε οποιαδήποτε ομάδα της Πρέμιερ. Ξεκινώντας από τα γκολπόστ, έχοντας ως επιλογές τους Αλεξάντερ και Γκάλαχερ, μπορεί να κοιμάται ήσυχη. Επιθετικά, οι Σόου και Κίτινγκς, δύο παίκτες με τελείως διαφορετικό στυλ παιχνιδιού, μπορούν να δώσουν πολλά στους "Τζάμπος". Από τη μία υπάρχει κοινώς ο άκρως κινητικός Κίτινγκς και από την άλλη ο δυνατός και πανύψηλος Σόου.
Γκομίς και Μπουάμπεν προσθέτουν εμπειρία και η φετινή σεζόν αναμένεται συναρπαστική. Αλλωστε η Χαρτς έχει στοχεύσει στην άμεση επιστροφή της ομάδας στην Πρέμιερσιπ, ακόμα και αν υπάρχει ολόκληρη Ρέιντζερς στην κατηγορία. Δεύτερο πλάνο φυσικά είναι τα πλέι οφ και από εκεί και πέρα θα θελήσει να περάσει όσο το δυνατόν πιο εύκολα όλη αυτή τη διαδικασία. Ο Ρόμπι Νίλσον θέλει να παίξει πιο επιθετικά, άλλωστε πολλές αντίπαλοι είναι υποδεέστεροι από την πολύ πιο έμπειρη και γεμάτη Χαρτς. Ξεκινάει με στόχο τις θέσεις 1-4.


Όλοι οι παίκτες που πήρε η Φόλκερκ είναι ένας και ένας. Όλοι με εμπειρία από την Πρέμιερ, σημαντικό για αυτό που θέλει να δημιουργήσει ο Πίτερ Χιούστον. Η απώλεια του ΜακΓκόβερν στα γκολπόστ αποκαταστάθηκε το λιγότερο επάξια από την απόκτηση του πολύπειρου ΜακΝτόναλντ, ενώ με τον Κούπερ στη μεσαία γραμμή απέκτησε ένα πολυεργαλείο για όλες τις δουλειές. Τρέχει, κόβει και σκοράρει, είναι αυτό που θέλει για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζονται οι ομάδες του Χιούστον. Ο Μέιμπερι προσωπικά δεν μου αρέσει ως σέντερ μπακ, είναι υπερβολικά άγαρμπος, αλλά μάλλον για την σκληρή Τσάμπιονσιπ η απόκτησή του έχει λογική.
Φυσικά και η Φόλκερκ έχει στο μυαλό της την άνοδο. Είναι άλλωστε ομάδα Πρέμιερσιπ κανονικά και ειδικά με το ρόστερ που διαμορφώνει, τέτοια θυμίζει. Ομως έχοντας στην κατηγορία τις Χαρτς, Χιμπέρνιαν, Ρέιντζερς, το πράγμα δυσκολεύει και θα πρέπει να πραγματοποιήσει στην ουσία έναν άθλο. Αν το κάνει, τότε μαγκιά της. Όμως πρωταρχικός στόχος για τους "Μπερνς" οφείλουν να είναι και θα είναι τα πλέι οφ. Και από εκεί και πέρα, όλα παίζονται. 


Ρέιντζερς - Κουίν οφ Σάουθ
Λίγα πράγματα στο μεταγραφικό παζάρι από την Κουίν Οφ Σάουθ, πιθανότατα γιατί δεν τα πολυχρειαζόταν τα πολλά. Είχε ένα πολύ καλό κορμό από την περσινή σεζόν κιόλας, ο τεχνικός ΜακΙνταϊρ φρόντισε να τον διατηρήσει και οι μόνες διαρροές ήταν του Ντέρεκ Γιανγκ ο οποίος πλέον έχει μεγαλώσει πολύ και δεν μπορεί να προσφέρει και του κίπερ Αντελ, για τον οποίο δεν θα... κλάψουν κιόλας στο Ντάμφρις. Αλλωστε αντικαταστάθηκε από τον Ζάντερ Κλαρκ της Σεντ Τζόνστον, ενώ οι προσθήκες τον Φάουλερ και Μπερντ μπορούν να βοηθήσουν εξαιρετικά
Έχει ποιότητα, έχει επίθεση, έχει ψυχολογία, τρομερό ρόστερ για τα δεδομένα της κατηγορίας, ακόμα και αν δεν έκανε τις πολλές μεταγραφές και το ξέρει. Λογικά δεν θα δούμε κάτι διαφορετικό από την περασμένη σεζόν. Στόχος και πάλι θα είναι το γρήγορο και καλό ποδόσφαιρο και να πλησιάσει όσο το δυνατόν πιο κοντά στα πλέι οφ. Μπορεί αν προσπαθήσει πολύ να βρεθεί εκεί, αφού με βάση την ομοιογένεια που έχει και την ευκολία με την οποία σκοράρει, δεν θα πρέπει να φοβηθεί ιδιαίτερα πολλά πράγματα και σίγουρα οποιαδήποτε αντίπαλο.


Για την Ρέιντζερς δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα να πούμε... Στην επίθεση δεσπόζουν τα ονόματα των Κένι Μίλερ (169 γκολ στην καριέρα του ως τώρα, τα 57 με τη φανέλα των "Τζερς"), Κρις Μπόιντ (208 γκολ ως τώρα, τα 101 για τη Ρέιντζερς) και πολύ απλά από μόνοι τους αυτοί οι δύο μπορούν να αποτελέσουν αιτία ξεφτιλίσματος κάθε αντιπάλου. Οπότε το κενό του Αντι Λιτλ καλύφθηκε πολύ καλά και πολύ σωστά από την διοίκηση της Ρέιντζερς. Και στα μετόπισθεν όμως δυνάμωσε πολύ με τις αποκτήσεις των Ζαλιούκας και ΜακΓκρέγκορ και πλέον με το ρόστερ της δείχνει ότι θα έπρεπε να παίζει στην Πρέμιερσιπ... από φέτος.
Για τη νέα σεζόν τι να πει κανείς, πέραν από το ότι περιμένει από τους Τζερς να είναι πρωταθλητές της Τσάμπιονσιπ; Δεν θα είναι εύκολο βέβαια το έργο, αλλά κακά τα ψέματα, αυτή η ομάδα είναι γεννημένη για να πρωταγωνιστεί και αυτό περιμένουμε από φέτος κιόλας από τη Ρέιντζερς. Ισως θα έπρεπε πάντως να αλλάξει προπονητή, αν θα ήθελε να πάρει το κάτι παραπάνω από τους παίκτες της, νέους και παλιούς. Φυσικά, έχει τα φόντα έτσι όπως είναι τα πράγματα να κυνηγήσει και το Κύπελλο και να βρεθεί στην Ευρώπη από την επόμενη κιόλας σεζόν. 


Στη Σκωτία 1 το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο είναι η Ντανφέρμλιν, ενώ η Μόρτον (πέρσι ήταν ουραγός στην Τσάμπιονσιπ) έχει ως στόχο την επάνοδο της στην Τσάμπιονσιπ
Μπρέχιν - Πίτερχεντ
Η Πίτερχεντ αν και νεοφώτιστη στην κατηγορία έχει ως στόχο να ανέβει στην Τσάμπιονσιπ. Το 2 σε τιμές πλησίον του 3 ίσως να αξίζει το ρίσκο. Εξάλλου, πρόσφατα, στις 19/08/14 η Πίτερχεντ κέρδισε την Μπρέχιν εκτός έδρας με 0-2 για το Τσάλεντζ Κάπ

Φορφάρ - Μόρτον
Με γηπεδούχο την Φορφάρ η Μόρτον έχει κερδίσει 6 φορές, 1 ισοπαλία και η Φορφάρ έχει πετύχει μόλις 2 νίκες. Η Μόρτον είναι το μεγάλο φαβορί της κατηγορίας και το 2 σε τιμές κοντά στο 2,2 είναι δελεαστικό.

Στενχάουσμιουρ - Έιρ
Η Είρ έχει ξεκινήσει τραίνο το πρωτάθλημα μετρώντας 3 νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Όμως στην έδρα τις Στενχάουσμιουρ δεν έχει νικήσει ποτέ (3 νίκες Στενχάουσμιουρ, 3 ισοπαλίες)
Η ισοπαλία έχει μεγάλη τύχη.

Σκωτία 2 το μεγάλο φαβορί είναι η Ιστ Φάιφ που ρίχνεται στη «μάχη» ως το φαβορί για τον τίτλο και την επάνοδο της στην Σκωτία 1. Ιδιαιτερότητα του νέου πρωταθλήματος το γεγονός πως η τελευταία ομάδα της βαθμολογίας δίνει μπαράζ για την παραμονή (αντιμετωπίζει το νικητή μεταξύ του πρωταθλητή της Χάιλαντ Λιγκ και του πρωταθλητή της Λόουλαντ Λιγκ).

Η Κλάιντ αναμένεται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και να διεκδικήσει και φέτος την άνοδο μέσω των πλέι οφ. Η Άρμπροουθ επίσης αναμένεται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και να επανέλθει στην Σκωτία 1.

Η Κουινς Πάρκ θα δώσει τη μάχη της για την παραμονή, ενώ το μεγάλο φαβορί για την τελευταία θέση είναι η Ιστ Στέρλινγκ

Πεταγόμαστε μέχρι την Φινλανδία όπου το πρωτάθλημα φαίνεται να το κατακτά η Ελσίνκι. Μόνο αν αυτοκτονήσει θα το χάσει.

Τούρκου - Ροβανιέμι
 Δίχως ήττα η Τούρκου τα τελευταία 6 παιχνίδια. Έχει πετύχει 1 νίκη και 5 ισοπαλίες. Κάνει τον υπέρ πάντων αγώνα να αποφύγει την τελευταία θέση και τον απευθείας υποβιβασμό. Θέλει να βάλει απο κάτω της την Χόνκα την οποία είχε νικήσε στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα της με 2-1 και ανατροπή.
Η πρόσφατη προϊστορία δείχνει 5 νίκες Τούρκου - 1 ισοπαλία και 1 νίκη Ροβανιέμι.
Αν θέλει να σωθεί στα 8 τελευταία παιχνίδια της αυτό το ματς πρέπει να το πάρει.
Ο άσσος σε τιμές αουτσάιντερ και στο 2,75 μου κάνει.

Στα σαλόνια της Γαλλίας θα έχουμε ομάδες 2 ταχυτήτων. Η μια ταχύτητα είναι οι ομάδες οι ''πλούσιες'' και στην άλλη οι ομάδες που αν τους έδιναν απο τώρα την σωτηρία της κατηγορίας θα την έπαιρναν και δεν θα έπαιζαν για κάτι παραπάνω.
Μεγάλα φαβορί για υποβιβασμό Εβιάν, Λάνς (με τα τόσα προβλήματα) και Καέν.
Η Ρεμς η Ναντ, η Μέτς, η Ρεν θα έχουν ως μοναδικό στόχο την γρήγορη παραμονή στην κατηγορία, ενώ Παρί Σ.Ζ., Μονακό, Μαρσέιγ, δείχνουν πιο δυνατές για τις 3 πρώτες θέσεις. η Λιλ, η Σεντ Ετιέν, η Λυόν και η Μπορντό θα διεκδικήσουν την έξοδο τους στην Ευρώπη.
Εγώ για φέτος δηλώνω οπαδός της Μαρσέιγ (λόγω Μπιέλσα) και θα την ποντάρω ουκ ολίγες φορές, όπως και την Μπαστιά στα εντός έδρας παιχνίδια της.

Μετς - Λυών
Πολύ ήρεμα και μετρημένα κινήθηκε στο μεταγραφικό παζάρι η Μετς. Με εξαίρεση τον Doucoure (τραβηγμένα και τον Rivierez) οι άλλοι παίκτες που απέκτησε είναι αρκετά φτηνοί, δίχως ιδιαίτερο βιογραφικό και είναι γρίφος αν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτό το επίπεδο. Ακόμη κι αν προκύψει κάποιο «λαβράκι», σίγουρα το ρίσκο είναι μεγάλο. Από εκεί και πέρα αποχώρησαν παίκτες των οποίων το συμβόλαιο ή ο δανεισμός του έληξε. Μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει μία ισορροπία στις προσθαφαιρέσεις. Μέχρι να τελειώσει πάντως το μεταγραφικό παζάρι, πιο εύκολο είναι να χάσει κάποιον βασικό της παίκτη, παρά να κάνει κάποια σημαντική κίνηση προς ενίσχυση.
Είναι δεμένο σύνολο, ομάδα του προπονητή, έρχεται από δύο σερί ανόδους, κράτησε μεγάλο μέρος του κορμού της και μπορεί να παραμείνει στην κατηγορία. Ταβάνι της πάντως, φαίνεται πως είναι η 14η θέση. 

 Η Λυών κινήθηκε μετρημένα στο μεταγραφικό παζάρι. Απέκτησε τον έμπειρο αμυντικό Jallet που δεν μπορούσε να βρει χώρο στο ρόστερ της Παρί και είναι ένας παίκτης που έχει την ποιότητα να βοηθήσει αρκετά. Επίσης ο Rose της Βαλενσιέν έχει πολλά προσόντα και αν έχει ξεπεράσει πλήρως τον σοβαρό τραυματισμό που τον κράτησε έξω αρκετούς μήνες την περσινή περίοδο, τότε μπορεί να δώσει τεράστια ώθηση στην ομάδα και την καριέρα του. Ο Yatarra έκανε εξαιρετική χρονιά στην Ανζε και επιστρέφει για να αποδείξει ότι μπορεί και στα μεγάλα σαλόνια, να απειλήσει τις αντίπαλες άμυνες.
Από εκεί και πέρα παρελθόν αποτελεί ο κίπερ Vercoutre, ο οποίος μετά τον τραυματισμό του δεν μπόρεσε ποτέ να βρει θέση βασικού, ενώ κορυφαία απώλεια είναι αυτή του διεθνή στράικερ Gomis. Παρελθόν και ο επιθετικός Briand και γενικότερα το πρόσημο είναι μάλλον αρνητικό και στην επίθεση όλο το βάρος πέφτει στον Lacazette.
Θα είναι στην πρώτη πεντάδα, αλλά δύσκολα μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο.Ωστόσο ξεκίνησε τις επίσημες υποχρεώσεις της απογοητευτικά και γιαυτό το διπλό προσφέρεται στην υψηλή τιμή του 2,6.


Στην Β΄ Γαλλίας Λαβάλ, Σατουρού, Κλερμόν και Βαλενσιέν είναι τα μεγάλα φαβορί να χάσουν την κατηγορία.
Μπρέστ, Τρουά, Νανσί, Ντιζόν και η Σοσό με την Αζαξιό αναμένεται να κυνηγήσουν τις 3 πρώτες θέσεις που οδηγούν στην άνοδο.

Λαβάλ - Αζαξιό
Για την Αζαξιό χάθηκε το μεγάλο της αστέρι και φύλακας - άγγελός της, ο Μεξικανός κίπερ Ochoa, ο οποίος έλαμψε και στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Από εκεί και πέρα έφυγαν άλλοι 10 παίκτες. Αποκτήθηκαν οκτώ, ικανοί για το επίπεδο της δεύτερης κατηγορίας, αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο. Θα παλέψει για την άνοδο, αλλά δεν θα μας προξενήσει καμία εντύπωση αν δεν τα καταφέρει και αυτή η χρονιά αποδειχτεί μεταβατική. Ωστόσο οι μπούκιδες την έχουν μέσα στα 6 πρώτα φαβορί (μαζί με Τρουά, Μπρεστ, Νανσί, Σοσό και Ντιζόν) για άνοδο στην Α΄ Γαλλίας 
Η Λαβάλ με 13 αποχωρήσεις και μόλις τέσσερις προσθήκες, το μόνο σίγουρα είναι πως το πρόσημο είναι αρνητικό και η Λαβάλ ξεκινά από την αρχή. Χρειάζεται χρόνο για να δέσει, αλλά και να της βγουν αρκετοί από τους πιτσιρικάδες που θα εμπιστευτεί ο προπονητής. Θα παλέψει για την παραμονή, αλλά δεν θα μας κάνει εντύπωση αν αυτή τη φορά δεν τα καταφέρει. 
Η απόδοση του προσφερόμενου διπλού πάνω απο το 3 είναι πρόκληση. 

Νιόρ - Κλερμόν
Η τρελοΚλερμόν φέτος θυμίζει την τρελοΊστρ που έκανε τα ματς της ροντέο και έμπαιναν γκολς με το τσουβάλι. 74 τέρματα έφαγε πέρσι η τρελοΊστρ (υποβιβάστηκε όπως ήταν φυσιολογικό).
Το over 2,5 πληρώνει πάνω απο 2 και είναι ευκαιρία.
Άλλα ματσάκια απο τα μικρά Γαλλάκια δεν θα προσεγγίσω καθώς παίζουν μεταξύ τους ομάδες (Μπρεστ, Νανσί, Σοσό, Ντιζόν) που πιστεύω ότι έχουν μεγάλη τύχη για άνοδο - όπως και ομάδες που θέλω να τις κοντράρω, όπως Σατουρού, Ορλεάν (που εκ του θαύματος είναι τόσο ψηλά στην βαθμολογία), Οσέρ και Βαλενσιέν ...... 

Πάμε Πριμέρα Ντιβιζιόν και Ισπανία. Το πρωτάθλημα φέτος το παίρνει είτε η Ρεάλ που είναι πρώτο φαβορί είτε η Μπάρτσα. Η Ατλέτικο είναι αδύνατο να επαναλάβει την περσινή τρελή πορεία.

Χετάφε - Αλμερία
Οι δύο ομάδες είναι ισοδύναμες με τους ίδιους στόχους - να σώσουν δηλαδή την κατηγορία. Η Αλμερία δεν εχει κερδίσει ποτέ εκτός έδρας την Χετάφε. Όμως στα τελευταία 8 επίσημα ματς με γηπεδούχο την Χετάφε έχουμε 2 νίκες Χετάφε και 6 ισοπαλίες.
Ποντάρω ότι και το φετινό ματς θα λήξει ισόπαλο.
Δεν ανοίγομαι άλλο στην Ισπανία ....
Στην Β΄ Ισπανίας δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις με μεγάλη αξιοπιστία - εξαιτίας των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που έχουν οι περισσότερες ομάδες. Έτσι είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κάποια ομάδα. Ωστόσο, το μεγάλο φαβορί για υποβιβασμό είναι η νεοφώτιστη η Γιαγκοστέρα, ενώ θα παλέψουν για να σώσουν την κατηγορία : Αλαβές, Αλμπαθέτε, η Λεγανιές (οι μπούκιδες την έχουν πρώτο φαβορί για υποβιβασμό), η Μιράντες, η Σαντατέρ (πολύ μεγάλα οικονομικά προβλήματα)
Μεγάλο φαβορί για άνοδο η Μπέτις (θα επρόκειτο για μεγάλη έκπληξη αν δεν επανέλθει άμεσα), η Βαγιαδολίδ, η Οσασούνα (αν και έχει μεγάλα οικονομικά και διοικητικά προβλήματα) δηλαδή οι 3 ομάδες που έπεσαν απο την Α΄Ισπανίας και η Αλκορκόν.
Η Ουέλβα (αν και οι μπούκιδες διαφωνούν) η Σαμπαντέλ, η Σπόρτινγκ Χιχόν θα κυνηγήσουν μια θέση στα play offs

Είμαι αποφασισμένος να ακολουθήσω την Αλκορκόν φέτος στν Β΄Ισπανίας - μέχρι να ξεκαθαρίσει κάπως η κατάσταση.

Αλκορκόν - Χιρόνα
Η Αλκορκόν είναι απο τις λίγες ομάδες που δεν έχουν οικονομικά προβλήματα και ενισχύθηκαν φέτος, στοχεύοντας ακόμη και στην άνοδο στην Α΄Ισπανίας
Ο άσσος στο 1,9 μάλλον είναι χαμηλός για τα δεδομένα της κατηγορίας - αλλά οι στόχοι της γηπεδούχο ομάδος είναι φέτος υψηλοί..
Με τίποτα άλλο δεν ασχολούμαι απο Β΄Ισπανία και θα είμαι επιφυλακτικός για 5 τουλάχιστον αγωνιστικές.

Πάμε στην γειτονική Πορτογαλία όπου Πόρτο, Μπενφίκα θα κυνηγήσουν το πρωτάθλημα, η Σπόρτινγκ μάλλον θα καταλλάβει την 3η θέση και η Μπράγκα την 4η.
Οι υπόλοιπες ομάδες βράζουν όλες στος ίδιο καζάνι. Μένει να δούμε στο χορτάρι πιο καζάνι θα βγάλει την καλύτερη σούπα ....
Η ανάλυση που ακολουθεί είναι απο το Betonews.

Ακαδέμικα - Σετούμπαλ
Στην Ακαδέμικα κάθε χρόνο φεύγουν κι έρχονται πάρα πολλοί παίκτες. Ούτε φέτος απέφυγε αυτή τη διαδικασία η Ακαδέμικα, με τη διαφορά ότι προς το παρόν είναι περισσότεροι αυτοί που αποκτήθηκαν από τους αποχωρήσαντες. Βέβαια, είναι άγνωστο κατά πόσο θα βγουν οι μεταγραφές, ενώ είναι ξεκάθαρα τα κενά που αφήνουν πίσω τους ο γκολκίπερ Ρικάρντο (πήγε στην Πόρτο), όπως και οι επιθετικοί Γκεγιέ, Ντιόγκο Βαλέντε. Αντίθετα, από τις μεταγραφές που έγιναν, μόνο του γνωστού μέσου Ρουί Πέδρο ξεχωρίζει.
Η εμπειρία του Πάουλο Σέρτζιο θα βοηθήσει την ομάδα, ωστόσο υπάρχουν αμφιβολίες κατά πόσο μπορεί να ταιριάξει στο στυλ παιχνιδιού της Ακαδέμικα. Εχει αρκετή δουλειά να κάνει και η 8η θέση θα αποτελούσε επιτυχία για ακόμη μία σεζόν. Ψηλότερα απο την 8η θέση δεν μπορεί να πάει.
 

Το πρώτο πράγμα που διαπιστώνει κανείς στην Σετούμπαλ είναι ότι αφενός δεν υπάρχουν χρήματα για ενίσχυση, αφετέρου η Βιτόρια αποδυναμώθηκε σημαντικά στην επίθεση με την αποχώρηση των Ράφαελ Μάρτινς και Ρικάρντο Χόρτα, που πέτυχαν τα 22 από τα 41 γκολ στο πρωτάθλημα την περασμένη περίοδο, αλλά τώρα θα συνεχίσουν την καριέρα τους σε Λεβάντε και Μάλαγα αντίστοιχα.
Τα κενά αυτά έχουν καλυφθεί με τον Φορμπς από τη Γουινέα-Μπισάου, που αγωνιζόταν πέρυσι στην Σπόρτινγκ Κοβίλια. Από ό,τι φαίνεται η διοίκηση ποντάρει πολλά στον Ντομίνγκος, ο οποίος προς το παρόν περιμένει περισσότερη ενίσχυση. Θα είναι επιτυχία να τερματίσει μέσα στην οκτάδα

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ντομίνγκος Πασιένσια (1η χρονιά)
Εκανε το «αγροτικό» του μέχρι να πάρει δίπλωμα προπονητή στις ακαδημίες και τη δεύτερη ομάδα της Πόρτο. Σε μία χρονιά στη Λεϊρία (2006-07) έκανε το θαύμα να τη φτάσει μέχρι την 7η θέση. Το ίδιο συνέβη και με την Ακαδέμικα το 2009, την οποία κοουτσάρισε για δύο χρόνια. Ακολούθησε η μεγάλη επιτυχία με την Μπράγκα, όπου έχασε το πρωτάθλημα από την Μπενφίκα στο φινάλε της σεζόν 2009-10. Την αμέσως επόμενη σεζόν απέκλεισε Σέλτικ και Σεβίλλη και βρέθηκε με την Μπράγκα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν μπόρεσε να προχωρήσει πιο μακριά, ωστόσο το Γιουρόπα Λιγκ στο οποίο συνέχισε το διεκδίκησε μέχρι το φινάλε, χάνοντας στον τελικό από την Πόρτο με 1-0.
Αμέσως μετά βρέθηκε στην Σπόρτινγκ, η οποία ξόδεψε απίστευτα χρήματα για την εποχή (έκανε 13 μεταγραφές, όλες σχεδόν πρώτης γραμμής). Την έφτασε μέχρι τον τελικό του κυπέλλου, αλλά στο πρωτάθλημα την άφησε 4η, 16 πόντους πίσω από την Μπενφίκα, όταν έλυσε τη συνεργασία με τον σύλλογο τον Φεβρουάριο του 2012.
Από εκεί και πέρα, βρέθηκε μία φορά κοντά στον Ολυμπιακό και άλλη μία κοντά στον ΠΑΟΚ αλλά κρίθηκε ακριβός. Απέτυχε στη Λα Κορούνια, την οποία δεν μπόρεσε να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση της βαθμολογίας, ενώ δεν κατάφερε ποτέ να παρουσιάσει δείγματα της δουλειάς του στην Καϊσέρισπορ.
Η επιλογή του να δουλέψει στη Σετούμπαλ μοιάζει με restart στην καριέρα του.


Μπελενένσες - Γκιμαράες
Η Μπελενένσες πέρυσι σώθηκε στο τέλος αλλά η αλήθεια είναι ότι το άξιζε. Απέφυγε μάλιστα και το μπαράζ, αφήνοντας προτελευταία την Πάσος Φερέιρα. Ηταν 14η, μόλις τέσσερις βαθμούς απόσταση από την Πάσος. Είχε πολύ άγχος από ένα διάστημα και μετά, το οποίο δυσκολευόταν να διαχειριστεί. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που κινδύνεψε.
Για την νέα σεζόν - Μία από… πέρυσι. Δεν άλλαξε τίποτα ουσιαστικά για την Μπελενένσες με το πάρε-δώσε των μεταγραφών. Αν βέβαια της βγουν παίκτες όπως ο επιθετικός Μαϊλό και ο μπακ Ντάνιελ Μάρτινς, θα βοηθήσουν την ούτως ή άλλως δύσκολη δουλειά του Λίτο Βιντιγκάλ. Η Μπελενένσες δεν μπορεί να κοιτάξει ψηλότερα από πέρυσι. Το σημαντικότερο γι’ αυτήν θα είναι να καταφέρει πάλι να κρατηθεί στην κατηγορία. Το ερώτημα, βέβαια, είναι με ποιο αγωνιστικό πλάνο θα το επιδιώξει. Γιατί αν πάει όπως πέρυσι, ίσως να μην τα καταφέρει.

Η Γκιμαράες παρά τα μόνιμα σοβαρά οικονομικά προβλήματα και την γκρίνια των οπαδών της, κατάφερε να τερματίσει στην 10η θέση. Δεν είναι αποτυχία, αν και είχε συνηθίσει το κοινό της σε πολύ καλύτερες πορείες στο πρόσφατο παρελθόν, χώρια το κύπελλο που κατέκτησε πρόπερσι κερδίζοντας στον τελικό την Μπενφίκα. Με παίκτες απλήρωτους για μεγάλο διάστημα, χωρίς ουσιαστική στήριξη από τη διοίκηση, κάθε άλλο παρά αποτυχημένη μπορεί να κριθεί η σεζόν.
Αν κρίνουμε από τους παίκτες που αποχώρησαν (Πάουλο Ολιβέιρα, Αντι, Μάαζου, Αντρέ Σάντος), η Βιτόρια περισσότερο αποδυναμώθηκε παρά ενισχύθηκε. Δεν υπάρχουν άλλωστε χρήματα ούτε για… δανεικούς ποδοσφαιριστές. Τελευταία πήρε τον επιθετικό Αλβες και τον μεσοεπιθετικό Μοντόγια, αλλά μοιάζει αμφίβολο να καλύψει τα προβλήματα στη δημιουργία και το σκοράρισμα. Ήταν φανερό και πέρυσι, για ακόμη μία χρονιά, το πρόβλημά της στο γκολ.
Επιτυχία της διοίκησης είναι ότι κράτησε στον πάγκο τον Ρουί Βιτόρια, με τον οποίο φαινόταν πως θα χωρίσουν οι δρόμοι τους την περασμένη άνοιξη. Η παρουσία του εγγυάται ότι η ομάδα θα παραμείνει στην κατηγορία. Η λογική λέει πως μπορεί να τερματίσει μέσα στην οκτάδα και ακόμη ψηλότερα, όμως φέτος δεν θα έχει την οικονομική ενίσχυση από τη συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ.

Μπράγκα - Εστορίλ
Η Μπράγκα είναι από τις λιγοστές ομάδες αυτού του επιπέδου που προσπάθησαν να ξοδέψουν κάποια χρήματα προκειμένου να εξασφαλίσουν δοκιμασμένες λύσεις. Με το υλικό που διαθέτει, πάντως, θα είναι επιτυχία αν καταφέρει να επιστρέψει στην πεντάδα και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Ούτως ή άλλως δεν έχει και σπουδαίες ομάδες να ανταγωνιστεί. Όλες πάνω-κάτω στο ίδιο καζάνι βράζουν. Η σημαντικότερη… μεταγραφή της ήταν ο Κονσεϊσάο στην τεχνική ηγεσία, ο οποίος θα δώσει βαρύτητα και στους άλλους δύο θεσμούς (κύπελλο και λιγκ καπ). Είναι φαβορί για την κατάκτηση της 4ης θέσης.

Κάθε χρόνο και καλύτερα για την Εστορίλ, που θα είναι η τρίτη χρονιά της στην Ά  Εθνική. Μετά την εντυπωσιακή πορεία και την 5η θέση τη σεζόν 2012-13, κατάφερε να τερματίσει 4η την περίοδο 2013-14 σε απόσταση επτά πόντων από την 3η Πόρτο και έτσι θα μπει απευθείας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Επαιξε μοντέρνο, γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο χωρίς να επηρεάζεται από το όνομα του αντιπάλου ή από το αν παίζει εντός ή εκτός έδρας. Στο ερώτημα, ωστόσο, αν μπορεί να πάει ψηλότερα φέτος, η απάντηση είναι «όχι». 
Πολύ δύσκολη μοιάζει η μετάβαση της Εστορίλ στη μετά Μάρκο Σίλβα εποχή. Έχασε τον προπονητή της, που θα συνεχίσει στην Σπόρτινγκ, ενώ στη συνέχεια πήρε μεταγραφή ο Εβάντρο (από τους καλύτερους παίκτες της στην περσινή σεζόν) για την Πόρτο και αποχώρησαν επίσης ο Καρλίτος με τον Γκονσάλο. Εν ολίγοις, μοιάζει αποδυναμωμένη.
Θα αλλάξει στυλ παιχνιδιού (ο Κουσέιρο δεν έχει τόσο επιθετική φιλοσοφία), ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να τα καταφέρει. Πιο πάνω από την 4η θέση δεν μπορεί να πάει, όμως θα είναι επιτυχία αν βρεθεί ξανά μέσα στην πρώτη εξάδα.


Πολύ άσχημο το ξεκίνημα για την Εστορίλ. Την προηγούμενη αγωνιστική έφαγε μια ξεγυρισμένη πεντάρα εντός έδρας απο την Ρίο Άβες. Η Μπράγκα την έχει κερδίσει και τις τρεις φορές που την επαιξε εντός έδρας.
Ο άσσος σε τιμές πάνω απο το 1,8 λόγω Momentum δείχνει καλός.

Ζιλ Βιθέντε - Μαρίτιμο
Στην Ζιλ Βιθέντε ο κόουτς Ζοάο ντε Ντέους θα στηριχτεί στον ίδιο κορμό με πέρυσι. Μετρημένες οι προσθήκες και μάλιστα στο αγωνιστικό στυλ της ομάδας, που αρέσκεται να παρουσιάζει ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά δυσκολεύεται να το συνδυάσει με αποτέλεσμα. Το πρόγραμμά της είναι στρωτό στο ξεκίνημα, οπότε μπορεί να τη βοηθήσει να κάνει μια καλή αρχή. Πέρυσι, τα είχε καταφέρει με πολύ πιο δύσκολους αντιπάλους. Εννοείται ότι ξεκάθαρος στόχος είναι η παραμονή, αλλά αν καταφέρει να το διαχειριστεί ψυχολογικά και δεν έχει εκείνα τα μεγάλα κενά τα περσινά, μπορεί άνετα να βρεθεί και μέσα στην δεκάδα.Οι μπούκιδες θεωρούν πως η Ζιλ Βιθέντε μαζί με Πεναφιέλ και Πάκος Φερέιρα είναι τα 3 μεγάλα φαβορί για υποβιβασμό.

Η Μαριτίμο είναι άλλη μια ομάδα που μοιάζει αποδυναμωμένη επιθετικά, καθώς έχασε δύο από τους καλύτερους παίκτες της στον δημιουργικό τομέα, με τον Ντερλέι να πηγαίνει στην Μπενφίκα και τον Σάμι να προτιμάει την Πόρτο. Σε καμία περίπτωση δεν καλύφθηκαν τα κενά των δύο ποδοσφαιριστών, με τις μεταγραφές των Μααζού και Ντιέγκο Σόουσα.
Ο κόουτς Λιονέλ Πόντες δεν πρόκειται να βγάλει… λαγούς από το καπέλο. Θα παίξει ένα συντηρητικό σχετικά 4-2-3-1 και αν η διοίκηση τον βοηθήσει μέχρι να ολοκληρωθεί το μεταγραφικό παζάρι, μπορεί να βάλει στόχο την οκτάδα.
Θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο το αν θα ξεκινήσει καλά τη σεζόν. Η Μαρίτιμο είναι ομάδα ψυχολογίας και αν τυχόν την πάρει από… κάτω, μέχρι που μπορεί να κινδυνέψει με υποβιβασμό.


Πεναφιέλ - Πάκος Φερ.
Η Πεναφιέλ (το μεγαλύτερο φαβορί για υποβιβασμό) επιστρέφει στην Πριμέιρα Λίγκα μετά από οκτώ χρόνια. Τη σεζόν 2005-06, που είχε αγωνιστεί τελευταία φορά, μάζεψε με το ζόρι 15 βαθμούς σε 34 αγώνες (ήταν πάλι 18 οι ομάδες) και υποβιβάστηκε από νωρίς. Ολες οι μεταγραφές που έκανε είναι από μικρότερες κατηγορίες και γενικά το ρόστερ είναι φτωχό. Ειδικά στην επίθεση χρειάζεται ενίσχυση. Πέρυσι, πέτυχε 47 γκολ σε 42 αγώνες. Ωστόσο, η Πεναφιέλ θα πάει στην περσινή λογική προσπαθώντας να διαφυλάξει πρώτα την άμυνά της και μετά να παίξει ποδόσφαιρο, στηριζόμενη στη σωστή λειτουργία όλης της ομάδας. Βέβαια, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Θα πρέπει να ανέβει επίπεδο για να κρατηθεί στην κατηγορία. Μαζί με την Μποαβίστα είναι τα πρώτα φαβορί για υποβιβασμό. 


Η Πάκος Φερέιρα ύστερα από την επιτυχημένη χρονιά στην ιστορία της (2012-13), που τερμάτισε στην 3η θέση,  είδε τον… χάρο με τα μάτια της σε όλη τη διάρκεια της περσινής περιόδου. Πέρασε μεγάλο διάστημα στις δύο τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και σώθηκε στο τέλος χάρη στην αναδιάρθρωση και τα μπαράζ (τερμάτισε προτελευταία) με αντίπαλο την Ντεπορτίβο Αβες.
Ξεκίνησε με προπονητή τον Κοστίνια, που αποχώρησε νωρίς μετά τα πρώτα άσχημα αποτελέσματα, συνέχισε με τον Ενρίκε Καλίστο που παρά τη δουλειά που έκανε δεν μπόρεσε να δει την ομάδα να συνέρχεται και έσωσε τη χρονιά με τον Ζορζ Κόστα, ο οποίος όμως δεν υπέγραψε νέο συμβόλαιο.

Η Πάκος Φερέιρα αντικατέστησε τον γκολκίπερ Ματίας Ντεγκρά με τον Βραζιλιάνο Ντεφέντι, ενώ ενίσχυσε τελευταία στιγμή και τα δύο άκρα της στην άμυνα. Δεν είναι τόσο το υλικό και οι προσθήκες που έγιναν, όσο η εμπιστοσύνη που έδειξε η διοίκηση στον Πάουλο Φονσέκα (είναι ο κόουτς που την οδήγησε στην κατάκτηση της 3ης θέσης πριν 2 χρόνια) για να συνεφέρει την ομάδα τη νέα περίοδο. Η Πάσος δεν έχει πλέον και το καλύτερο δυνατό υλικό, όπως πριν από δύο χρόνια. Μπορεί όμως να αποφύγει σχετικά νωρίς τον υποβιβασμό και να πλασαριστεί στην πρώτη 10άδα του νέου πρωταθλήματος. Αρκεί ο προπονητής να εμπνεύσει τους παίκτες που διαθέτει. 
Οι μπούκιδες πάντως την έχουν μέσα στην 3άδα των ομάδων που θα υποβιβαστούν.

Νασιονάλ - Αρούκα
Η Νασιονάλ Μαδέιρα είναι ξεκάθαρο ότι αποδυναμώθηκε, χάνοντας πολλούς βασικούς παίκτες κυρίως στην επίθεση και το δημιουργικό κομμάτι. Δύσκολα θα αναπληρωθούν τα κενά των Τζανίνι, Καντέιας και Ντιέγκο Μπαρτσέλος, όπως και του κεντρικού αμυντικού Μεξέρ. Βέβαια, στην άμυνα δεν υπάρχει τόσο μεγάλη ανησυχία, όσο στην επίθεση, που αποκτήθηκε μόνο ο Κορεάτης Σουκ. Θα χρειαστούν όμως τουλάχιστον μία ή δύο ακόμη σοβαρές προσθήκες.
Εννοείται ότι η διοίκηση δεν έχει χρήματα να ξοδέψει. Αρα το πιθανότερο είναι η Νασιονάλ να ξαναγίνει ακόμη μία χρονιά κομπάρσος στο πρωτάθλημα. Μπορεί να είναι μέσα στην οκτάδα πάντως, αν καλύψει τα κενά στον επιθετικό τομέα. 

  
Η Αρούκα με εξαίρεση την αντικατάσταση του τερματοφύλακα Κάσιο (πήγε στη Ρίο Αβε) με τον Ουρουγουανό Γκοϊκοετσέα, δεν υπάρχει κάποια άλλη σημαντική αλλαγή στο ρόστερ, το οποίο ίσως να είναι και λίγο καλύτερο από πέρυσι. Η τακτική του Πέδρο Εμάνουελ δεν αλλάζει, που σημαίνει ότι το πιθανότερο είναι να δούμε την Αρούκα να προσπαθεί να παίξει πάλι 4-3-3. Ο στόχος είναι αναμφίβολα η παραμονή και μπορεί να τα καταφέρει. Ταβάνι μοιάζει η 12η θέση. Θα πρέπει οπωσδήποτε πάντως μέχρι τέλος Αυγούστου να ενισχύσει την επίθεσή της. Ο Ντιαλό που ήταν η τελευταία της μεταγραφή δεν είναι κάτι εξαιρετικό. 

Ίσως ο άσσος σε τιμές κοντά στο 1,9 να είναι ικανοποιητικός.

Πόρτο - Μορεϊρένσε
Για την Πόρτο είναι πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα, καθώς αποκτήθηκαν πολλοί ποδοσφαιριστές και γενικότερα η Πόρτο δεν είχε συνηθίσει σε αυτή τη φιλοσοφία. Ο Ισπανός κόουτς Λοπετέγκι γέμισε την ομάδα με Ισπανούς και κατά κάποιο τρόπο είναι λογικό. Αμφιλεγόμενες είναι οι επιλογές όπως του Μαρκάνο ή ακόμη και του τερματοφύλακα Αντρές Φερνάντες (προορίζεται για βασικός) από την Οσασούνα, αλλά οι υπόλοιποι που ήρθαν από την Πριμέρα Ντιβισιόν Αντριάν, Κασεμίρο, Τέγιο, Μπραχίμι, ο Ολλανδός διεθνής σέντερ μπακ Μάρτινς Ιντι, όπως και οι Ρικάρντο (Ακαδέμικα), Σάμι (Μαρίτιμο) και Εβάντρο (Εστορίλ) από την Πορτογαλία ήταν εξαιρετικές επιλογές.
Βέβαια, για άλλη μια σεζόν ο πρόεδρος Πίντο ντα Κόστα πούλησε ακριβά τόσο τον Μανγκαλά όσο και τον Φερνάντο, δύο από τους καλύτερους παίκτες στην ανασταλτική λειτουργία.
Ίσως να μην μπορεί να επιστρέψει στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος η Πόρτο. Βέβαια, επειδή στην Πριμέιρα Λίγκα τα πράγματα είναι δεδομένα, δύσκολα θα βρεθεί πιο κάτω από την 2η θέση. Πάντως οι μπούκιδες την έχουν για πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος με δεύτερο την Μπενφίκα.


Η Μορεϊρένσε ενισχύθηκε με παίκτες που έχουν εμπειρία από τη μεγάλη κατηγορία, χωρίς η διοίκηση να κάνει υπερβολές. Αλλωστε, η ομάδα είναι έτοιμη και το απέδειξε στην περσινή σεζόν. Οι παίκτες που έφυγαν δεν αφήνουν σημαντικά κενά πίσω τους, ενώ η σημαντικότερη επιλογή του καλοκαιριού φαίνεται ότι είναι ο προπονητής Μιγκέλ Λεάλ. Πήρε και τον διεθνή γκολκίπερ της ομάδας κάτω των 19, δανεικό από την Ατλέτικο Μαδρίτης, Αντρέ Μορέιρα.
Σημαντικό ρόλο θα παίξει πάντως και η ψυχολογία της ομάδας. Αυτός ήταν ο βασικότερος λόγος που δεν κατάφερε να κρατηθεί πρόπερσι στην κατηγορία (είχε υποβιβαστεί την τελευταία αγωνιστική, όταν ηττήθηκε με 3-1 στη Λισσαβόνα από την Μπενφίκα).


Μπενφίκα - Σπόρτινγκ Λισ.
Από τη στιγμή που απο την Μπενφίκα έφυγαν ποδοσφαιριστές όπως ο Γκαράι, ο Μάρκοβιτς, ο Καρδόσο (την τελευταία χρονιά δεν μπόρεσε να προσφέρει τίποτα), ο Ομπλάκ, ο Σικέιρα και ο Ροντρίγκο μοιάζει αποδυναμωμένη. Έβγαλε αρκετά χρήματα στο μεταγραφικό παζάρι. Η μεταγραφή του Ορέστη Καρνέζη χάλασε την τελευταία στιγμή και οι «αετοί» έβλεπαν με καλό μάτι την παραμονή της έναρξης του πρωταθλήματος την περίπτωση του Δανού Αντερς Λίντεγκααρντ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Ο κόουτς Ζεσούς νιώθει ασφαλής πάντως ότι όλα καλύπτονται με ομαδική δουλειά, ωστόσο με μεταγραφές σαν του Ελιζέου και του Μπεμπέ μόνο δεν καλύπτονται τα κενά. Δεν έχουν τελειώσει συνεπώς οι μεταγραφές για την Μπενφίκα, η οποία θα είναι δύσκολο να καλύψει κυρίως το κενό του Γκαράι στο κέντρο της άμυνας. Όπως και να ‘χει, πάντως, θα είναι το πρώτο φαβορί για τον τίτλο. Και πιο κάτω από δεύτερη δύσκολα θα τερματίσει.


 Η Σπόρτινγκ Λισαβώνας έπειτα από τέσσερα πολύ δύσκολα χρόνια, όπου έφτασε να τερματίσει ακόμη και 7η (σεζόν 2012-13), η Σπόρτινγκ βρήκε σωτηρία με τον Λεονάρντο Ζαρντίμ στον πάγκο της. Έπαιξε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο διάστημα της περασμένης περιόδου, με συνέπεια να τραβήξει το ενδιαφέρον του κόσμου της. Τερμάτισε στη δεύτερη θέση σε απόσταση επτά πόντων από την Μπενφίκα, την οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί. Φάνηκε άλλωστε αυτό και όσες φορές οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες. Το κυριότερο μάλιστα είναι ότι στηρίχτηκε σε νέα παιδιά, αφήνοντας αρκετές υποσχέσεις για το μέλλον.
Την νέα σεζόν η Σπόρτινγκ δεν έκανε εντυπωσιακές κινήσεις, δεν το συνηθίζει άλλωστε τα τελευταία χρόνια. Φρόντισε πάντως να συμμαζέψει την άμυνά της (με Σαρ, Σίλβα στο αριστερό άκρο, Μιγκέλ Λόπες, Ζεράλδες στο άλλο και Πάουλο Ολιβέιρα στα σέντερ μπακ), διατηρώντας παράλληλα χαμηλά το μέσο όρο ηλικίας. Θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι η αποχώρηση του Αργεντινού μπακ Ρόχο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πολύ πιθανό να φύγει και ο Αλγερινός επιθετικός Σλιμανί για τη Λέστερ.
Ο στόχος είναι το καλό ποδόσφαιρο και η ανάδειξη νέων ποδοσφαιριστών, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα πώλησης αρκετών από αυτών σε πολύ καλές τιμές. Στην τριάδα θα είναι σίγουρα η Σπόρτινγκ, όχι όμως ότι θα μπορέσει να σπάσει εύκολα αυτή τη φορά, όπως έκανε πέρυσι, το δίδυμο Μπενφίκα-Πόρτο. 


Ρίο Άβε - Μποαβίστα
Αν κρίνουμε από το ξεκίνημα της σεζόν της Ρίο Άβε, όπου απέκλεισε την Γκέτεμποργκ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ (στα πλέι οφ θα παίξει με την Ελφσμποργκ) με 1-0 εκτός και 0-0 εντός, συν το ότι έχασε στα πέναλτι από την Μπενφίκα το πορτογαλικό Σούπερ Καπ, είναι σε εξαιρετική κατάσταση.
Προσπάθησε με τα ψέματα να ενισχυθεί, με τον Μάρτινς να αλλάζει σχεδόν τη μισή ενδεκάδα, όμως παράλληλα δεν έφυγε κάποιος σημαντικός παίκτης, από αυτούς τουλάχιστον που αποτελούν τον κορμό της ομάδας. Εννοείται ότι προέχει να σωθεί, αλλά η εκτίμησή μας είναι ότι θα παίξει πιο ωραίο ποδόσφαιρο με τον συγκεκριμένο προπονητή και θα τερματίσει ψηλότερα από την περσινή 12η θέση. 
Μπορεί άνετα να είναι μέσα στη 10άδα και γιατί όχι ακόμη ψηλότερα. 

Η Μποαβίστα επανήλθε στην Πριμέιρα Λίγκα με δικαστική απόφαση, ακριβώς όπως είχε υποβιβαστεί το 2008 για την περιβόητη υπόθεση «Χρυσή Σφυρίχτρα», όπου η Πόρτο ήταν (και αυτή) βασική εμπλεκόμενη στο σκάνδαλο, αλλά οι τιμωρίες που της επιβλήθηκαν ήταν... αστείες. Η Μποαβίστα, που είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα το 2001, τερμάτισε 4η στα πλέι οφ της τρίτης κατηγορίας (Campeonato Nacional) και δεν είχε δικαίωμα για άνοδο ούτε στην Segunda Liga.
Η απόφαση ωστόσο για επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία, γεγονός που ανάγκασε τη Λίγκα σε αναδιάρθρωση, είχε βγει από πολύ νωρίς, με συνέπεια να υπάρχει χρόνος για να στηθεί το καινούριο οικοδόμημα.

Με τόσες μεταγραφές που έγιναν, ακόμη και ο προπονητής Πετίτ πρέπει να έχει χάσει την μπάλα. Πολλοί παίκτες, αμφιβόλου αξίας, αποκτήθηκαν μέσα σε χρόνο ρεκόρ και το ερώτημα είναι πως θα καταφέρουν να «δέσουν» τόσο γρήγορα για να κρατήσουν την ομάδα στην κατηγορία. Μέχρι να αποκτηθεί ομοιογένεια, είναι πιθανό η ομάδα να έχει χάσει κάθε πιθανότητα για παραμονή. Το ρίσκο φαίνεται μεγάλο, ωστόσο ο σύλλογος διαθέτει βαριά φανέλα και ιστορία, χώρια ότι έχει αρκετά φανατικό κοινό, το οποίο θα είναι διψασμένο για διάκριση. Μπορεί να σωθεί, αλλά εμείς τη θεωρούμε πρώτο φαβορί για υποβιβασμό, Και προς το παρόν δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι όσον αφορά την τακτική που θα ακολουθήσει ο Πετίτ. Ούτε τεστ προετοιμασίας δεν πρόλαβε να κλείσει. Στα τέσσερα φιλικά που έπαιξε πάντως άφησε σχετικά καλές εντυπώσεις.  

Η Ρίο Άβε έχει ξεκινήσει εντυπωσιακάτο πρωτάθλημα, ενώ η Μποαβίστα δεν είναι ακόμη έτοιμη. Ο άσσος στο 1,65 φαντάζει σίγουρος.


Οι επιλογές
Παρασκευή 29 Αυγούστου
Φρανκφούρτη - Λειψία  2 αν και το 2,2 είναι χαμηλή απόδοση
Άλεν - Καϊζερσλάουτερν 2 αν και το 2,2 είναι χαμηλή απόδοση
Λαβάλ - Αζαξιό 2 πάνω απο 3
Νιόρ - Κλερμόν over σε τιμές πλησίον του 2.
Ακαδέμικα - Σετούμπαλ 2 πάνω απο 3,4
Χετάφε - Αλμερία X

Σάββατο 30 Αυγούστου
Καρλσρούη - Χαϊντενχάιμ 1 σε απόδοση 1,8, στο 2 είναι δώρο
Νιούκασλ - Κρίσταλ Πάλας 1 πάνω απο το 1,7 είναι ικανοποιητικό.
Γουέστ Χαμ - Σαουθάμπτον 1 σε τιμές πάνω απο το 2,4
Νόριτς - Μπόρνμουθ 1 σε τιμές πάνω απο 2
Μπράιτον - Τσάρλτον 2 σε απόδοση άνω του 4 αξίζει το ρίσκο.
Γουότφορντ - Χάντερσφιλντ 1 ατο 1,7 όμως είναι χαμηλή απόδοση
Ντέρμπι - Ίπσουιτς 1 αν και η παράδοση δεν ευνοεί την Ντέρμπι
Γουίγκαν - Μπέρμιγχαμ 1 στο 1,6 είναι οριακά αποδεκτό
Μίντλεσμπρο - Ρέντινγκ 2 στο 4,6 αξίζει το ρίσκο μεταξύ 2 ισοδυνάμων ομάδων με τους ίδιους στόχους.
Κόλτσεστερ - Πιτέρμπορο 2 στο 2,25
Πρέστον - Σέφιλντ Γιουν 2 σε απόδοση πάνω απο το 4 αξίζει το ρίσκο
MK Ντονς - Κρόουλι 2 - το 2 σε απόδοση πάνω απο το 4,5 είναι εξωπραγματικό
Ντονκάστερ - Όλνταμ 1 στο 2,2
Πόρτσμουθ - Νιούπορτ 1 στο 1,8
Άλφρετον - Μπρέιντρι 1 αλλά αυστηρά σε απόδοση στο 3 καθώς η γηπεδούχος είναι υπό κατάρρευση.
Γουέλινγκ - Φόρεστ Γκριν 2 στο 1,9
Γκέιτσχεντ - Τσέστερ 1 στο 1,6 αλλά είναι χαμηλή απόδοση
Ρέξαμ - Γουόκινγκ 2 στο 3,75 για τους τολμηρούς.
Μάκλσφιλντ - Ίστλιχ 2 στο 2,35
Σάουθπορτ - Μπαρνέτ 2 στο 2,1
Μπρίστολ Ρ. - Χάλιφαξ Τάουν 2 σε τιμές κοντά στο 3
Αμπερντίν - Πάρτικ Θιστλ 1 στο 1,7
Σεντ Μίρεν - Νταντί Γιουν. 2 αν και η απόδοση στο 2 είναι υπερβολικά χαμηλή.
Μάδεργουελ - Σεντ Τζόνστον 1 στο 2,25
Αλόα - Χιμπέρνιαν 2 αν και η απόδοση στο 2 είναι υπερβολικά χαμηλή.
Κάουντενμπιθ - Ρέιθ Ρόβερς 2 στο 2,55
Νταμπάρτον - Λίβινγκστον 2 στο 2,25 ίσως και να αποτελεί ευκαιρία
Ρέιντζερς - Κουίν οφ Σάουθ 1 στο 1,45
Μπρέχιν - Πίτερχεντ 2 στο 2,9
Φορφάρ - Μόρτον 2 σε τιμές πλησίον του 2,2
Στενχάουσμιουρ - Έιρ Χ
Έβερτον - Τσέλσι 2  σε αποδόσεις στο 2,2 είναι χαμηλό
Άλταχ - Ριντ under 2,5 (ή και Χ) σε αποδόσεις κοντά στο 2.
Αντμίρα - Αούστρια Β 2 στο 2,4 και ο Θεός βοηθός.
Χέρενφεν - Ουτρέχτη 2 σε αποδόσεις πάνω απο το 4 είναι μια απόδοση που αξίζει το ρίσκο.
Αλκορκόν - Χιρόνα 1 στο 1,9 αν και η απόδοση είναι χαμηλή.
Μπράγκα - Εστορίλ 1 σε απόδοση 1,8 και πάνω

Κυριακή 31 Αυγούστου
Μπρέντα - Τσβόλε 2 σε τιμές αουτσάιντερ και πάνω απο το 2,5.
Μπραουνσβάιγκ - Μπόχουμ 2 σε απόδοση πάνω απο 3.
Άστον Βίλα - Χαλ 1 σε απόδοση 2,2 είναι όνειρο

Τβέντε - Φέγενορντ 2 σε τιμές πάνω απο 3
Ραπίντ Βιέννης - Γκρόντιχ 1 σε απόδοση αυστηρά πάνω απο το 1,8 ίσως να έχει τύχη, αφού η Ραπίντ είναι ζόμπι.
Μετς - Λυών 2 στο 2,6.
Τούρκου - Ροβανιέμι 1 στο 2,75 και σε τιμές αουτσάιντερ
Νασιονάλ - Αρούκα 1 στο 1,9

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου
Ρίο Άβε - Μποαβίστα 1 στο 1,65

25 σχόλια:

  1. Έχω και μερικά παιχνίδια ακόμη υπόψη μου - αλλά περιμένω να βγάλουν οι μπούκιδες αποδόσεις.
    Μιλάω για Β΄ Ολλανδία όπου πιστεύω πολύ την Τελστάρ και μερικά ακόμη παιχνιδάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο τους 52 αγώνες που έδωσα σημείο πρόβλεψης επαληθεύτηκα στα 20 σημεία. Ένα ποσοστό κοντά στο 40% όταν προβαίνει κάποιος σε προβλέψεις πολλών αγώνων είναι υψηλό ποσοστό .... όμως χρειαζόμαστε βελτίωση.

      Διαγραφή
  2. Bonjour!

    Για το ΠΣΚ έχω επιλέξει:

    ΣΟΣΟ - ΝΤΙΖΟΝ OVER απόδοση 2.05
    ΜΑΡΣΕΪΓ - ΝΙΣ Χ2 (διπλή ευκαιρία) απόδοση 2.41
    ΠΛΙΜΟΥΘ - ΣΑΟΥΘΕΝΤ Χ απόδοση 3.20
    ΝΤΑΡΤΦΟΡΝΤ - ΤΕΛΦΟΡΝΤ Χ απόδοση 3.25
    ΚΠΡ - ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ OVER απόδοση 2.00

    Σύστημα 4-5

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To ΣΟΣΟ - ΝΤΙΖΟΝ το βλέπω και 4-6 με απόδοση 4.00 (στην πιο extreme του μορφή).

      Διαγραφή
    2. Απατος κουβάς χθες. Ξεκινάω και εγώ σήμερα σαν τον MONSIEUR Takis με αρχικό ταμείο 2.000. Και έχουμε:

      ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ - ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ ΑΣΣΟ με 2.55
      ΣΟΥΟΝΣΙ – ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ ΙΣΟΠΑΛΙΑ με 3.40
      ΡΟΔΕΡΑΜ – ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ ΙΣΟΠΑΛΙΑ με 3.30
      ΠΛΙΜΟΥΘ – ΣΑΟΥΘΕΝΤ ΙΣΟΠΑΛΙΑ με 3.20
      ΛΕΟΝ – ΠΑΤΣΟΥΚΑ ΔΙΠΛΟ με 3.60

      Σύστημα 3-4-5 και ποντάρισμα 25 μονάδες

      Διαγραφή
    3. Εδώ κύριε Δαρείε έχουμε 16 στήλες με τι ποντάρισμα παίζετε την κάθε στήλη??
      Ισόποσα με 1.5 μονάδα την στήλη ή έχετε άλλη τεχνική?

      Διαγραφή
    4. 1.6 ανά στηλη MONSIEUR Takis. Ακριβώς βγαίνουν 25.6 μονάδες. Εκ παραδρομής δεν το ανέλυσα.

      Διαγραφή
    5. OK κύριε Δαρείε thanks - έλεγα μήπως έχετε κάνει κανένα περίεργο ποντάρισμα με φόρτωμα στις τριάδες.

      Διαγραφή
    6. MONSIEUR αυτό που λέτε γίνεται αλλά όχι στον ΟΠΑΠ που έπαιξα αυτή τη φορά. Το εφαρμόζω ορισμένες φορές στο stoiximan.

      Καλή μας επιτυχία και.....ΑΝΤΕ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΦΙΛΟΙ.

      Διαγραφή
    7. Bonjour!

      Ταμείο 2.000 - 25 = 1975

      Θα μελετήσω αν αξίζει κάτι για σήμερα αλλιώς next weekend.

      Διαγραφή
    8. Για σήμερα στο Στοίχημαν:

      ΝΤΑΝΤΙ - ΣΕΛΤΙΚ UNDER 2.12
      ΛΙΛΕΣΤΡΟΜ - ΧΑΟΥΓΚΕΣΟΥΝΤ X 3.50
      ΧΟΝΚΑ - ΒΑΑΣΑ 1 2.85
      ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ - ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ X 3.25
      ΓΚΡΕΜΙΟ – ΜΠΑΪΑ X2 2.30 (ΔΙΠΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ)

      Σύστημα 3-4-5 ποντάρισμα 24 μονάδες, 16 στήλες, 1.5 ανά στήλη

      Ταμείο: 1975 - 24 = 1951

      Διαγραφή
    9. Bonjour!

      Για σήμερα δυάδα στον ΟΠΑΠ:

      ΕΛΒΕΤΙΑ - ΑΓΓΛΙΑ OVER απόδοση 2.05
      ΑΥΣΤΡΙΑ - ΣΟΥΗΔΙΑ 2-3 γκόλ απόδοση 1.75

      Ποντάρισμα 20 μονάδες, υπόλοιπο ταμείου 1931

      Διαγραφή
  3. Όταν οι μπούκιδες τρελαίνονται και δίνουν εξωπραγματικές αποδόσεις

    1) Χέλσινγκμποργκ - Χάλμσταντ σετάκι αποδόσεων (μέσος όρος): 1,65 - 3,8 - 4,9
    ΟΠΑΠ : 1,5 - 3,75 - 4,6
    Οι ομάδες είναι σχεδόν ισοβάθμες με την Χέλσινμποργκ να έχει 26 βαθμούς και την Χάλμσταντ 24.
    Εντός έδρας η Χέλσινμποργκ έχει ρεκόρ 4-5-1 με τέρματα 15-8, ενώ η Χάλμσταντ έχει ρεκόρ 2-1-7 με τέρματα 8-21
    Τελευταία 6 ματς η Χέλσινμποργκ έχει 2-4-0, ενώ η Χάλμσταντ σε φουλ φόρμα με ρεκόρ 4-1-1!!!
    Η προϊστορία απο το 2000 και μετά είναι 7-3-3.
    Και οι 2 ομάδες αγωνίζονται για να μην μπλέξουν στα μπαράζ παραμονής.

    ΟΚ, η προϊστορία ευνοεί τους γηπεδούχος και οι φιλοξενούμενοι δεν πάνε καλά εκτός έδρας, αλλά η Χάλμσταντ δεν είναι του πεταματού για 4,9!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 2) Γκέτεμποργκ - Κάλμαρ σετάκι αποδόσεων (μέσος όρος): 1,57 - 3,8 - 5,75
      ΟΠΑΠ : 1,45 - 3,75 - 5,15
      Οι ομάδες είναι ισόβαθμες με 34 βαθμούς και διεκδικούν την 3η θέση που οδηγεί στον Γιουρόπα κάπ.
      Εντός έδρας η Γκέτεμποργκ έχει ρεκόρ 6-2-2 με τέρματα 22-11, ενώ η Καλμάρ έχει εκτός έδρας ρεκόρ 3-2-5 με τέρματα 11-18
      Τελευταία 6 ματς η Γκέτεμποργκ έχει 1-4-1, ενώ η Καλμάρ ντε φόρμε με ρεκόρ 0-1-5!!! Γιαυτό οι μπούκιδες τν χώνουν την Καλμάρ - λόγω φόρμας, αλλά και η Γκέτεμποργκ δεν κερδίζει ....
      Η προϊστορία απο το 2000 και μετά είναι 7-2-2.

      ΟΚ προϊστορία και η φόρμα ευνοεί την Γκέτεμποργκ, αλλά στο 6 η Καλμάρ?????

      Διαγραφή
    2. 3) Βέρναμο - Χάμαρμπι σετάκι αποδόσεων (μέσος όρος): 4,8 - 3,8 - 1,65
      ΟΠΑΠ : 4,15 - 3,75 - 1,55
      Η Χάμαρμπι είναι 3η με 38 βαθμούς, ενώ η Βαρνάμο έχει 31 βαθμούς)
      Εντός έδρας η Βαρνάμο έχει ρεκόρ 6-2-2 με τέρματα 14-10, έχει δυνατή έδρα δηλαδή, ενώ η Χάμαρμπι έχει εκτός έδρας ρεκόρ 6-1-3 με τέρματα 17-10.
      Τελευταία 6 ματς η Βαρνάμο έχει 2-2-2, ενώ η Χάμαρμπι έχει 2-3-1
      Η προϊστορία είναι 1-0-2.

      Είναι εξωπραγματικό να προσφέρεται η γηπεδούχος Βαρνάμο σε απόδοση 5!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    3. 4) Χόνεφος - Μπάερουμι σετάκι αποδόσεων (μέσος όρος): 1,9 - 3,5 - 3,6
      ΟΠΑΠ : 1,75 - 3,55 - 3,35
      Η Μπάερουμ είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Β΄ Νορβηγίας με ρεκόρ 6 νίκες στα 6 τελευταία παιχνίδια της. Η Χόνεφος έχει ρεκόρ 2-1-3 στα 6 τελευταία.

      Η Μπάερουμ είναι 3η με 40 βαθμούς, απέχει μόλις 4 βαθμούς απο τη 2η θέση που οδηγεί στην απευθείας άνοδο και δεν εμπλέκεται σε Play offs.
      Η Χόνεφος έχει 24 βαθμούς και θέλει να γλυτώσει τον υποβιβασμό. Αυτήν την ώρα υποβιβάζεται.

      Εντός έδρας η Χόνεφος έχει ρεκόρ 5-1-5 με τέρματα 15-12, ενώ η Μπάερουμε έχει εκτός έδρας ρεκόρ 5-1-5 με τέρματα 19-26.

      Είναι αδιανόητο να προσφέρεται σε αποδόσεις πάνω απο 3 η Μπαερούμ και σε τιμές αουτσάιντερ!!!!!!!!!! Επειδή δηλαδή δήλωσε ο προπονητής της ότι σώθηκε η κατηγορία και ο στόχος των 40 βαθμών επιτεύχθηκε πολύ νωρίς, αυτό σημαίνει ότι δεν έχει περαιτέρω στόχους η πιο φορμαρισμένη ομάδα της κατηγορίας??

      Διαγραφή
  4. Ξεκινάω την χρονιά με ένα trixie (2άδες και 3άδα) με ποντάρισμα 5 μονάδες την στήλη, σύνολο 20 μονάδες.
    Βάζω και αρχική κάβα 2.000 μονάδες να βλέπουμε και που βρισκόμαστε

    Το trixie
    Φρανκφούρτη - Λειψία 2 σε απόδοση 2.35
    Λαβάλ - Αζαξιό 2 σε απόδοση 3,3
    Νιόρ - Κλερμόν over 2,5 σε απόδοση 2,25

    Άντε καλή μας χρονιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νο1 για σήμερα
      ΔΥΑΔΑ με ποντάρισμα 20 μονάδες
      Καρλσρούη - Χαϊντενχάιμ 1 στο 1.80
      Νόριτς - Μπόρνμουθ 1 στο 1.97

      Νο2 τετράδα με ζητούμενα 3-4
      Κόλτσεστερ - Πιτέρμπορο 2 στο 2.17
      Ντονκάστερ - Όλνταμ 1 στο 2,24
      Φορφάρ - Μόρτον 2 στο 2.25
      Νταμπάρτον - Λίβινγκστον 2 στο 2.30
      Ποντάρισμα ανά στήλη 3 μονάδες = σύνολο 15 μονάδες

      Νο3 ΔΥΑΔΑ με ποντάρισμα 15 μονάδες
      Γουέστ Χαμ - Σαουθάμπτον 1 στο 2.70
      Μάκλσφιλντ - Ίστλι 2 στο 2.40

      Άρα κάβα 1980 - 50 = 1930 μονάδες

      Σε λίγο έρχεται το καραμπομπάτο σύστημα

      Διαγραφή
    2. Νο4 και καραμπομπάτο με ζητούμενα 3-4-5 και ποντάρισμα ανά στήλη 1 μονάδα = σύνολο 16 μονάδες
      Άλφρετον - Μπρέιντρι 1 στο 3.10
      MK Ντονς - Κρόουλι 2 στο 5.00
      Μπρίστολ Ρ. - Χάλιφαξ Τάουν 2 στο 3.10
      Μπράιτον - Τσάρλτον 2 στο 5.00
      Μάδεργουελ - Σεντ Τζόνστον 1 στο 3,05 (εδώ κάτι θα ανακοινώθηκε και ο άσσος εκτοξεύθηκε σε τιμές πάνω απο το 3 απο 2,2)

      Άρα κάβα 1930 - 16 = 1914 μονάδες

      Διαγραφή
    3. Και μια τριάδα με 15 μονάδες και τέλος για σήμερα
      Άλταχ - Ριντ under 2,5 στο 2,05
      Αντμίρα - Αούστρια Β. 2 στο 2.25
      Αλκορκόν - Χιρόνα 1 στο 1.88
      Άρα κάβα 1914 - 15 = 1899 μονάδες

      Διαγραφή
  5. Αύριο απο όλα τα σημεία που γράφω αυτά που οπωσδήποτε θα παίξω, εκτός αν καταγκρεμιστούν οι αποδόσεις είναι :

    Καρλσρούη - Χαϊντενχάιμ 1 (οπωσδήποτε πάνω απο 1,9 και κοντά στο 2 αν γίνεται)
    Αλτάχ - Ριντ under 2,5 σε αποδόσεις πάνω απο 2
    Αλκορκόν - Χιρόνα 1 στο 1,9 αν και η απόδοση είναι χαμηλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. φιλαράκια δηλωνω παρον δεν το γνωριζω το αθλημα αλλα πονταρω 3,30 ευρο για συστημα 2,3,4 ΒΓΑΛΤΕ 4 ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κόνφερενς
    Τσέστερ - Μάκλσφιλντ
    Η νεανική ομάδα της Μάκλισφντ δείχνει να δένει και να φέρνει τα πάνω κάτω. και μετά απο 6 αγωνιστικές παραμένει αήττητη, έχοντας 12 βαθμούς (3 νίκες, 3 ισοπαλίες) απέχει μόλις 3 βαθμούς απο την κορυφή (15 βαθμοί Μπαρνέτ, Χάλιφαξ) .
    Η Τσέστερ. που πέρσι υποβιβάστηκε αλλά σώθηκε στα χαρτιά, παραπαίει. Εντός έδρας δεν έχει βάλει ούτε γκολ. 2 παιχνίδια 2 ήττες (με Μπαρνέτ 0-5, με Χάλιφαξ 0-3).

    Είναι αδιανόητο οι μπούκιδες να δίνουν φαβορί στην Τσέστερ και την Μάκλισφντ να την προσφέρουν σε τιμές αουτσάιντερ και μάλιστα στο 2,7. ο ΟΠΑΠ δείχνει πιο διαβασμένος και δίνει φαβορί την Μάκλισφντ στο 2,45.
    Αγοράζω Μάκλισφντ στο 2,7!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 15 μοναδούλες στην δυάδα
      Τσέστερ - Μάκλσφιλντ 2 στο 2.70
      Όλνταμ - Φλίτγουντ 2 στο 2.80

      Άρα κάβα 1899 - 15 = 1884 μονάδες

      Διαγραφή

Να θυμάσαι!!!!!!!!!!! Στους κουμαρτζίδες δεν εύχεσαι ΠΟΤΕ, μα ποτέ, καλά κέρδη και καλή επιτυχία και προπαντός δεν τους ρωτάς πόσα θα εισπράξουν αν τους περάσει το παρολί.