Η λέξη κουμάρι έχει τουρκική ρίζα (kumar), αλλά έχει προέλθει από την μεσαιωνική ελληνική λέξη κουκουμάριον. Το κουμάρι είναι ο τζόγος, το τυχερό παίγνιο και σχετίζεται με καταστάσεις παρανομίας και φτώχειας. Ο κουμαρτζής δεν πάει στο καζίνο, ούτε σε καρέ, ούτε στα μεγάλα σαλόνια. Προτιμάει τις παράνομες λέσχες ή τα καφενεία χωριών ξεχασμένων από τον θεό και την κοινωνία.
Όσοι γράφουμε σε αυτό το Ιστολόγιο, είμαστε αποφασισμένοι να γεμίσουμε όλους τους κουβάδες του ΟΠΑΠ μέχρι πάνω, μέχρι να περιμένουμε υπομονετικά να κάνουμε ένα γερό ταμείο τζογάροντας μερικά ευρώ.
Οτιδήποτε γράφεται στο διαδικτυακό χώρο www.takismorfonios.blogspot.gr πρόκειται για παλαβομάρες του τρελάρα που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και για εκτιμήσεις των συμμετεχόντων στο συγκεκριμένο Ιστολόγιο, που σκοπό έχουν να κάνουν το χόμπι τους, γράφοντας τα προγνωστικά τους, εμπλουτισμένα με μπόλικο χιούμορ, ''σκοτώνοντας'' έτσι την ελεύθερη ώρα τους. Συνεπώς να μην λαμβάνεται σοβαρά υπόψη το οτιδήποτε γράφεται σε αυτό το χώρο, με απώτερο σκοπό την επιλογή κάποιου αγώνα και το τζογάρισμα με τη επιλογή κάποιου σημείου. Σύνθημα μας?? ''
Πάμε γερά μαζί με τον κουβά''


Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Αγώνες 12-13-14-15 Σεπτεμβρίου


Κοφού - Τόσου
Η Τοσού φέτος πραγματοποιεί εκπληκτική πορεία και διεκδικεί το πρωτάθλημα Ιαπωνίας. Είναι 2η με 41 βαθμούς, 3 λιγότερους απο την πρωτοπόρο Ουράβα. Εκτός έδρας έχει την μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών απο οποιαδήποτε άλλη ομάδα. 8 νίκες και 3 ήττες (καμιά ισοπαλία). Αν ήταν στοιχειωδώς καλή στα εντός έδρας παιχνίδια θα ηταν πρώτη με μεγάλη διαφορά απο τον δεύτερο.
Η Κοφού προσπαθεί να σώσει την κατηγορία. Εντός έδρας σε 11 παιχνίδια έχει 3 νίκες, 5 ισοπαλίες και 3 ήττες. Έχει βάλει 10 και έχει δεχτεί επίσης 10 τέρματα.
Στα τελευταία παιχνίδια η Κοφού έχει 4 ισοπαλίες και 2 ήττες. Δεν έχει κερδίσει ποτέ την Τόσου ως γηπεδούχος. 1 ισοπαλία, 3 νίκες Τόσου.
Το διπλό σε τιμές 2,4 είναι μια πολύ καλή απόδοση (αν και καραδοκεί η ισοπαλία)



Χέρτα - Μάιντζ
Το ρόστερ της Χέρτα Βερολίνου δείχνει φέτος ότι είναι πιο γεμάτο. Ο στόχος είναι μία άνετη σεζόν εξασφάλισης της παραμονής στην κατηγορία . Η όγδοη θέση φαίνεται εξαιρετική πιθανή, καθώς η ομάδα δείχνει ότι μπορεί να τερματίσει στην πρώτη δεκάδα του βαθμολογικού πίνακα. Οι μπούκιδες βέβαια δεν συμφωνούν με την παραπάνω άποψη και την θεωρούν δεύτερο φαβορί (μετά απο την Παντέρμοντ), μαζί με τις Άιντραχτ Φρ. και Φράιμπουργκ,  για υποβιβασμό.

Για την Μάιντζ έχουμε τα εξής αρνητικά. Πρώτα ο αποκλεισμός στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ απ’ τον Αστέρα Τρίπολης και εν συνεχεία εκείνος στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Γερμανίας απ’ την Κέμνιτσερ.
Η Μάιντς έχει χάσει την ταυτότητά της, είναι λες και πρόκειται για διαφορετική ομάδα απ’ αυτή που  επί σειρά ετών είχε δημιουργήσει ο πρώην κόουτς Τόμας Τούχελ. Πολύ επικίνδυνη η σεζόν που έρχεται, χρειάζεται οπωσδήποτε ενίσχυση μεσοεπιθετικά και επιθετικά .

Τα τελευταία 10 χρόνια έχουμε 2 νίκες Χέρτα , 3 ισοπαλίες και μόλις 1 νίκη Μάιντς (το 2007).
Το παιχνίδι είναι πιθανόν να λήξει ισόπαλο.

Πάντερμπορν - Κολωνία
Η Κολωνία παλαιότερα, όταν γύριζε στην πρώτη κατηγορία, οι διοικούντες της έκαναν σαν παλαβοί ώστε να αγοράσουν ακριβά ποδοσφαιριστές με πείρα μεν στην πρώτη κατηγορία. Μερικές φορές δε, έπαιρναν ποδοσφαιριστές που δεν υπήρχε λόγος. Τώρα, τα πράγματα ήταν διαφορετικά.
Ο κόουτς Πέτερ Στέγκερ δεν είναι ηλίθιος ώστε να ανακατέψει πολύ την έτοιμη και στρωμένη ομάδα που έφτιαξε στη δεύτερη κατηγορία. Μερικές προσθήκες έκανε σε αυτή. Γνώριζε για παράδειγμα, πως η ομάδα του αμυντικά είναι καλή. Προκειμένου να αντέξει στην πρώτη κατηγορία, χρειάζονταν αύξηση της ποιότητας και των επιλογών στην επίθεση.

Αγόρασε λοιπόν, δύο επιθετικούς διαφορετικού στιλ, αδόκιμους πάντως, στην πρώτη κατηγορία. Τον βαρύ φορ περιοχής Τσόλερ απ’ την Κάιζερσλαουτερν και τον ευκίνητο φορ Οσάκο απ’ την 1860 Μόναχο. Έτσι όπως είναι οι συνθήκες στο εσωτερικό της, δίχως γκρίνιες, με οργάνωση και τάξη, φαίνεται πως θα έχει ασφαλή σεζόν μπροστά της. 

Το θετικό για την Πάντερμοντ είναι πως διατήρησε τους βασικούς ποδοσφαιριστές της προηγούμενης σεζόν. Εμεινε και ο Κατσούνγκα για παράδειγμα που έπαιζε ως δανεικός πέρσι μαζί της. Άρα η ομάδα είναι ομοιογενής και δεν χρειάζεται στρώσιμο.
Δεν θα είναι εύκολο να παραμείνει στην κατηγορία - αλλά μπορεί. Δικαίως περιλαμβάνεται στην κατηγορία των ομάδων που είναι υποψήφιες για υποβιβασμό. Οι μπούκιδες την έχουν για πολύ μεγάλο φαβορί για υποβιβασμό.

Τόσο η Κολωνία, όσο και η Πάντερμοντ έχουν ξεκινήσει ικανοποιητικά το πρωτάθλημα. Έχουν 4 βαθμούς τις 2 πρώτες αγωνιστικές. Το παιχνίδι φαίνεται ότι θα λήξει ισόπαλο.
Προϊστορια
10/08/13 Πάντερμπορν - Κολωνία 1:1
28/09/12 Πάντερμπορν - Κολωνία 1:2
11/04/08 Πάντερμπορν - Κολωνία 2:2
29/09/06 Πάντερμπορν - Κολωνία 2:0

Γκλάντμπαχ - Σάλκε
Η Γκλάντμπαχ είναι ενδυναμωμένη και το θετικό είναι ότι έχει περισσότερες επιλογές για το φρεσκάρισμα της ενδεκάδας της, τώρα που θα έχει και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Είναι πιθανόν ακόμη και να «χτυπήσει» έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν. Είναι έτοιμη ομάδα, σοβαρή, δουλεμένη.  Η Σάλκε, η Βόλφσμπουργκ, η Χοφενχάιμ και η Γκλάντμαχ είναι οι ομάδες που θα παλέψουν για την 4η θέση.

Η Σάλκε παραμένει ομάδα που θα εξαρτάται απ’ τον Ντράξλερ, τον Μπόατενγκ και τον Χούντελααρ. Όταν αυτοί είναι υγιείς και οι συμπαίκτες τους επίσης, έχει καλώς. Όταν τα πράγματα είναι όπως σήμερα, δεν έχει καλώς. Η τρίτη θέση θα είναι ξανά το ταβάνι της, αν την κατακτήσει θα έχει πετύχει, οφείλει όμως, να γνωρίζει ότι ο ανταγωνισμός είναι ακόμα πιο ζόρικος στην επερχόμενη σεζόν. Πρέπει να… γιάνει. Διαφορετικά θα μένει εκτός τετράδας.

Με γηπεδούχο την Γκλάντμπαχ έχουμε τα τελευταία 10 χρόνια : 
6 νίκες η Γκλάντμπαχ - 1 ισοπαλία και 3 νίκες η Σάλκε.
Πρόκειται για πολύ μεγάλο ντέρμπι και ο άσσος πληρώνει 2,3. Η Σάλκε μπορεί να ελπίζει μόνο στην ισοπαλία.

Ανόβερο - Αμβούργο
Ο βασικός στόχος του Αννόβερο θα πρέπει να είναι να μείνει στην κατηγορία. Τα στόπερ του δεν σου γεμίζουν το μάτι (Μαρσέλο, Σουλτς, Στανκεβίτσιους, Φελίπε), ο ποδοσφαιριστής ηγέτης δεν φαίνεται να υπάρχει (δύσκολο να γίνει ο Στιντλ), συνεπώς, μέσω δουλειάς συνόλου θα επιχειρηθεί η παραμονή. Αν πάει πάνω απ' τη μέση της βαθμολογίας, φαίνεται -πως θα είναι τεράστιο επίτευγμα. Επειδή όμως υπάρχουν χειρότερες ομάδες απο το Αννόβερο, μάλλον, δύσκολα θα υποβιβαστεί.

Το Αμβούργο πέρσι κατάφερε να αποφύγει τον πρώτο υποβιβασμό του απ’ την κατηγορία μέσω των παιχνιδιών διαβάθμισης απέναντι στην Γκρόιτερ Φιρτ. Το Αμβούργο μπορεί εύκολα να γίνει μπάχαλο αν δεν αρχίσει καλά και να προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή. Ο κόουτς Σλόμκα έχει το ζόρικο έργο του να παρουσιάσει αμέσως ομάδα που θα λειτουργεί καλά και θα παίρνει αποτελέσματα. Ο πανηγυρισμός του μετά την πρόκριση στα πέναλτι επί της Κότμπους στο Κύπελλο φανέρωνε πολλά. 

Η αλήθεια είναι ότι το Αμβούργο δεν ξεκίνησε καθόλου καλά το πρωτάθλημα - ακόμη δεν έχει σκοράρει και την προηγούμενη αγωνιστική έχασε εντός έδρας απο την Πάντερμοντ με 3-0.  Την περσινή χρονιά εκτός έδρας ήταν σάκος του μπόξ (2 νίκες - 3 ισοπαλίες και 12 ήττες).
Το Αννόβερο έχει ξεκινήσει δυνατά το πρωτάθλημα και αυτό σε συνδυασμό με την προϊστορία όπου με γηπεδούχο το Αννόβερο έχουμε τα τελευταία 10 χρόνια : 
7 νίκες το Αννόβερο - 3 ισοπαλίες και μόλις 1 νίκη το Αμβούργο (τον Αύγουστο του 2007) , δείχνουν ότι ο άσσος είναι πολύ δυνατός - όμως η τιμή που προσφέρεται στο 2,1 είναι μάλλον χαμηλή.

Μπόχουμ - Καρλσρούη
Έχω ήδη δηλώσει ότι απο την Β΄Γερμανία οι ομάδες που πιστεύω ότι θα διεκδικήσουν τα 3 εισιτήρια που οδηγούν στην Μπουντεσλίγκα είναι Λειψία, Λάουτερν, Μπόχουμ, Καρλσρούη και Φορτούνα Ντίσελντροφ. Αυτή την αγωνιστική 2 απο τις αγαπημένες μου ομάδες της Β΄Γερμανίας παίζουν μεταξύ τους. Η Μπόχουμ και η Καρλσρούη παίζουν περίπου το ίδιο ποδόσφαιρο και εκμεταλλεύονται τους ανοικτούς χώρους. Έτσι στα 2 εντός έδρας παιχνίδια  έχουν φέρει ισοπαλίες, ενώ κέρδισαν και τα 2 εκτός έδρας. Σύνολο 8 βαθμοί κια φιγουράρουν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Καταρχήν ξεκαθαρίζω ότι η φετινή Μπόχουμ δεν έχει καμιά σχέση με το περσινό ραμολιμέντο που κινδύνεψε να χάσει την κατηγορία. Φέτος είναι ομαδάρα και θα διεκδικήσει την άνοδο στα σαλόνια της Μπουντεσλίγκα. Αποκλείω η Καρλσρούη να κερδίσει μέσα στο Μπόχουμ.
Με γηπεδούχο το Μπόχουμ έχουμε συνολική προϊστορία : 5 νίκες Μπόχουμ - 5 ισοπαλίες και 2 νίκες Καρλσρούη.
Τα τελευταία 10 χρόνια η προϊστορία μας λέει:
11/05/14 Μπόχουμ - Καρλσρούη 1:0
08/04/12 Μπόχουμ - Καρλσρούη 0:0
05/03/11 Μπόχουμ - Καρλσρούη 1:1
01/02/09 Μπόχουμ - Καρλσρούη 2:0
08/12/07 Μπόχουμ - Καρλσρούη 2:2
07/05/06 Μπόχουμ - Καρλσρούη 2:3
Αν έβλεπα το Μπόχουμ να μου το προσφέρουν στο 2,4 με 2,5 θα τον έπαιρνα τον ΑΣΣΟ, δίχως δεύτερη, εκτός αν έπαιζε με Λειψία, Λάουτερν και Καρλσρούη.
Παρόλα αυτά στο 2,4 με 2,5 το Μπόχουμ είναι μια εξαιρετική απόδοση - αλλά το παιχνίδι έχει και πολύ ισοπαλία. Θα σκεφτώ τι θα επιλέξω και αν ....

Στο Ίνγκολσταντ Β' - Άαλεν θα μπορούσε κάποιος να επιλέξει τον άσσο λόγω ευνοϊκής παράδοσης (3 νίκες Ίνγκολσταντ και 1 ισοπαλία) αλλά και εξαιτίας τες εκπληκτικής εκκίνησης της γηπεδούχου. Όμως η απόδοση του άσσου στο 1,8 είναι υπερβολικά χαμηλή. Άλλωστε το Χινάρι είναι ωραιότατο σε αυτό το ματς και πληρώνει σχεδόν τα διπλά από τον άσο του 1,8. Αν μάλιστα κάποιος με διαβεβαίωνε ότι η Άλεν θα σκοράρει (εκτός έδρας ακόμη δεν έχει βάλει γκολ) τότε θα επέλεγα σίγουρα την ισοπαλία.

Ντάρμσταντ - Άουε
Ντέρμπι - πολύ μεγάλο ντέρμπι. Η νεοφώτιστη Ντάρμσταντ έχει κάνει εκπληκτικό ξεκίνημα και έχει 8 βαθμούς, έχοντας νικήσει 2 φορές εντός έδρας, ενώ έχει φέρει 2 ισοπαλίες εκτός έδρας. Είναι αήττητη - δεν έχασε ούτε στο κύπελλο που έπαιζε με την ομαδάρα την Βόσλφσμπουργκ (τελικά αποκλείστηκε στα πέναλτι).
Απο την άλλη μεριά το Άουε έχει 0 βαθμούς - 4 ήττες σε 4 ματς. Έχει φάει 10 τέρματα και έχει βάλει μόνο 1 - αποδεικνύοντας ότι  το επιθετικό πρόβλημα που είχε δεν το έχει επιλύσει.
Όλα δείχνουν άσσο. Η φόρμα, το momentum και η ψυχολογία!!!!
Όμως ο άσσος προσφέρεται στο 1,8. Εξαιρετικά χαμηλό για δύο ισοδύναμες ομάδες με τους ίδιους στόχους - να σώσουν την κατηγορία θέλουν και οι δύο.
Μα το Άουε παραπαίει!!!!!! Θα μου πείτε ....
Εδώ θέλει λίγη προσοχή!!!!!!!!!!!!!! Το Άουε έχει παίξει 4 πολύ δύσκολα παιχνίδια. Έχει αντιμετωπίσει Λειψία, Νυρεμβέργη, Μπόχουμ και Ντίσελντροφ. 4 ομάδες που μαζί με την Λάουτερν και Καρλσρούη πιστεύω ότι θα κυνηγήσουν την άνοδο στην Μπουντεσλίγκα. Άρα οι 4 ήττες μήπως ήταν φυσιολογικές???
Εχασε εντός έδρας απο Μπόχουμ με 1-5 και απο Ντύσελντροφ με 1-0.
Όμως, προσοχή σε αυτό το σημείο, εκτός έδρας έχασε πολύ δύσκολα απο Λειψία και Νυρεμβέργη με το ίδιο σκορ 1-0.
Αυτή την αγωνιστική το Άουε παίζει με μια ομάδα στα μέτρα του. Αν χάσει και απο την Ντάρμσταντ τότε δύσκολα (αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη) φέτος να αποφύγει τον υποβιβασμό.
Το διπλό πάνω απο το 4 και η ισοπαλία στο 3,5 προκαλούν.

Λειψία - Μπραουνσβάιγκ
Η Μπραουνσβάιγκ δεν είναι για μεγάλα πράγματα φέτος και μέχρι στιγμής με δικαιώνει. Βέβαια έπαιξε με δύσκολους αντιπάλους τις 4 πρώτες αγωνιστικές : Μπόχουμ (εντός έδρας ήττα με 1-2), Λάουτερν (εκτός έδρας ήττα με 2-1) και Φορτούνα Ντισ. (εκτός έδρας ισοπαλία με 2-2. Κέρδισε μόνο εντός έδρας την νεοφώτιστη Χαιντενχάιμ με 3-0.
Θεωρώ δεδομένο ότι στη Λειψία θα χάσει - δεν μπορώ με τίποτα να κοιτάξω προς τα δεξιά για να βρω απόδοση που να με συγκινεί.
Παρόλα αυτά ο άσσος στο 1,95 θεωρώ ότι είναι χαμηλός - αν ήταν 2,2 θα τον είχα αγοράσει.

Σεντ Πάουλι - Μόναχο 1860
Η Σεντ Πάουλι είναι ακριβώς ίδια ομάδα με την περσινή, με κάποιες μικροαλλαγές στο ρόστερ της. Άρα η δυναμική της είναι γνωστή. Έχει ως κρυφό στόχο να κάνει την υπέρβαση και να τερματίσει στην πρώτη τριάδα, αλλά αυτό μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο, ύστερα και απο το μέτριο ξεκίνημα της.
2 εκτός έδρας ήττες με Γκρόιτερ 3-0 και Άαλεν 2-0 (ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕ ΤΕΡΜΑ), ενώ εντός έδρας έφερε ισοπαλία με Ίνγκολσταντ 1-1 και νίκησε την Σαντχάουζεν με 2-1 με ένα τέρμα στις καθυστερήσεις του αγώνα, στο 92'.

Το Μόναχο 1860 είναι ο παραδοσιακός σύλλογος που την τελευταία τριετία με συνοπτικές διαδικασίες, ένεκα αντιπαραθέσεων και εξελίξεων στα διοικητικά του (μπλεγμένα) δρώμενα, τα κάνει μπάχαλο. Τελευταίο επίτευγμα η ακύρωση της εκλογής του Γκέραρντ Μάιερχοφερ στο πόστο του προέδρου της. 
Το ρόστερ του Μονάχου είναι καλό και ο κρυφός πόθος τους είναι η τριάδα - όμως το ξεκίνημα της ομάδας είναι τραγικό.
1η αγωνιστική χάνει εκτός έδρας απο την Λάουτερν με 3-2 παρόλο που είχε προηγηθεί με 0-2 και ενώ οι αντίπαλοι έπαιζαν με 10 παίκτες απο την αρχή του ματς. 
2η αγωνιστική εντός έδρας ήττα απο την Λειψία με 3-0. Και αν στις 2 πρώτες αγωνιστικές έπαιξε με 2 απο τα μεγάλα φαβορί για την άνοδο στην Μπουντεσλίγκα τις επόμενες 2 έπαιξε με τις νεοφώτιστες Χάιντενχαιμ (εκτός έδρας ισοπαλία 2-2) και την προηγούμενη αγωνιστική με την Ντάρμσταντ όπου έφερε 1-1 εντός έδρας.
Η κατάσταση στο Μόναχο είναι τραγική και σαν μην έφτανε το εφιαλτικό ξεκίνημα της ομάδας, αυτήν την αγωνιστική παίζει στο Αμβούργο με την Σάν Πάουλι. 
Η συνολική προϊστορία δείχνει 7 νίκες Σαν Πάουλι - 2 ισοπαλίες και 1 νίκη Μόναχο. Έχει να κερδίσει το Μόναχο στο Αμβούργο απο το 2001. Ο μεγαλύτερος πελάτης της Σαν Πάουλι είναι το Μόναχο 1860.
Οι ομάδες στο ξεκίνημα της σεζόν είχαν τους ίδιους στόχους και θεωρούνται στα χαρτιά ισοδύναμες.
Αντί να παίξω τον άσσο της Ινγκολστάντ ή της Ντάρμσταντ στο 1,8 θεωρώ ότι ο άσσος της Σαν Πάουλι στο 2,5 είναι προτιμότερος.
Προϊστορία τελευταίων 6 ετών
19/07/13 Σαν Πάουλι - Μόναχο 1860 1:0
13/04/13 Σαν Πάουλι - Μόναχο 1860 3:1
11/09/11 Σαν Πάουλι - Μόναχο 1860 4:2
04/10/09 Σαν Πάουλι - Μόναχο 1860 3:1
19/09/08 Σαν Πάουλι - Μόναχο 1860 1:0
10/03/08 Σαν Πάουλι - Μόναχο 1860 0:0

Χαϊντενχάιμ - Ουνιόν Βερ.
Η Ουνιόν αυτής της περιόδου δεν θα έχει μεγάλες διαφορές απο την περσινή Ουνιόν. Έγιναν κάποιες μικροαλλαγές στο ρόστερ, αλλά επι της ουσίας πρόκειται για την ίδια ομάδα που ξέραμε. Η Ουνιόν θα στηριχτεί στην δύναμη κυρίως και λιγότερο στην τεχνική κατάρτιση. Πέρσι και πρόπερσι στο πρωτάθλημα 1 στα 3 παιχνίδια της Ουνιόν έληγαν ισόπαλα. Ήδη στην εκκίνηση του νέου πρωταθλήματος η Ουνιόν έχει φέρει 3 ισοπαλίες, ενώ έχασε το 4ο ματσάκι. Βέβαια εδώ θέλει λίγη προσοχή, καθώς έπαιξε η Ουνιόν με τις ομαδάρες της κατηγορίας.
1η αγωνιστική Καρλσρούη - Ουνιόν 0-0
2η αγωνιστική Ουνιόν - Φορτούνα Ντίσελντροφ 1-1
3η αγωνιστική Μπόχουμ - Ουνιόν 1-1
4η αγωνιστική Ουνιόν - Νυρεμβέργη 0-4

Η Χαϊντεχάιμ ιδρύθηκε το 2007 και από τότε ο μοναδικός προπονητής που έχει κάτσει στον πάγκο της είναι ο Φρανκ Σμίντ, όπου και την ανέβασε στην Β΄ Γερμανίας. Ο στόχος είναι η παραμονή και το σκεπτικό του προπονητή της είναι να μην αλλάξει πολύ το βασικό σχήμα που έφερε τον προβιβασμό.Το ρόστερ της είναι νεανικό και πολύ φιλόδοξο.

Το ματσάκι έχει πολύ ισοπαλία, αλλά δεν σας το κρύβω ότι κοιτάζω προ Ουνιόν. Το 3,5 στο διπλό είναι τρομερά μεγάλη απόδοση. Το ότι η Ουνιόν έχασε πρόσφατα στο κύπελλο απο την Χάιντενχάιμ με 2-1 δεν με απασχολεί καθόλου. Με κύπελλα δεν ασχολούμαι και θεωρώ ότι ήρθε η ώρα της εκδίκησης, σε ένα ματσάκι που έχει μεγαλύτερη ουσία απο μια πρόκριση σε ένα κύπελλο που δεν πρόκειται να το πάρεις ποτέ.

Νυρεμβέργη - Φορτούνα Ντίσελντορφ
Η Νυρεμβεργη είναι μια τελείως διαφορετική ομάδα απο πέρσι. Έχουν γίνει πολύ μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ της - κυρίως για οικονομικούς λόγους. Χασέμπε, Νίλσον, Φόιλνερ, Ντρμιτς, Τσάντλερ, Χλούσεκ, Γκίντσεκ, Κιγιοτάκε, ήταν όλοι βασικοί ποδοσφαιριστές, αλλά έφυγαν απο την ομάδα. Αν η Νυρεμβέργη τους είχε κρατήσει, θα αποτελούσε το νούμερο ένα φαβορί για τον προβιβασμό στη σεζόν που αρχίζει - τώρα όμως είναι άγνωστο αν η νέα Νυρεμβέργη θα είναι ένα ομοιογενές σύνολο παικτών που θα μπορέσει να διεκδικήσει την άνοδο.
Η Νυρεμβέργη είναι λοιπόν κάτι το εντελώς νέο και αυτός είναι ο βασικός λόγος που έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της (την μια τρώει 5άρα απο την Γκρόιτερ και την άλλη ρίχνει 4άρα στο Μόναχο 1860). 
Είναι λάθος, κατά τη νώμη μου, κάποιος να κυνηγάει να παίξει την Νυρεμβέργη με το Ντίσελντροφ σε απόδοση 2, αν και πιστεύω ότι θα πέσει αυτή τη απόδοση καθώς ο πολύς κόσμος σκέφτεται την Νυρεμβέργη της Μπουντεσλίγκα και βρίσκει συμφέρουσα την απόδοση του άσσου.

Το Ντίσελντροφ έχει κάνει ένα μικρό ξεκαθάρισμα στο ρόστερ του και λόγω της παραμονής του Ολιβερ Ρεκ σε μόνιμο ρόλο προπονητή, οι προϋποθέσεις ώστε να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε στην προηγούμενη σεζόν δείχνουν να υπάρχουν.Σε καμιά περίπτωση το παιχνίδι της Νυρεμβέργης δεν είναι εύκολο. Πρόκειται για μεγάλο ντέρμπι και κλείνω ότι η ισοπαλία είναι εξαιρετικά πιθανή - αλλά να σας πω και την αλήθεια μου. Αυτό το 3,7 που βλέπω στο διπλό κρίνω ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου. Αν η Φορτούνα βάλει την μπάλα κάτω και το πιστέψει ότι το ''έχει'' το παιχνίδι δεν την βλέπω καθόλου καλά την Νυρεμβέργη.

Λιρς - Άντερλεχτ
Κοιτώντας κάποιος αυτό το ζευγάρι πάει το χεράκι του δίχως δεύτερη σκέψη στο διπλό - το οποίο προσφέρεται στις εξευτελιστικές τιμές κάτω του 1,5. Απαράδεκτα πράγματα - όποιος παίζει τέτοια πράγματα είναι για φυλακή.
Για να δούμε όμως μερικές λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά.
1) Η Άντερλεχτ σε 3 ημέρες, μετά απο τον αγώνα με τη Λιρς, έχει αγώνα για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λήγκ, όπου θα παίξει εκτός έδρας μτ ην Γαλατά Σαράι.
2) Η κανονική περίοδος στο πρωτάθλημα του Βελγίου δεν κρίνει απολύτως τίποτα - απλώς δίδει κάποιο μικρό προβάδισμα στους πρωτοπόρους. Πέρσι η Άντερλεχτ τερμάτισε τρίτη έχοντας 10 βαθμούς λιγότερους απο την πρωτοπόρο Σταντάρ Λιέγης. Έτσι όπως είναι το Βελγικό πρωτάθλημα τις παίρνει τις ομάδες να κάνουν άφοβα τις γκέλες τους.
3) Όταν η Άντερλεχτ επισκέπτεται την έδρα της Λίρς δεν περνάει ευχάριστα. Τα τελευταία 14 χρόνια έχουμε 2 νίκες Λίρς - 7 ισοπαλίες και 2 νίκες μόνο η Άντερλεχτ και οι μπούκιδες σου δίνουν grand φαβόρα την Άντερλεχτ.
Προϊστορία
31/01/14 Λιρς - Άντερλεχτ 2:0
15/09/12 Λιρς - Άντερλεχτ 1:1
26/02/12 Λιρς - Άντερλεχτ 0:0
22/09/10 Λιρς - Άντερλεχτ 1:1
31/03/07 Λιρς - Άντερλεχτ 1:4
25/09/05 Λιρς - Άντερλεχτ 0:0
18/02/05 Λιρς - Άντερλεχτ 1:1
24/04/04 Λιρς - Άντερλεχτ 1:1
06/04/03 Λιρς - Άντερλεχτ 0:1
15/09/01 Λιρς - Άντερλεχτ 2:0
03/03/01 Λιρς - Άντερλεχτ 0:0
4) Μεταγραφικά η Άντερλεχτ (όπως και οι περισσότερες Βελγικές ομάδες) είναι αποδυναμωμένη σε σχέση με πέρυσι, καθώς αποχώρησαν, οι βασικότατοι Κουγιατέ (αμυντικός χαφ), Μπρούνο (εξτρέμ) και οι χρήσιμοι Ζιλέ (δεξιός μπακ-χαφ) και Πολέτ (επιθετικός). 

Η Λίρς  κράτησε το βασικό της κορμό και κινήθηκε με πλάνο στις μεταγραφές, αποκτώντας καλούς ποδοσφαιριστές, ιδιαίτερα στη γραμμή κρούσης όπου είχε και την περισσότερη ανάγκη μετά τη φυγή των επιθετικών Βατ και Ντιανέ. Κορυφαία της προσθήκη μέχρι στιγμής, ο Απόστολος Βέλλιος, στο πρόσωπο του οποίου οι άνθρωποι της Λιρς βλέπουν τον άνθρωπο ο οποίος θα δώσει οριστικό τέλος στο πρόβλημα του σκοραρίσματος που έχει εξελιχθεί σε αχίλλειο πτέρνα τα τελευταία χρόνια. 
Αποκλειστικός και ρεαλιστικός στόχος της Λίρς είναι η παραμονή - ενώ η Άντερλεχτ θέλει να κατακτήσει ξανά το πρωτάθλημα για να μπαίνει δίχως προκριματικό αγώνα στος ομίλους του Τσάμπιον Λήγκ. 

Η Άντερλεχτ εκτός έδρας σε 3 παιχνίδια ήδη έχει φέρει 2 ισοαπλίες με Μπρίζ 2-2 και με Βέστερλο επίσης 2-2, ενώ κέρδισε την Οστάνδη με 2-0.
Το ματσάκι μυρίζει ισοπαλία και σε τιμές του 4 αξίζει και έχει μεγάλη τύχη το Χιναράκι - μάλιστα κάποιος με μεγαλύτερο ρίσκο μπορεί να αγοράσει τον άσσο σε τιμές πάνω απο το 6 και να περιμένει με πολλές πιθανότητες ότι θα επαληθευθεί.
1Χ διπλή ευκαιρία σε τιμές 2,55 φαίνεται αποδοτική αγορά. 

Σερκλ Μπριζ - Σαρλερουά
Πρόκειται για 2 ομάδες περίπου ισοδύναμες και οι οποίες θέλουν να σώσουν την κατηγορία όσο είναι το δυνατόν γρηγορότερα. Οι μπούκιδες τις έχουν μέσα στην 3άδα των ομάδων που θα χάσουν την κατηγορία. Το ρόστερ και των 2 ομάδων είναι παρόμοιο με το περσινό και οι αλλαγές που έγιναν είναι μικρές και όχι ουσιώδεις.
Η προϊστορία απο το 2004 και κατόπιν μας μας δείχνει ότι το αφεντικό είναι η Σέρκλ Μπρίζ
6 νίκες Σεκλ Μπρίζ 3 ισοπαλίες και 2 νίκες η Σαρλερουά.
Θα γίνει ένα δύσκολο κα αμφίρροπο παιχνίδι - αλλά στο τέλος μάλλον θα το κερδίσει η Σερκλ Μπρίζ. Ο ΑΣΣΟΣ σε τιμές 2,45 και πάνω είναι μια καλή επιλογή - σε τιμές αουτσάιντερ είναι ακόμη καλύτερα.

Σταντάρ Λ. - Οστάνδη
 Η Σταντάρ Λιέγης είναι εμφανώς αποδυναμωμένη σε σχέση με πέρσι. Φέτος θα είναι μια δύσκολη χρονιά γιαυτήν - αντίθετα η Οστάνδη είναι μια ομάδα πολύ καλύτερη απο πέρσι όπου ως νεοφώτιστη παρέμεινε άνετα στην κατηγορία. Φέτος δεν πρόκειται να κινδυνέψει και θα τερματίσει στην πρώτη 10δα του πρωταθλήματος. Έχει υψηλές βλέψεις η Οστάνδη, ενώ την ίδια ώρα η Σταντάρ παραπαίει.
Η Σταντάρ μετά απο 4 ημέρες θα έχει αγώνα για το Γιουρόπα Καπ όπου θα παίξει εντός έδρας με τη Ριέκα. Ο άσσος σε τιμές 1,6 και κάτω είναι απαράδεκτος.
Δεν θα παραξενευτώ καθόλου αν η Οστάνδη κερδίσει το ματσάκι.

Γκενκ - Κλαμπ Μπριζ
Πολύ δύσκολο παιχνίδι και μεγάλο ντέρμπι. Η Μπριζ θα έχει να δώσει και εντός έδρας αγώνα για το Γιουρόπα Καπ με αντίπαλο την Τορίνο.
Η έδρα της Γκένκ είναι αφιλόξενη για την Μπρίζ. Απο το 2004 και κατόπιν έχουμε :
8 νίκες Γκένκ - 2 ισοπαλίες και 5 νίκες Μπρίζ.
Σε καμιά περίπτωση η Μπριζ δεν είναι τόσο μεγάλο φαβορί που να προσφέρεται σε αποδόσεις γύρω απο το 2,1. Θα τολμούσα να πω ότι δεν πρόκειται να κερδίσει στην Γκενκ.
Οι δύο ομάδες είναι επιρρεπείς στις ισοπαλίες. Η Γκενκ έχει 1 νίκη 4 ισοπαλίες και 1 ήττα - η Μπριζ 2 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα.
Η Μπριζ έχει το ίδιο ροστερ με πέρσι, ενώ η Γκενκ είναι μάλλον ενισχυμένη παρόλο τις απώλειες, του βασικού στόπερ Κουλιμπαλί και του βασικού μέσου Καμούς.
Θα έπαιζα ισοπαλία σε αυτό το ματς - όμως ο Ευρωπαϊκός αγώνας της Μπριζ μου βάζει υπόνοιες ότι πρέπει να κοιτάξω προς την Γκενκ όπου σε αποδόσεις πάνω απο το 3 είναι λουκουμάκι

                                         Γκρόντιχ - Άλταχ 
H Αλτάχ είναι μια ομάδα που πάει να πάρει ή να χάσει τα παιχνίδια με 1-0. Σφικτή ομάδα. Δυσκολοκατάβλητη αν και νεοφώτιστη. Είναι ομάδα του under, αν και την προηγούμενη αγωνιστική έφερε στον εντός έδρας αγώνα με την Ριντ 2-2 σε έναν αγώνα όλο τρέλα.  Σκόραρε η Αλτάχ στο πρώτο λεπτό και έπαιζε με παίκτη παραπάνω. Τελικά ισοφάρισε στο 90. Θέλω να πιστεύω ότι τα under της Αλτάχ θα συνεχισθούν. Μόνο απο την Σάλτσμπουργκ εισέπραξε 5 τεμάχια και απο την Βακ Πέλετς την ομαδάρα  έχασε με 2-1 εντός έδρας. 
Αυτή την αγωνιστική η Αλτάχ συναντά την παλιά της γνώριμο Γκρόντιχ. Είναι γνωστοί απο τα αλώνια της Αυστρίας 2 που μέχρι πρόπερσι έπαιζαν εκεί για πολλά χρόνια.
3 νίκες η Γκρόντιχ και 3 η Αλτάχ με γηπεδούχο την Γκρόντιχ.
Οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες με 8 βαθμούς  μετά τις 7 πρώτες αγωνιστικές.
Οι μπούκιδες δίνουν φαβορί την Γκρόντιχ σε αποδόσεις κοντά στο 2 και την Αλτάχ στο 3,5. Το παιχνίδι είναι δύσκολο και ντερμπάκι. Αδυνατώ να κατανοήσω τον τόσο έντονο φαβοριτισμό της Γκρόντιχ.
under σε τιμές πάνω του 2 και Αλτάχ σε τιμές κοντά στο 3,5

Αούστρια Β. - Ριντ
Για όνομα του Θεού!!! Το ραμολιμέντο της κατηγορίας η Αούστρια Βιέννης μας την δίνουν οι μπούκιδες σε τιμές κάτω του 1,6???? Γιατί??? Επειδή λέγεται Αούστρια Βιέννης??? Δηλαδή την ετικέτα αγοράζουμε?? Αν λεγόταν ραμολιμέντο και ο αγώνας ήταν Ραμολιμέντο - Ριντ τότε θα μας έδιναν 2,4 στον άσσο και 2,7 στο διπλό. Φαβορί το ραμολιμέντο η Αούστρια ναι, όχι όμως γιατί είναι ομαδάρα, αλλά γιατί παίζει με το άλλο το ραμολιμέντο την Ριντ.
Προσέξτε επιδόσεις μετά απο 7 αγωνιστικές.
Αούστρια Βιένης : 5 ισοπαλίες και 2 ήττες, τέρματα 7-12 - εντός έδρας 3 ισοπαλίες σε 3 αγώνες τέρματα 3-3 
Ριντ : 1 νίκη 3 ισοπαλίες και 3 ήττες, τέρματα 9-13 - εκτός έδρας 2 ισοπαλίες και 2 ήττες τέρματα 3-7
Η Αούστρια είναι τελευταία με 5 βαθμούς και η Ριντ προτελευταία με 6 βαθμούς. 
Μα η Αούστρια είναι θεσμός στην Αυστρία και έχει όνομα, οπαδούς και φανέλα. ΝΑ ΤΑ ΧΑΙΡΕΤΑΙ!!! Ας κοιτάξει να στρώσει γιατί έτσι που το πάει βλέπω του χρόνου το όνομα, οι οπαδοί και η φανέλα να πάνε στα αλώνια της Β΄Αυστρίας.
Εξαιτίας του ονόματος της Αούστρια επιλέγω την ισοπαλία. Η απόδοση βέβαια με γηπεδούχο την Αούστρια είναι συντριπτικά υπέρ της γηπεδούχο ομάδος, όμως κατά την περσινή περίοδο και στα 4 μεταξύ τους παιχνίδια έφεραν ισοπαλίες.
0/03/14 Ριντ - Αούστρια Βιέννης 2:2
18/12/13 Αούστρια Βιέννης - Ριντ 1:1
19/10/13 Ριντ - Αούστρια Βιέννης 1:1
03/08/13 Αούστρια Βιέννης - Ριντ 3:3

Βόλφσμπεργκερ - Σάλτσμπουργκ
Δηλαδή αν σας έλεγαν ότι παίζουν 2 ομάδες που μετά απο 7 αγωνιστικές έχουν 18 βαθμούς (6 νίκες - 1 ήττα) οι γηπεδούχοι έχουν σύνολο τερμάτων 18-5 και οι φιλοξενούμενοι 31-4 και απέχουν απο τον τρίτο 9 ολόκληρους βαθμούς τι σετάκι αποδόσεων θα περιμένατε να δείτε???
Σίγουρα δεν θα περιμένατε να δείτε να παίζεται ο γηπεδούχος σε αποδόσεις πάνω απο το 7 και οι φιλοξενούμενοι κάτω απο 1,4.
Στο Σάλτσμπουργκ οι σφαλιάρες πέφτουν απανωτές. Μετά τον αποκλεισμό με 3-0 απο την Μάλμε και τον αποκλεισμό για 2η συνεχή χρονιά απο τους ομίλους του Τσάμπιονς Λήγκ ήρθε και η φάπα στο πρωτάθλημα με την εντός έδρας ήττα με 2-3 απο την Στούρμ Γκράτς. Τελικά αυτή η ομάδα αρχίζει να γίνεται ηττοπαθής και οι δυνατότητες της φτάνουν μέχρι το Αυστριακό πρωτάθλημα των μετρίων ομάδων. Οι Red Bulls ίσως να μπορούσαν να επενδύσουν καλύτερα τα χρήματα τους εκεί στην Αυστρία.
Λοιπόν η Σάλτσμπουργκ είναι μια ομάδα που παίζει πολύ με την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας. Όλο φρου φρου και αρώματα η Σάλταμπουργκ που έχει κουβαδιάσει χίλιους μύριους παικταράδες του στοιχήματος. Αν πετύχει έναν αντίπαλο σφικτό που ξέρει πότε να χτυπήσει τότε τα κάνει σαλάτα.
Η αγαπημένη μου Βάκ Πέλετς στο 7,4, με το Χι στο 4,5 και την διπλή ευκαιρία στο 1Χ με απόδοση 2,9 έχουν μεγάλη τύχη. Θα έχει αγώνα και για τους ομίλους του Γιουρόπα η Σάλτσμπουργκ, όπου παίζει με την Σέλτικ εντός έδρας.


Μπαστιά - Λανς
Η Λανς που πήρε αδειοδότηση για το Σαμπιονά κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή - λόγω οικονομικών προβλημάτων - έδειχνε πολύ αδύναμη, αποπροσανατολισμένη και εθεωρείτο ως το πρώτο φαβορί για να αποχαιρετήσει την κατηγορία. Όμως τις 2 τελευταίες αγωνιστικές, χάρη στην εκτός έδρας νίκη με 0-2 επι της αποδεκατισμένης Λυών και της εντός έδρας νίκης με 4-2 επι της παραπαίουσας Ρεμς δείχνει ότι μπορεί να βγάλει μια πετυχημένη χρονιά.
Όμως τώρα η Λανς παίζει στην Μπαστιά και εκεί ισχύει ο νόμος της Κορσικής.
Ο άσσος στο 1,95 είναι χαμηλός, αλλά επαληθεύσιμος.

Νις - Μετς
Η Νις θεωρείται ως ομάδα έδρας και στηρίζει πολλά πράγματα απο την αποτελεσματικότητα της έδρας της. Η Μετς έχει να κερδίσει εκτός έδρας την Μετς απο το 1995 - έκτοτε 5 νίκες Νις και 3 ισοπαλίες. Η Μετς θα παλέψει για το Χινάρι - αλλά δεν μπορώ να αγνοήσω τον άσσο σε απόδοση 2,2.

Εβιάν - Μαρσέιγ
H (περσινή) αγαπημένη μου Εβιάν ξεκίνησε χάλια το πρωτάθλημα. Είναι σαφώς πιο αποδυναμωμένη σε σχέση με πέρσι και αυτή την στιγμή δείχνει τρομερά δύσκολο φέτος να αποφύγει τον υποβιβασμό, τον οποίο πέρσι γλύτωσε την τελευταία αγωνιστική με την επιβλητική νίκη της με 0-3 στην έδρα της Σοσό.
Φέτος τις 4 πρώτες αγωνιστικές η Εβιάν έχει μόλις 1 ισοπαλία και αυτή με την Παρί Σ.Ζ. εντός έδρας 0-0 - τα άλλα 3 παιχνίδια της τα έχασε. Στα 4 παιχνίδια της έβαλε 2 γκολς και έφαγε 10. Βέβαια τις τελευταίες 2 αγωνιστικές προσπαθεί να συμμαζέψει τα πράγματα και το έχει πετύχει (εντός έδρας ισοπαλία με Παρί 0-0 και εκτός έδρας ήττα με 1-0 απο Τουλούζ)
Η Μαρσέιγ του Μπιέλσα για εμένα θα μπορέσει φέτος να κοντράρει την Παρί και μάλλον θα τερματίσει στη 2η θέση του Σαμπιονά. Τέτοια παιχνίδια πρέπει να τα παίρνει. Φέτος παίζει εκπληκτικά - ακόμη και η εντός έδρας ήττα με Μονπελιέ με 0-2 ήταν μαγική εικόνα. Η ομαδάρα ήταν η Μαρσείγ αλλά το ματσάκι της πήγε στραβά.
Δαγκωτό Μαρσείγ στο 2,2 - αν έπαιζε η Παρί ή η Μονακό θα είχαμε το διπλό στο 1,5 με 1,6 το πολύ. Τώρα 2,2 με Μαρσέιγ.

Πιθανές ισοπαλίες Λυών - Μονακό (εδώ παίζουν ο στραβός με τον κουτσό), Ρεμς - Τουλούζ και Γκινγκάμπ - Μπορντό, ενώ Μονπελιέ - Λοριάν μπορεί να έρθει ότι γουστάρει, με πιθανότερο σενάριο όμως να κερδίσει η Μονπελιέ που τα 5 τελευταία χρόνια έχει κερδίσει 4 φορές εντός έδρας την Λοριάν.

Νιμ - Μπρεστ
H Μπρέστ είναι ίσως το μεγαλύτερο φαβορί για άνοδο στην Α΄ Γαλλία. Στις 5 πρώτες αγωνιστικές παίζει μπαλάρα. Ακόμη και στην ήττα της με 1-0 απο την Ορλεάν το αποτέλεσμα ήταν μαγική εικόνα. Προηγήθηκε νωρίς, νωρίς η Ορλεάν και μετά την σφυροκοπούσε η Μπρεστ δίχως τελικά να πετύχει την ισοφάριση. Φέτος η Μπρεστ θα είναι πιο δυνατή στο πρωτάθλημα απο ότι πέρσι.
Απο την άλλη μεριά, στο ρόστερ της Νιμ έγιναν μεγάλες αλλαγές και δεν μπορεί η φετινή ομάδα να συγκριθεί με την περσινή. Πάντως είναι ένα απο τα μεγάλα αουτσάιντερ για άνοδο.
Δύσκολα το παιχνίδι θα ξεφύγει απο την ισοπαλία.

Ντιζόν - Νιόρ
Η Ντιζόν είναι καλύτερη ομάδα απο την Νιόρ και θα τερματίσει ψηλότερα απο αυτήν στο πρωτάθλημα. Μάλιστα έχει και μια πολύ γερή έδρα (πέρσι είχε ρεκόρ εντός έδρας 11-6-2 και πρόπερσι 11-5-3). Στηρίζει πολλά στην έδρα της η Ντιζόν στην προσπάθεια της να ανέβει κατηγορία. Η Νιόρ είναι σαφέστατα πιο αποδυναμωμένη σε σχέση με πέρσι καθώς έχασε 10 παίκτες, αλλά εκεί που πονάει περισσότερο είναι στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, όπου απώλεσε πολλούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές με αποκορύφωμα τον πρώτο της σκόρερ Sala (18 γκολ). Δύσκολα η Νιόρ θα κάνει την περσινή εκπληκτική πορεία και μάλλον δεν θα τερματίσει στην πρώτη 10άδα. Φέτος παίζει συντηρητικά και προσέχει πολύ την άμυνα της. Έχει φέρει 2 ισοπαλίες με 1-1, δύο ισοπαλίες με 0-0 και μια νίκη με 1-0. 
Όμως και η Ντιζόν είναι πολύ σφιχτή ομάδα και πάει να τα πάρει τα παιχνίδια με 1-0.
Το παιχνίδι δείχνει ότι θα το πάρει η Ντιζόν, αλλά ο άσσος σε τιμές γύρω απο το 1,9 είναι ιδιαίτερα χαμηλός καθώς καραδοκεί η ισοπαλία.

Νανσί - Σοσό
Η Νανσί μαζί με την Μπρέστ, την Τρουά, την Ντιζόν και ίσως την Αζαξιό θα είναι οι ομάδες που θα καταφέρουν να πλασαριστούν στην πρώτη 3άδα που οδηγεί στα σαλόνια της Α΄ Γαλλίας..
Με τον κόσμο στο πλευρό της και τον Ουρουγουανό κόουτς Correa στον πάγκο της μπορεί να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια. Μεγάλη δύναμη ο κόσμος της, αφού έχει ήδη πουλήσει 10.000 διαρκείας!!!
Απο την άλλη μεριά η Σοσό δεν έχει καμιά σχέση με την περσινή Σοσό. Οι 22 αποχωρήσεις από την Σοσό είναι ρεκόρ. Αποκτήθηκαν οκτώ παίκτες και ανέβηκαν από τα φυτώρια πολλοί πιτσιρικάδες, για τους οποίους τα σχόλια είναι πολύ καλά. Η Σοσό θα είναι έκπληξη αν πετύχει κάτι καλό στη φετινή χρονιά. Δεν περιμένω κάτι το ιδιαίτερο απο αυτήν και θα αποφύγει τα προβλήματα με τους υποβιβασμούς επειδή υπάρχουν χειρότερες ομάδες απο αυτήν (όπως η τρελοΚλερμόν, η Σατουρού, η Λαβάλ, η Γκάζελεκ ακόμη και η Βαλενσιέν).
Η Νανσί έχει ξεκινήσει με 1 νίκη, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα. Οι 3 ισοπαλίες που έχει φέρει είναι όλες εντός έδρας και τις έφερε με Ντιζόν 1-1, με Αρλέ 1-1 και με Νιμ 0-0.
Αν δεν θέλει να μείνει πίσω στο πρωτάθλημα απο τόσο νωρίς πρέπει αυτό το ματς να το πάρει. Ο
άσσος σε τιμές γύρω απο το 1,9 είναι ιδιαίτερα χαμηλός (αλλά επαληθεύσιμος) καθώς καραδοκεί η ισοπαλία.

Θέλτα - Σοσιεδάδ    η ανάλυση των ομάδων απο Betonews
Η Θέλτα πέρσι για έναν ολόκληρο γύρο, «ψάχτηκε» για να προσαρμοστεί στα «θέλω» του Λουίς Ενρίκε, το αλέγκρο ποδόσφαιρο του οποίου έδειχνε να μην ταιριάζει σε μια ομάδα που παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια παλεύει για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Ταλαιπωρήθηκε στον πρώτο γύρο, έφτασε μέχρι την προτελευταία θέση της βαθμολογίας και μέτρησε το χειρότερο σερί ηττών της (τέσσερις), αλλά είχε υπομονή και επιμονή στο πλάνο. Και ανταμείφθηκε, αφού αργά αλλά σταθερά ανέβηκε, εδραιώθηκε στην μέση της βαθμολογίας και, χωρίς άγχος πλέον για την παραμονή, έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο, φτάνοντας στην προτελευταία αγωνιστική στην όγδοη θέση. Εντέλει τερμάτισε ένατη, αλλά σαφώς ικανοποιημένη με την γενική εικόνα της. 
 Ο Λουίς Ενρίκε άρχισε να χτίζει κάτι ωραίο στο Βίγκο, αλλά δεν έμελλε να επιχειρήσει την… τελειοποίησή του, αφού η πρόκληση της Μπαρτσελόνα παραήταν μεγάλη για να την αρνηθεί ο «Λούτσο». Στην θέση του, η Θέλτα προσέλαβε ένα δικό της παιδί, ο οποίος φόρεσε για τέσσερα χρόνια την φανέλα της. Κεντρικός αμυντικός στα νιάτα του, ο 44χρονος πλέον Αργεντινός θήτευσε στο πλευρό του Μαρσέλο Μπιέλσα στην Εθνική Χιλής, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποδοσφαιρική φιλοσοφία που προσπαθεί να υπηρετήσει, ως πρώτος προπονητής πλέον.

Η επιθετική φιλοσοφία του Μπερίσο, τουλάχιστον προς το παρόν, φαίνεται πως αποδίδει. Αν μη τι άλλο, 21 γκολ σε οκτώ φιλικούς αγώνες είναι ένας πολύ καλός απολογισμός για την ομάδα του Βίγκο, η οποία πέτυχε μερικές αξιοπρόσεκτες νίκες, όπως το 3-1 επί της Εβερτον (με χατ – τρικ του Νολίτο) ή το 4-0 επί της Κάλιαρι.

Ο Αργεντινός πήρε την ομάδα εκεί που την άφησε ο Λουίς Ενρίκε και φιλοδοξεί να την εξελίξει, αφού η ραχοκοκαλιά παρέμεινε αναλλοίωτη, έστω και αν έχασε δύο σημαντικότατες μονάδες, όπως ο νεαρός (και πολλά υποσχόμενος) τερματοφύλακας Γιοέλ και, κυρίως, το «πολυεργαλείο» που ακούει στο όνομα Ραφίνια, ο οποίος ακολούθησε τον «Λούτσο» στην Μπαρτσελόνα, από την οποία άλλωστε έπαιζε δανεικός στην Θέλτα.

Στο Βίγκο έφτασαν δύο «προϊόντα Μπάρτσα» όπως ο κεντρικός αμυντικός Σέρτζι Γόμεθ και ο αριστερός μπακ Κάρλες Πλάνας, με τους μέσους Ραντόγια – Μπούστος να δίνουν μεγαλύτερο βάθος σε θέσεις που δεν υπήρχαν πολλές λύσεις πέρυσι.
Ο Πάμπλο Ερνάντεθ δεδομένα μπορεί να προσφέρει κινητικότητα και γκολ στην μεσοεπιθετική γραμμή, ενώ ο Χοακίν Λαριβέι, όπως έδειξε και στην προετοιμασία, πιθανόν να αποδειχθεί πιο ουσιαστικός από Μάριο Μπερμέχο και Γουέλιτον.
Ο κορμός παρέμεινε ο ίδιος, ο πολύ καλός δεύτερος γύρος πέρυσι άνοιξε την όρεξη των «γαλάζιων» του Βίγκο και η Θέλτα πείθει ότι μπορεί να είναι μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν.

Το ποδόσφαιρο που θέλει να προσφέρει ο Μπερίσο είναι επιθετικό και συναρπαστικό και, εφόσον η άμυνα ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις λόγω του στιλ παιχνιδιού, τότε η Θέλτα δικαιούται να ελπίζει ακόμα και σε διεκδίκηση μιας θέσης στην πρώτη οκτάδα.

Αρκεί, βεβαίως, παίκτες όπως ο Τσάρλες και κυρίως ο Νολίτο (ο δεύτερος, επίσης με DNA Μπάρτσα) να διατηρηθούν στα περυσινά στάνταρ, προσφέροντας τα γκολ που θα βοηθήσουν μια ομάδα γεμάτη διάθεση να είναι ανταγωνιστική από την αρχή μέχρι το τέλος. Αν, πάντως, η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τα δείγματα γραφής της προετοιμασίας επιτρέπουν (πολλά) χαμόγελα…


Η Σοσιεδάδ, πέρσι, στο πρώτο μισό της περιόδου, πλήρωσε τις μεγάλες απαιτήσεις από τον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, δείχνοντας ανήμπορη να διαχειριστεί τα δύο… καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πέσει μέχρι και την 15η θέση, αλλά να ανακάμπτει αργά και σταθερά, όταν πλέον δεν είχε ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Μετά τις πρώτες δώδεκα αγωνιστικές, σταθεροποιήθηκε μεταξύ πέμπτης και έβδομης θέσης, όπου και εντέλει τερμάτισε, παίζοντας και πέρυσι ωραίο ποδόσφαιρο, στον δρόμο που είχε χαράξει ο Φιλίπ Μοντανιέ. Στο Κύπελλο, έφτασε μέχρι και τα ημιτελικά, όπου αποκλείστηκε από την Μπαρτσελόνα, ενώ στο Τσάμπιονς Λιγκ πλήρωσε την απειρία της, αδυνατώντας να πετύχει νίκη στην φάση ομίλων (πέντε ήττες, μια ισοπαλία).

Πέρυσι το καλοκαίρι αποχαιρέτησε έναν παίκτη – κλειδί στην μεσαία γραμμή (Ασιέρ Ιγαραμέντι), αλλά τα κατάφερε και πάλι αρκετά καλά. Φέτος, την πόρτα εξόδου διάβηκαν δύο ακόμα πολύ σημαντικές μονάδες: Ο «φύλακας άγγελος» Κλαούντιο Μπράβο, ύστερα από οκταετή παρουσία στο Σαν Σεμπαστιάν, και, ο «διάβολος» Αντουάν Γκριζμάν, τα γκολ, την κινητικότητα και τις ασίστ του οποίου λογικά θα νοσταλγήσουν αρκετές φορές στο «Ανοέτα».

Στον αντίποδα, ο πολλά υποσχόμενος Αργεντινός τερματοφύλακας Χερόνιμο Ρούγι καλείται να καλύψει, όσο αυτό είναι εφικτό, το κενό του Μπράβο, ενώ ερωτηματικό αποτελεί στην επίθεση ο Ισλανδός Αλφρεντ Φινμπόγκασον, πρώτος σκόρερ του ολλανδικού πρωταθλήματος πέρυσι με την Χίρενφεϊν και μεγαλύτερη φετινή επένδυση της Σοσιεδάδ.

Το κενό του Γκριζμάν θα πρέπει να καλυφθεί εκ των έσω, με τον Κάρλος Βέλα (ανήκει πλέον 100% στην Σοσιεδάδ) να παίρνει ακόμα μεγαλύτερο βάρος στις πλάτες του, αλλά να μην μπορεί βεβαίως να κάνει αυτός όλη την δουλειά.

Κομβική η παρουσία του ποιοτικού χαφ Εστέμπαν Γρανέρο, ο οποίος πέρυσι πρόσφερε ελάχιστα λόγω σοβαρότατου τραυματισμού, με την ομάδα να τον πιστεύει και να τον αποκτά με μεταγραφή από την ΚΠΡ, από την οποία πέρυσι ήταν δανεικός. Καλύτερη εικόνα καλείται να δείξει και ο επιτελικός Σέρχιο Κανάλες, ώστε η ομάδα να είναι και πάλι πολύ ανταγωνιστική.

Συμπερασματικά, η Σοσιεδάδ πρέπει να μάθει να παίζει χωρίς τον Γκριζμάν, στηριζόμενη στην συλλογική δουλειά και έναν καθιερωμένο τρόπο παιχνιδιού που της έχει αποφέρει πολύ καλά αποτελέσματα.

Θέλει να συνδυάσει πρωτάθλημα και Γιουρόπα Λιγκ, όπου δεδομένα οι απαιτήσεις θα είναι μικρότερες από το Τσάμπιονς Λιγκ, έστω και αν θα υποχρεούται να παίζει Πέμπτη – Κυριακή για μεγάλο διάστημα, εφόσον βεβαίως ξεπεράσει την Κράσνονταρ. Εναλλακτικές λύσεις υψηλού επιπέδου δεν υπάρχουν και στο Σαν Σεμπαστιάν κάνουν τον… σταυρό τους για να μην υπάρξουν σοβαροί τραυματισμοί.

Όπως και να’ χει, η διεκδίκηση μιας θέσης στην πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας και μια καλή πορεία σε Κύπελλο – Γιουρόπα Λιγκ δείχνει να βρίσκεται μέσα στις δυνατότητες της ομάδας του Χαγκόβα Αράσατε. 

Αλλά ας έλθουμε στον αγώνα  Θέλτα - Σοσιεδάδ
 Παρακολουθούσα το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα Κρασνοντάρ - Σοσιεδάδ και απορούσα για το ποιά ομάδα απο τις δύο ήταν οι Ισπανοί. Μια ομάδα πολύ φοβισμένη κλεισμένη πίσω και προσπαθούσε με τα παραμύθια να διατηρήσει το 1-0 του πρώτου αγώνα. Οι Ρώσοι, στην κυριολεξία, τους πάτησαν τους Ισπανούς και τους διέσυραν με 3-0 αποκλείοντας τους απο τους ομίλους του Γοιουρόπα Καπ. Έτσι για άλλη μια χρονιά η Σοσιεδάδ τα έκανε σαλάτα στην Ευρώπη και αποδείχθηκε κατώτερη του αναμενόμενου
Όμως την Κυριακή, αμέσως μετά τον αποκλεισμό της Πέμπτης η Σοσιεδάδ βρήκε το κουράγιο να νικήσει με 4-2 τη Ρεάλ Μαδρίτης και ας έχανε με 2-0. ΟΚ, δεν έπαιζε ο Ρονάλντο και ως γνωστό η Ρεάλ με Ρονάλντο ανεβαίνει 2 κλάσεις, αλλά όπως και να το κάνουμε το να κερδίζεις την Ρεάλ ακόμη και δίχως τον Ρονάλντο είναι σπουδαία είδηση.
Ή του ύψους ή του βάθους λοιπόν η Σοσιεδάδ - ενώ αντίθετα η Θέλτα δείχνει πιο σταθερή και στρωμένη ομάδα.
Όμως κοιτάμε το σετάκι των αποδόσεων και βλέπουμε μέσους όρους αποδόσεων :
και βλέπουμε τη Θέλτα να προσφέρεται στο 2,25 και την Σοσιεδάδ στο 3,25.
Οι ομάδες είναι ισοδύναμες και έχουν τους ίδιους στόχους - να τερματίσουν στην πρώτη 8άδα.
Δεν το κρύβω ότι κρυφοκοίταζα προς την Σοσιεδάδ, όμως λίγο η σταθερότητα της Θέλτα και οι πολύ καλές εμφανίσεις της και περισσότερο η προϊστορία που με γηπεδούχο την Θέλτα απο το 2005 έχουμε 1 νίκη Θέλτα - 5 ισοπαλίες και 1 νίκη Σοσιεδάδ με έκαναν να σκέφτομαι στο Χινάρι.

Πρόσφατη προϊστορία

12/04/14 Θέλτα - Σοσιεδάδ 2:2
26/01/13 Θέλτα - Σοσιεδάδ 1:1
16/01/10 Θέλτα - Σοσιεδάδ 0:1
29/11/08 Θέλτα - Σοσιεδάδ 0:0
12/04/08 Θέλτα - Σοσιεδάδ 1:1
20/12/06 Θέλτα - Σοσιεδάδ 0:0
08/01/06 Θέλτα - Σοσιεδάδ 1:0
Έτσι επιλέγω την ισοπαλία και θεωρώ αξίζει η επιλογή του ρίσκου, αν και η Σοσιεδάδ δείχνει ότι φέτος θα είναι απρόβλεπτη.

Βαγιεκάνο - Έλτσε    η ανάλυση των ομάδων απο Betonews
Η Ράγιο Βαγιεκάνο ελλείψει χρημάτων ακολούθησε την γνωστή τακτική  ----> Αλλαγή εκ βάθρων στο ρόστερ, με τις αφίξεις και τις αποχωρήσεις να ξεπερνούν συνολικά τις τριάντα, υποχρεώνοντας τον κόουτς Χέμεθ να προσαρμόσει τα πολλά νέα πρόσωπα στην δική του φιλοσοφία, με όποιος κινδύνους κρύβει κάτι τέτοιο.
Αν δεν επιτευχθεί η προσδοκώμενη χημεία, τα προβλήματα θα εμφανιστούν και θα είναι πολλά για την μαδριλένικη ομάδα, η οποία έχει την στήριξη διοίκησης και κόσμου, έστω και αν μέρος του τελευταίου βρίσκεται σε διαρκή κόντρα με τα αφεντικά για διάφορα, εσωτερικά ζητήματα.

«Η Ράγιο Βαγιεκάνο είναι όπως ένας πολύ άρρωστος άνθρωπος που πρόκειται να πεθάνει, αλλά δεν ξέρεις πότε» η χαρακτηριστική ατάκα του Χέμεθ, ο οποίος θα προσπαθήσει και φέτος να αποτρέψει τον… θάνατο (υποβιβασμό) μιας ομάδας που έχασε σημαντικούς παίκτες, αν και έχει συνηθίσει κάτι τέτοιο.

Ο κεντρικός αμυντικός Αλεχάντρο Γάλβεθ (κατά κύριο λόγο) και ο τερματοφύλακας Ρουμπέν, ο αμυντικός μέσος Σαούλ Νίγεθ (θέση – κλειδί στο παιχνίδι του Χέμεθ), ο δεξιός χαφ – πρώτος σκόρερ Τζόναταν Βιέρα και ο αριστερός χαφ Ιάγο Φαλκέ.
Στον αντίποδα, οι αφίξεις θεωρητικά την κάνουν πιο δυνατή και με περισσότερες εναλλακτικές, σε σχέση με πέρυσι. Ξεχωρίζουν ο τερματοφύλακας Κρίστιαν Αλβαρες, ο παλιός γνώριμος στόπερ Αντόνιο Αμάγια, οι χαφ Αλεχάντρο Ποθουέλο, Χαβιέρ Ακίνο, Γκαέλ Κακουτά και Λικά, ενώ «γέμισε» πολύ περισσότερο η επίθεση, με τον Λέο Μπαπτιστάο που ξέρει καλά την ομάδα και προσφέρει γκολ, τον Μανούτσο που δίνει δύναμη και τον Τζόναταν Περέιρα που δίνει ταχύτητα.
Συμπερασματικά, λοιπόν, η φετινή Ράγιο είναι πιο πειστική από την περυσινή, τουλάχιστον σε επίπεδο ρόστερ. Όλα, βεβαίως, εξαρτώνται από το πώς θα αποδώσει η δουλειά του Χέμεθ, αφού η εικόνα της ομάδας στα φιλικά ήταν προβληματική και ακόμα «ψάχνεται», κάτι απόλυτα λογικό με τόσες αλλαγές. Λογικά η Ράγιο θα βρει τον δρόμο της, στην αναζήτηση της παραμονής και την φετινή σεζόν…


Η Έλτσε με όπλο την άμυνά της, χάρη στην οποία ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία ύστερα από 24 χρόνια απουσίας, κατάφερε και να παραμείνει σε αυτή. Δεν ήταν εύκολο, αλλά παρότι νεοφώτιστη βρέθηκε μόλις δύο αγωνιστικές στην ζώνη του υποβιβασμού, ξεπέρασε το γεγονός ότι είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της και, εντέλει, πέτυχε τον στόχο της. Ποτέ δεν βρέθηκε πάνω από την δέκατη θέση, αλλά ρεαλιστικά δεν θα μπορούσε να καταφέρει κάτι τέτοιο. Αντίθετα, ήταν σταθερά μεταξύ δέκατης και 15ης, είχε μια «κοιλιά» στα μισά του πρωταθλήματος που την έφερε οριακά πάνω από την τελευταία τριάδα, αλλά εξασφάλισε μάλλον… αναίμακτα την παραμονή της, έστω και αν τερμάτισε στην 16η θέση, μόλις έναν βαθμό πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού. 

Ο κόουτς Φραν Εσκριβά ξέρει πλέον απ’ έξω και ανακατωτά την Ελτσε, με την οποία άλλωστε είχε και την πρώτη (πετυχημένη) εμπειρία από Πριμέρα Ντιβισιόν. Με το 4-2-3-1 να μην αλλάζει σχεδόν ποτέ (ελάχιστες εξαιρέσεις το 4-3-3, όταν η ομάδα ψάχνει το γκολ με μεγαλύτερη ζέση), ο 49χρονος προπονητής που ποντάρει πολλά στις στημένες φάσεις φιλοδοξεί και φέτος να παρουσιάσει ένα συμπαγές σύνολο που θα δουλεύει πολύ στην μεσαία γραμμή και θα εκμεταλλεύεται τις λίγες ευκαιρίες που θα του παρουσιάζονται στην επίθεση

Αμυνα λοιπόν και… άγιος ο Θεός! Με εξαίρεση τον (πολύ καλό) κεντρικό αμυντικό Αλμπέρτο Μποτία, την θέση του οποίου πήρε ο Χιλιανός Ενσο Ρόκο (ήταν στην προεπιλογή της εθνικής του ομάδας για το Μουντιάλ της Βραζιλίας), η οπισθοφυλακή της Ελτσε δεν άλλαξε και σε αυτή θα ποντάρει σχεδόν όλα του τα χαρτιά ο Εσκριβά, σε αναζήτηση της παραμονής στην Πριμέρα Ντιβισιόν.
Το «Μαρτίνεθ Βαλέρο» αποχαιρέτησαν και τα τρία κεντρικά χαφ που έκαναν πολλή και καλή δουλειά την περυσινή σεζόν. Κάρλος Σάντσες, Ρουμπέν Πέρεθ και Χάβι Μάρκεθ δεν θα φορούν πλέον τα πράσινα της Ελτσε και, μπορεί ποσοτικά να καλύφθηκαν τα κενά, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι Χοσέ Κάνιας, Αδριάν Γονθάλεθ, Πέδρο Μοσκέρα και Μάριο Πάσαλιτς θα είναι τόσο αποτελεσματικοί όσο οι προκάτοχοί τους.
Θα λείψει η κίνηση και η δημιουργικότητα των Κάρλες Χιλ και Φιδέλ στην μεσοεπιθετική γραμμή, ενώ η ούτως ή άλλως προβληματική επίθεση περιμένει ότι ο Βραζιλιάνος Ζόνατας θα είναι πιο ουσιαστικός και εύστοχος από τον Ρίτσμοντ Μποάκιε, ο οποίος πάντως δεν τα πήγε και άσχημα πέρυσι.
Για να μπορεί, βεβαίως, να απειλήσει η επιθετική γραμμή, θα πρέπει η μπάλα να φτάνει στην αντίπαλη περιοχή, κάτι που λογικά θα συμβαίνει με το… σταγονόμετρο, όπως δηλαδή συνέβαινε και πέρυσι. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως η Ελτσε είχε την χειρότερη επίθεση (μόλις 29 γκολ), αφού την ξεπέρασαν ακόμα και οι τρεις ομάδες που υποβιβάστηκαν: Οσασούνα (32), Βαγιαδολίδ (38) και Μπέτις (36).

Καταλήγουμε, λοιπόν, στην αρχική επισήμανση: Εφόσον η άμυνα σταθεί στο ύψος των περυσινών στάνταρ, η Ελτσε θα δέχεται γκολ με δυσκολία, θα κυνηγάει τα «1-0» για να προσθέτει «τρίποντα» και κάπως έτσι να ανανεώσει την παραμονή της στα «σαλόνια» για μια ακόμα σεζόν. Δεν θα είναι εύκολο πάντως... 


 Αλλά ας έλθουμε στον αγώνα  Βαγιεκάνο -Έλτσε
Οι πρώτες ενδείξεις των μπούκιδων παρουσιάζουν την Βαγιεκάνο λίγο καλύτερη απο την Έλτσε - όμως εμφανίζουν και τις 2 ομάδες ως ισοδύναμες. Αυτά προκύπτουν απο τις μακροχρόνιες αποδόσεις που δίνουν .... Αλλά στο συγκεκριμένο ματσακι το σετάκι των αποδόσεων δίνει στην Βαγιεκάνο 1,75 και την Έλτσε κοντά στο 5 (4,75). Είναι εξωπραγατικές οι αποδόσεις που δίνονται - δηλαδή η Βαγιεκάνο με το αλλαγμένο εκ βάθρων ρόστερ της είναι τόσο μεγάλη φαβόρα??
Σημειώστε ότι σε 12 αναμετρήσεις μεταξύ αυτών των 2 ομάδων, ανεξαρτήτου έδρας η Βαγιεκάνο έχει κερδίσει μόλις 1 και αυτή ήταν πέρσι. Με γηπεδούχο την Ράγιο έχουμε :
19/08/13 Βαγιεκάνο - Έλτσε 3:0
12/05/11 Βαγιεκάνο - Έλτσε 1:2
31/10/09 Βαγιεκάνο - Έλτσε 0:1
24/05/09 Βαγιεκάνο - Έλτσε 1:2
05/10/03 Βαγιεκάνο - Έλτσε 1:2
21/03/98 Βαγιεκάνο - Έλτσε 1:2
Λόγω εξωπραγματικής απόδοσης του ΔΙΠΛΟΥ ίσως αξίζει η επιλογή του 2 σε απόδοση 4,75 - αν και το ματσάκι έχει πολύ Χινάρι μέσα του..

Γρανάδα - Βιγιαρεάλ   η ανάλυση των ομάδων απο Betonews
Η Βιγιαρεάλ πέρσι παρότι νεοφώτιστη, έπαιξε σαν να μην έλειψε ούτε μια ημέρα από την πρώτη κατηγορία (με εξαίρεση, βεβαίως, την σεζόν όπου υποβιβάστηκε)! Έχει πάρει το… κολλάει της Πριμέρα Ντιβισιόν και ποτέ δεν έπεσε από την έβδομη θέση της βαθμολογίας, φτάνοντας μέχρι την τρίτη και διατηρούμενη για αρκετές αγωνιστικές και στην τέταρτη. Πίεση, τρέξιμο και αποτελεσματικότητα για μια ομάδα που είχε ελάχιστα σκαμπανεβάσματα, αλλά από τα μέσα της σεζόν άρχιζε να υποχωρεί στην βαθμολογία, λόγω κυρίως του μικρού βάθους στο ρόστερ, την κούραση των βασικών και τους τραυματισμούς. Εντέλει τερμάτισε έκτη (μια χαρά δηλαδή!) και καπάρωσε ευρωπαϊκό εισιτήριο με το σπαθί της. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στους «16» από την Ρεάλ Σοσιεδάδ στις λεπτομέρειες.

Για τη νέα σεζόν ήταν λίγες και καλές οι κινήσεις στο «πήγαινε» και στο «έλα», αφού ούτως ή άλλως διαθέτει ένα από τα καλύτερα φυτώρια στην Ισπανία. Στο πρώτο κομμάτι, έφυγαν παίκτες που έδιναν λύσεις, χωρίς όμως να αποτελούν πρώτα «βιολιά», όπως ο ακραίος χαφ Χαβιέρ Ακίνο και οι επιθετικοί Ζερεμί Περμπέ – Τζόναταν Περέιρα.

Τα γκολ των δύο τελευταίων (πάμε τώρα στο δεύτερο κομμάτι…) θα κληθούν να καλύψουν Λουσιάνο Βιέτο (πολύ καλή η προσαρμογή του), Ματίας Ναουέλ και Ντένις Τσερίσεφ, με τον άκρως ταλαντούχο Ρώσο μεσοεπιθετικό, δανεικό από την Ρεάλ Μαδρίτης, να ψάχνει την σεζόν της «εκτόξευσης» του, αφού πέρυσι έπαιξε ελάχιστα στην Σεβίλλη λόγω σοβαρού τραυματισμού.

Ο Μαρθελίνο φρόντισε να «γεμίσει» λίγο περισσότερο το ρόστερ του, ώστε να μην στηρίζεται αποκλειστικά σε 14-15 παίκτες, τόσο στην άμυνα (με Ρουκάβινα – Βίκτορ Ρουίθ), όσο και στην μεσαία γραμμή (Εσπινόσα – Ντος Σάντος).
Η απόκτηση του τελευταίου, αδελφού του Ζιοβάνι Ντος Σάντος, ενδεχομένως να κάνει ακόμα καλύτερο τον Μεξικανό μεσοεπιθετικό, ο οποίος έκανε εξαιρετική σεζόν πέρυσι και, βεβαίως, στο «Μαδριγάλ» περιμένουν ανάλογη συνέχεια, όπως και από τον πολύ αξιόπιστο στο σκοράρισμα, Ικετσούκβου Ούτσε. Πολύ σημαντική και η παρουσία του βετεράνου μεσοεπιθετικού Κάνι, ο οποίος έλειψε πέρυσι για μεγάλο διάστημα λόγω τραυματισμού, αλλά και του φυσικού αρχηγού, αμυντικού μέσου Μπρούνο Σοριάνο.

Η Βιγιαρεάλ διαθέτει λύσεις σε όλες τις γραμμές και, αν όπως φαίνεται, καταφέρει να διατηρήσει και τον εξαιρετικό κεντρικό αμυντικό, Ματέο Μουσάκιο, έχει την δυνατότητα να διατηρηθεί στα περυσινά, πολύ καλά στάνταρ.
Σε σχέση με πέρυσι, βεβαίως, έχει την ευρωπαϊκή συμμετοχή και καλείται να κάνει καλή διαχείριση του υλικού της, να αποφύγει την μεγάλη «κοιλιά» που έκανε πέρυσι από τα μισά της σεζόν, να βελτιώσει τις αμυντικές επιδόσεις της στις στημένες φάσεις (πέρυσι δέχθηκε δώδεκα γκολ με αυτόν τον τρόπο), ώστε να αντέξει τα… δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη.
Με όπλα την «χαμαιλεονική» προσαρμογή της στις απαιτήσεις ενός αγώνα και την παρουσία πολύ γρήγορων επιθετικών, το «κίτρινο υποβρύχιο» έχει τα φόντα να… αναδυθεί εκ νέου, να παλέψει για μια θέση στην πρώτη οκτάδα και να μην θέσει ποτέ σε κίνδυνο την παρουσία της στην Πριμέρα Ντιβισιόν και την επόμενη περίοδο… 


Η Γρανάδα πέρσι σώθηκε με έναν… μαγικό τρόπο, αφού σώθηκε σχετικά αξιοπρεπώς και δεν βρέθηκε ούτε μια αγωνιστική στην ζώνη του υποβιβασμού! Το θαυμαστικό έχει να κάνει με το περιορισμένων δυνατοτήτων ρόστερ που είχε στην διάθεσή του ο Λούκας Αλκαράθ, υπό τις οδηγίες του οποίου η Γρανάδα δεν έθελξε ποτέ με την απόδοσή της, τα… άκουσε ουκ ολίγες φορές από τον κόσμο της και είχε πολλά σκαμπανεβάσματα, έστω και αν όλα πήγαιναν… προς τα κάτω. Την 13η αγωνιστική, στηριζόμενη ως επί το πλείστον στην αμυντική της λειτουργία, ανέβηκε στην όγδοη θέση, αλλά στη συνέχεια έπεφτε σταθερά, φτάνοντας οριακά πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού την 23η. Πήρε κάποιες… ανάσες και έχτισε για την τελική ευθεία, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την παραμονή την προτελευταία αγωνιστική.

Για τη νέα σεζόν  ο ιδιοκτήτης Κίνε Πίνα αποφάσισε να μην συνεχίσει με τον κόουτς Αλκαράθ, παρότι δύο σερί σεζόν ο άλλοτε προπονητής του Αρη κράτησε την ομάδα στην πρώτη κατηγορία. Πόνταρε, όμως, σε «σίγουρο άλογο», αφού ο 58χρονος Σεβιλιάνος Χοακίν Καπαρός είναι εξαιρετικός τεχνικός και άριστος γνώστης της κατηγορίας, όπως καταμαρτυρεί και το ρεκόρ αγώνων του σε αυτή. Πέρυσι άφησε δέκατη την (μέτρια) Λεβάντε, από την οποία κατάφερε να πάρει ό, τι καλύτερο μπορούσε, όπως κάνει σχεδόν πάντα στις ομάδες όπου έχει εργαστεί.
Ο Αλκαράθ έπαιζε με έναν επιθετικό που ένιωθε σαν την… καλαμιά στον κάμπο και ο άλλοτε τεχνικός Σεβίλλης, Λα Κορούνια, Αθλέτικ Μπιλμπάο και Μαγιόρκα προτιμά περισσότερο το 4-4-2 ή το 4-4-1-1, με πολύ συμπαγείς τις γραμμές, τρέξιμο και αλληλοκάλυψη. Ο Καπαρός μπορεί να εξελιχθεί στην καλύτερη «μεταγραφή» της Γρανάδα την φετινή σεζόν, αρκεί οι παίκτες να ανταποκριθεί σε αυτό που τους ζητάει.


 Το πρόβλημα με μια ομάδα που έχει ένα από τα χαμηλότερα μπάτζετ της κατηγορίας και ανήκει στο… κονσόρτσιουμ ομάδων της οικογένειας Πότσο (Ουντινέζε, Γουότφορντ, Γρανάδα και πάει λέγοντας) είναι ότι κάθε χρόνο αλλάζει εκ βαθέων το ρόστερ της, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αποκτήσει μια ομοιογένεια. Το φετινό καλοκαίρι, βεβαίως, οι πολλές αλλαγές δεν έλειψαν, αλλά τουλάχιστον παρέμειναν στο «Λος Κάρμενες» σημαντικοί παίκτες όπως ο τερματοφύλακας Ρομπέρτο, οι αμυντικοί Νιόμ – Μάινθ – Μουρίγιο, οι μέσοι Ιτούρα – Φραν Ρίκο (το… ντιναμό της ομάδας) και οι επιθετικοί Πίτι – Ελ Αράμπι.

Σημαντική η απώλεια του μεσοεπιθετικού Γιασίν Μπραχίμι, από τα πόδια του οποίου περνούσε σχεδόν πάντα το παιχνίδι της ομάδας. Ο Ρουμπέν Ροτσίνα, βοηθούμενος όμως και από την ομαδική δουλειά, θα κληθεί να καλύψει το κενό του Αλγερινού άσου, με τον Χάβι Μάρκεθ να «δένει» στα χαφ με τον Ιτούρα, τον Ντάνιελ Λάρσον να δίνει λύσεις στα άκρα της μεσαίας γραμμής και τον Τζον Κόρδοβα, με θητεία πέρυσι στην Εσπανιόλ, να καλείται να βοηθήσει στο σκοράρισμα τον Γιουσέφ Ελ Αράμπι (αν και κάνει πολλή δουλειά μπροστά, το εύκολο γκολ δεν το… έχει ο Κολομβιανός).

Με τον Καπαρός στον πάγκο, είναι δεδομένο ότι η ομάδα θα έχει συμπαγείς γραμμές, θα αμύνεται πολύ και καλά, θέλοντας να περιορίσει την επιθετική δράση της αντιπάλου, αφού εκείνη δεν θα έχει να επιδείξει και πολλά στον συγκεκριμένο τομέα. Ο Σεβιλιάνος διαθέτει παίκτες που του δίνουν την δυνατότητα να αλλάζει συστήματα γιατί μπορούν να παίξουν σε πάνω από μια θέσεις, αλλά το εύκολο γκολ θα λάμπει δια της απουσίας του.
Η μάχη για την παραμονή είναι ο ρεαλιστικός της στόχος, αν και ο Καπαρός διαθέτει την ικανότητα να ανεβάζει επίπεδο τις ομάδες του. Το ρόστερ της, πάντως, δεν προμηνύει κάτι εξαιρετικό, εκτός από μαχητικότητα, τρέξιμο και αυτοθυσία. Αν καταφέρει άνετα να γλιτώσει τον υποβιβασμό θα είναι πολύ ευχαριστημένη, δύσκολα θα πάει για κάτι παραπάνω…


Αλλά ας έλθουμε στον αγώνα  Γρανάδα - Βιγιαρεάλ
 Η Γρανάδα προσφέρεται απο τους μπούκιδες σε τιμές 4, ενώ η Βιγιαρεάλ σε τιμές 2 και λίγο κάτω απο το 2. Είναι εξωπραγματική η τιμή που δίνεται η Γρανάδα - η οποία σημειωτέον έχει κάνει καλή εκκίνηση στο πρωτάθλημα. Εξάλλου και τις 2 φορές που έχουν συναντηθεί με γηπεδούχο την Γρανάδα τα κέρδισε τα παιχνίδια η Γρανάδα.
08/03/14 Γρανάδα - Βιγιαρεάλ 2:0
17/09/11 Γρανάδα - Βιγιαρεάλ 1:0
Λόγω εξωπραγματικής απόδοσης του ΑΣΣΟΥ επιλέγω ΑΣΣΟ στο 4.

Ουτρέχτη - Ντεν Χάαγκ
Η Ουτρέχτη φέτος έχει ενδυναμωθεί και ήταν καλές οι μεταγραφικές κινήσεις. Φαίνεται πως είναι ικανή να πραγματοποιήσει καλή σεζόν. «Κρυφό» όνειρο η έξοδος στην Ευρώπη μέσω των πλέι οφ.
η Ντε Χααγκ φέτος ευελπιστεί σε μια σταθερή πορεία, «γλυκοιτάζοντας» παράλληλα την πρώτη επτάδα, που οδηγεί στα πλέι οφ. Από τις 14 Ιουλίου το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών ανήκει στην κινέζικη εταιρεία «China United Vansen», άρα το μέλλον φαντάζει ευοίωνο.
Με πόνο ψυχής επιλέγω τον άσσο σε αποδόσεις κοντά στο 2 , καθώς θεωρώ την Ντε Χάαγκ δυσκολοκατάβλητη. Είναι και αυτή η παράδοση που γέρνει το γήπεδο της Ουτρέχτης προς την μεριά της Ντε Χάαγκ.
Με γηπεδούχο την Ουτρέχτη έχουμε τα τελευταία 10 χρόνια : 6 νίκες Ουτρέχτης, 2 ισοπαλίες και 2 νίκες Ντε Χάαγκ.

Αλκμάαρ - Χέρενφεν
Ο νυν κόουτς της Άλκμααρ είναι ο μεγάλος φορ Μάρκο Βαν Μπάστεν, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά την Χέρενφεν καθώς ήταν η ομάδα που προπονούσε τα τελευταία 2 χρόνια. Ωστόσο, η Χέρενφεν τα τελευταία δύο χρόνια έφτασε μέχρι τα πλέι οφς, αλλά δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για την Ευρώπη. Θα ήθελε να το αλλάξει αυτό φέτος. Για μια ακόμη χρονιά η Χέρενφεν πούλησε ακριβά και ενισχύθηκε με ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, έχοντας άλλωστε απόλυτη εμπιστοσύνη στο τμήμα σκάουτινγκ του συλλόγου, που στο παρελθόν έχει ανακαλύψει αμέτρητα «διαμάντια». Έχει ξεκινήσει πολύ καλά το πρωτάθλημα, αλλά είχε εύκολο πρόγραμμα. Ο μοναδικός εκτός έδρας αγώνας ήταν με την Φέγενορτντ και έληξε ισόπαλος 0-0.
Η Άλκμααρ χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση, ειδικά όσον αφορά τον αμυντικό τομέα. Η έλλειψη εναλλακτικών λύσεων άλλωστε είναι αυτή που έχει προκαλέσει την αστάθεια των τελευταίων ετών. Έχει πάντως τη φανέλα ώστε να παλέψει για το ευρωπαϊκό εισιτήριο.
Ta τελευταία 16 χρόνια με γηπεδούχο την Άλκμααρ έχουμε 6 νίκες Άλκμααρ - 6 ισοπαλίες και 3 νίκες Χέρενφεν.
Οι ομάδες είναι ισοδύναμε και θέλουν να βγουν στην Ευρώπη.
Η ισοπαλία είναι εξαιρετικά πιθανή.

Αρούκα - Μπράγκα
 Το διπλό φαίνεται ότι θα επαληθευθεί.  Η φόρμα, η προϊστορία και η ποιότητα του ρόστερ της Μπράγκα δείχνουν Μπράγκα - το αρνητικό είναι ότι η νίκη της Μπράγκα προσφέρεται πολύ χαμηλά στο 1,95 - καθώς υπάρχει και αρκετή ισοπαλία σε αυτό το ματς.

Μορεϊρένσε - Ρίο Άβε
H Ρίο Άβε είναι παρόμοια ομάδα με την περσινή και πέρσι όπως και πρόπερσι η ομάδα έφερνε καλύτερα αποτελέσματα εκτός έδρας παρά εντός έδρας. Πέρσι είχε εκτός έδρας ρεκόρ 6-3-6 και πέρσι 7-2-6!!!!
Φέτος οι στόχοι της Ρίο Άβε είναι παρόμοιοι με πέρσι - να τερματίσει όσο το δυνατόν ψηλότερα,στην πρώτη 10άδα. Η εκκίνηση της είναι εκπληκτική - ίσως να είναι αυτή την ώρα η πιο φορμαρισμένη ομάδα του Πορτογαλικού πρωταθλήματος. 3 νίκες σε 3 παιχνίδια με τέρματα 11-1!!!
Προκρίθηκε και στους ομίλους του Γιουρόπα αποκλείοντας κατά σειρά τις Γκέτεμποργκ και Έλφσμποργκ.

Η νεοφώτιστη Μορεϊρένσε ενισχύθηκε με παίκτες που έχουν εμπειρία από τη μεγάλη κατηγορία, χωρίς η διοίκηση να κάνει υπερβολές. Άλλωστε, η ομάδα είναι έτοιμη και το απέδειξε στην περσινή σεζόν. Οι παίκτες που έφυγαν δεν αφήνουν σημαντικά κενά πίσω τους, ενώ η σημαντικότερη επιλογή του καλοκαιριού φαίνεται ότι είναι ο προπονητής Μιγκέλ Λεάλ. Πήρε και τον διεθνή γκολκίπερ της ομάδας κάτω των 19, δανεικό από την Ατλέτικο Μαδρίτης, Αντρέ Μορέιρα.Στόχος είναι να σώσει την κατηγορία και κατόπιν ότι καλύτερο προκύψει .....
Το παιχνίδι δεν είναι καθόλου εύκολο. Η Μορειρένσε ξεκίνησε καλά και εντός έδρας έφερε ισοπαλία με την Μπράγκα (μεγάλο φαβορί για την 4η θέση) 0-0, ενώ την 1η αγωνιστική κέρδισε εκτός έδρας την Νασιονάλ Μαδέιρα με 1-0.
Η ετοιμότητα και το φορμάρισμα (λόγω Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων) της Ρίο Άβε μας κάνει να κοιτάμε προς την μεριά της Ρίο Άβε.
Το διπλό σε τιμές αουτσάιντερ και πάνω απο το 2,7 είναι λουκουμάκι.

Μποαβίστα - Ακαδέμικα
Η Μποαβίστα επανήλθε στην Πριμέιρα Λίγκα με δικαστική απόφαση, ακριβώς όπως είχε υποβιβαστεί το 2008 για την περιβόητη υπόθεση «Χρυσή Σφυρίχτρα», όπου η Πόρτο ήταν (και αυτή) βασική εμπλεκόμενη στο σκάνδαλο, αλλά οι τιμωρίες που της επιβλήθηκαν ήταν... αστείες. Η Μποαβίστα, που είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα το 2001, τερμάτισε 4η στα πλέι οφ της τρίτης κατηγορίας (Campeonato Nacional) και δεν είχε δικαίωμα για άνοδο ούτε στην Segunda Liga.
Η απόφαση ωστόσο για επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία, γεγονός που ανάγκασε τη Λίγκα σε αναδιάρθρωση, είχε βγει από πολύ νωρίς, με συνέπεια να υπάρχει χρόνος για να στηθεί το καινούριο οικοδόμημα.

Με τόσες μεταγραφές που έγιναν, ακόμη και ο προπονητής Πετίτ πρέπει να έχει χάσει την μπάλα. Πολλοί παίκτες, αμφιβόλου αξίας, αποκτήθηκαν μέσα σε χρόνο ρεκόρ και το ερώτημα είναι πως θα καταφέρουν να «δέσουν» τόσο γρήγορα για να κρατήσουν την ομάδα στην κατηγορία. Μέχρι να αποκτηθεί ομοιογένεια, είναι πιθανό η ομάδα να έχει χάσει κάθε πιθανότητα για παραμονή. Το ρίσκο φαίνεται μεγάλο, ωστόσο ο σύλλογος διαθέτει βαριά φανέλα και ιστορία, χώρια ότι έχει αρκετά φανατικό κοινό, το οποίο θα είναι διψασμένο για διάκριση. Μπορεί να σωθεί, αλλά εμείς τη θεωρούμε πρώτο φαβορί για υποβιβασμό, Και προς το παρόν δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι όσον αφορά την τακτική που θα ακολουθήσει ο Πετίτ. Ούτε τεστ προετοιμασίας δεν πρόλαβε να κλείσει. Στα τέσσερα φιλικά που έπαιξε πάντως άφησε σχετικά καλές εντυπώσεις. 

Στην Ακαδέμικα κάθε χρόνο φεύγουν κι έρχονται πάρα πολλοί παίκτες. Ούτε φέτος απέφυγε αυτή τη διαδικασία η Ακαδέμικα, με τη διαφορά ότι προς το παρόν είναι περισσότεροι αυτοί που αποκτήθηκαν από τους αποχωρήσαντες. Βέβαια, είναι άγνωστο κατά πόσο θα βγουν οι μεταγραφές, ενώ είναι ξεκάθαρα τα κενά που αφήνουν πίσω τους ο γκολκίπερ Ρικάρντο (πήγε στην Πόρτο), όπως και οι επιθετικοί Γκεγιέ, Ντιόγκο Βαλέντε. Αντίθετα, από τις μεταγραφές που έγιναν, μόνο του γνωστού μέσου Ρουί Πέδρο ξεχωρίζει.
Η εμπειρία του Πάουλο Σέρτζιο θα βοηθήσει την ομάδα, ωστόσο υπάρχουν αμφιβολίες κατά πόσο μπορεί να ταιριάξει στο στυλ παιχνιδιού της Ακαδέμικα. Εχει αρκετή δουλειά να κάνει και η 8η θέση θα αποτελούσε επιτυχία για ακόμη μία σεζόν. Ψηλότερα απο την 8η θέση δεν μπορεί να πάει.


Η εκκίνηση της Μποαβίστα για το πρωτάθλημα ήταν τραγική. Στις 3 πρώτες αγωνιστικές ακόμη δεν έχει πετύχει τέρμα, ενώ έχει δεχθεί 8 γκολς. Όμως αυτή την αγωνιστική με την Ακαδέμικα μάλλον θα κάνει σεφτέ στους βαθμούς. Δεν βλέπω να κερδίζει η Ακαδέμικα μέσα στο Πόρτο. Δεν έχει κερδίσει ποτέ εκεί πέρα και η προϊστορία με γηπεδούχο την Μποαβίστα μας λέει : 3 νίκες Μποαβίστα - 3 ισοπαλίες.
Ο άσσος όμως μας προσφέρεται πολύυυυυ χαμηλά στο 2,5 και σε τιμές φαβορί, δεν μπορώ να τον αγοράσω - ειδικά όταν η Μποαβίστα τώρα μοντάρεται και το μόνο που ξέρει (μέχρι στιγμής) να κάνει είναι να χάνει.
Η Ακαδέμικα είναι ομάδα των ισοπαλιών. Πέρσι έφερε 10 ισοπαλίες στα 30 παιχνίδια της. Το ίδιο έκανε και πρόπερσι. Δηλαδή με ποσοστό 30% η Ακαδέμικα φέρνει Χινάρια - ήδη φέτος έφερε 2 ισοπαλίες (Σετουμπάλ και Σπόρτινγκ εντός έδρας με σκορ 1-1) κατά τις 3 πρώτες αγωνιστικές.
ΙΣΟΠΑΛΙΑ αν δεν ξυπνήσει η Μποαβίστα.

 Γκρασχόπερς - Βασιλεία
 Η Γκρασχόπερς φέτος ξεκίναγε τη χρονιά με πολλές φιλοδοξίες που έφταναν μέχρι και να χτυπήσει στα ίσια το πρωτάθλημα και να το πάρει απο την Βασιλεία που το κατακτά τα 5 τελευταία χρόνια.  Όμως το ξεκίνημα της ήταν εφιαλτικό. Αποκλεισμός απο τους ομίλους του Τσάμπιον Λήγκ απο τη Λίλ και κατόπιν αποκλεισμός και απο τους ομίλους του Γιουρόπα Καπ απο την Μπρίζ. Στα 4 αυτά Ευρωπαϊκά παιχνίδια έχασε τα 3 και πήρε μια ισοπαλία με 1-1 εκτός έδρας απο την Λιλ.
Στο Ελβετικό πρωτάθλημα μετά απο 7 αγωνιστικές είναι τελευταία ισόβαθμη με 5 βαθμούς μαζί μα την Βαντούζ και τη Λουκέρνη (άλλη μια φιλόδοξη ομάδα που ξεκίνησε τραγικά τη χρονιά)
 Εντός έδρας έχασε απο την Τουν με 2-3 και απο την Βαντούζ (αν είναι ποτέ δυνατόν) με 1-0, ενώ έφερε ισοπαλία με τη Σιόν 0-0.
Εκτός έδρας έχασε  απο τη Ζυρίχη με 1-0, Γιούνγκ Μπόις με 4-0 - έφερε ισοπαλία 1-1 με την Λουκέρνη, ενώ την μοναδική της νίκη την γεύτηκε στην έδρα της Ααράου με σκορ 2-1.
Φοβερά και απίστευτα πράγματα.
Η Βασιλεία απο την άλλη μεριά τους κερδίζει όλους και έχει χάσει μόνο απο την Σεν Γκάλεν (εντός έδρας ήττα με 0-2). Το πρωτάθλημα δεν θα το χάσει ή αν γίνει κάποια μεγάλη έκπληξη και χάσει το πρωτάθλημα αυτό θα γίνει πολύ δύσκολα.
Κοιτώντας την προϊστορία με γηπεδούχο την Γκρασχόπερς (απο το 2005) βλέπουμε 7 νίκες Γκρασχόπερς, 8 ισοπαλίες και 4 νίκες η Βασιλεία.
Η Βασιλεία λοιπόν όταν πάει στη Ζυρίχη δεν περνάει εύκολες στιγμές με την Γκρασχόπερς. Βέβαια η Γκρασχόπερς έχει ένα μάτσο χάλια και το ηθικό της είναι στα τάρταρα - οπότε ο άσσος μάλλον θα είναι δύσκολο να εμφανιστεί, αν και πληρώνει πολύ καλά στο 3,65.
Όμως η Βασιλεία θα έχει το μυαλό της και στον αγώνα του τσάμπιον λήγκ , όπου μετα απο 3 ημέρες θα δώσει μεγάλο παιχνίδι στην Μαδρίτη απέναντι στην Ρεάλ.
Η ισοπαλία θα αφήσει ικανοποιημένη την Βασιλεία και το Χιναράκι πληρώνει 3,55!!!!
Με τίποτα δεν μπορώ να παίξω Βασιλεία στο 1,95 παραμονή αγώνος Τσάμπιον Λήγκ και μάλιστα απέναντι στην Γκρασχόπερς και ας είναι μέχρι στιγμής ραμολιμέντο.

Ααράου - Τουν
 H Τουν παρότι διαθέτει ένα μικρό και περιορισμένών δυνατοτήτων ρόστερ, καταφέρνει να το αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο και να διαθέτει μια αξιόμαχη ομάδα. Θα εκμεταλλευτεί τον συνθετικό τάπητα ο οποίος στα εντός έδρας ματς της δίνει ένα σημαντικό προβάδισμα. Ο στόχος είναι να τερματίσει μεταξύ των θέσεων 5-7 και αν είναι δυνατόν να βγει στο Γιουρόπα Κάπ - κάτι που πέρσι έχασε την τελευταία αγωνιστική.
Η Ααράου πέρσι παρέμεινε, μάλλον σχετικά άνετα στην κατηγορία και αυτό οφείλεται και στην ανυπαρξία της Λωζάνης που υποβιβάστηκες.Φέτος θέλει να σωθεί άνετα και να καταξιωθεί στην κατηγορία. Μεταγραφικά κινήθηκε ελάχιστα και μοιάζει να είναι μια ομάδα εφάμιλλη της περσινής.
Εάν παρουσιάσει το καλό πρόσωπο της λογικά εύκολα ή δύσκολα θα παραμείνει στην κατηγορία, ενώ πολλά θα εξαρτηθούν από την χημεία μεταξύ της ομάδας και του νέου προπονητή.

Δεν ξέρω γιατί αλλά μου έχει κολλήσει ότι και αυτό το ματσάκι απο την Ελβετία θα λήξει ισόπαλο

Γιουνγκ Μπόις - Λουκέρνη
Πρόκειται για δυο ισοδύναμες ομάδες που με το ξεκίνημα της χρονιάς είχαν τους ίδιους στόχους - να μπούνε, δηλαδή, στην 4άδα του Ελβετικού πρωταθλήματος και να ξαναβγούν στην Ευρώπη. Η Γιουνγκ Μπόις πέρσι τερμάτισε 3η στο πρωτάθλημα, ενώ η Λουκέρνη 4η. - Η Γιουνγκ Μπόις σε 3 ημέρες έχει αγώνα για τους ομίλους του Γιουρόπα Καπ, καθώς παίζει εντός έδρας με την Σλόβαν Μπρατισλάβας. Η Λουκέρνη αποκλείστηκε απο τους ομίλους του Γιουρόπα Κάπ απο την Σεντ Τζόνσον.
Η Λουκέρνη εκτός απο τον αποκλεισμό απο τους Σκωτζέζους έχει παράλληλα ξεκινήσει τραγικά το πρωτάθλημα.
Έχει φέρει εντός έδρας 4 ισοπαλίες με σκορ 1-1 με Σιόν, Γκρασχόπερς, Ζυρίχη και Ααράου, ενώ εκτός έδρας έφερε ισοπαλία με την Βαντούζ με 1-1. Γνώρισε 2 ήττες απο Βασιλεία με 3-0 και απο την Σεν Γκάλεν με 2-1.
Σε 9 επίσημα παιχνίδια (συμπεριλαμβανομένων και των δύο αγώνων της Ευρώπης) έχει φέρει 7 ισοπαλίες και έχασε 2 φορές.
Η Λουκέρνη τρέχει ένα πρόγραμμα ανανέωσης και μείωσης του μπάτζετ και αυτό έχει φανεί στα μέχρι τώρα αποτελέσματα της. Παρόλα αυτά η ομάδα μπορεί να παραμείνει ανταγωνιστική και δυσκολοκατάβλητη απο οποιονδήποτε αντίπαλο.  
  
Η Γιουνγκ Μπόις διατήρησε τον βασικό κορμό, ενώ πραγματοποίησε τρεις πολύ καλές για τα δεδομένα της προσθήκες. Από αυτούς που αποχώρησαν, ο επιθετικός Josef Martinez (Τορίνο) είχε αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις, ενώ ο μέσος Christoph Spycher, σταμάτησε την ενεργό δράση.
Οι τρεις έως τώρα προσθήκες κατατάσσονται στην κατηγορία των βασικών. Ο δυναμικός μέσος Sekou Sanogo άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις πέρσι με την Τουν. Ο επιθετικός Adrian Nikci δεν τα κατάφερε στο Ανόβερο και ζητά μια δεύτερη ευκαιρία και ο επίσης επιθετικός Matias Vitkieviez, έχει εμπειρίες από την κατηγορία με την Σεντ Γκάλεν.
Παρόλα αυτά δύσκολα θα μπορέσει και την φετινή σεζόν να σταματήσει την παντοκρατορία της Βασιλείας. Απέχει ακόμα πολύ για να μπορέσει να την κοιτάξει στα μάτια. 

Μετά την κατάρρευση της Γκρασχόπερς οι μπούκιδες την έχουν ως τρίτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά απο την Βασιλεία και τη Ζυρίχη.

Στα 3 εντός έδρας παιχνίδια της έφερε με Τουν και Ααράου ισοπαλίες με σκορ 1-1 ενώ διέσυρε την Γκρασχόπερς με 4-0. Εκτός έδρας νίκησε τη Βαντούζ με 2-0, έφερε ισοπαλία με 1-1 με τη Σεν Γκάλεν, ενώ έχασε απο τη Ζυρίχη με 2-1 και απο τη Βασιλεία με 3-1. Θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει λίγο καλύτερα, καθώς έχασε βαθμούς που ήταν εκτός προγράμματος, αλλά είχε ρίξει το βάρος της στον αποκλεισμό του Ερμής Αραδίπου και της Ντέμπρετσεν προκειμένου να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Ληγκ.

Απο το 2006 με γηπεδούχο την Γιουνγκ Μπόις έχουμε :  11 νίκες Γιουνγκ Μπόις - 3 ισοπαλίες και μόνο 2 νίκες Λουκέρνη. Όποτε δηλαδή πάει η Λουκέρνη στη Βέρνη χάνει απο τα αποδυτήρια.
Αν το ματς δεν λήξει ισόπαλο με σκορ 1-1 και οι παίκτες της Γιουνγκ Μπόις δεν σκέφτονται το Ευρωπαϊκό τους παιχνίδι τότε ο άσσος είναι πολύ πιθανό να εμφανιστεί. Όμως ο ΑΣΣΟΣ σε απόδοση στο 2 είναι λίγο χαμηλός.

Βαντούζ - Σεντ Γκάλεν
H Σεντ Γκάλεν κατά την φετινή μεταγραφική περίοδο κινήθηκε δραστήρια προκειμένου να καλύψει τα επιθετικά κενά της. Απέκτησε τον πρώην διεθνή Albert Bunjaku, ο οποίος μετά τον τραυματισμό του και τις αποτυχημένες χρονιές στην Καϊζερσλάουτερν, ζητά μια νέα αρχή. Εάν βρεθεί σε καλή κατάσταση θα είναι μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος. Από την Λωζάνη και την Σερβέτ, απέκτησε τους Yannis Tafer και Geoffrey Tréand, από τους οποίους επίσης ζητά λύσεις στην επιθετική δυστοκία της. Λύσεις αναμένονται και από τον Dzengis Cavusevic ο οποίος ξεπέρασε τον σοβαρό τραυματισμό του.
Πέρα από τις ενισχύσεις πολλά θα εξαρτηθούν από την σταθερότητα που θα επιδείξει καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς. Πέρσι στον α’ γύρο με επιβαρυμένο πρόγραμμα (λόγω της συμμετοχής της στο Γιουρόπα Κάπ), βρέθηκε στην 5η θέση, για να κατρακυλήσει στον β’, δύο θέσεις πιο χαμηλά.
Με βάση τα τωρινά δεδομένα, η αρχική εκτίμηση είναι ότι η Σεντ Γκάλεν θα είναι πιο ανταγωνιστική ομάδα φέτος ... σημειώνουμε εδώ ότι ήδη εχει πετύχει μεγαλειώδης νίκη στην έδρα της Βασιλείας με σκορ 2-0.


Απώτερος στόχος της Βαντούζ είναι η παραμονή στην κατηγορία και σύνθημα της είναι το «να παραμείνουμε ζωντανή». Διαθέτει οικονομική άνεση και ένα υπερσύχρονο γήπεδο, το οποίο σπάνια γεμίζει. Επιπρόσθετα διαθέτει την εμπειρία από την σεζόν 2008/2009, όπου προσπάθησε χωρίς επιτυχία να παραμείνει στην κατηγορία.
Πολύ δύσκολο παιχνίδι - μπορεί να έρθει οτιδήποτε.

Μίντιλαντ - Οντένσε
H Μίντιλαντ είναι μια ομάδα που ιδρύθηκε το 1999 και ακόμη δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα Δανίας, παρόλο που πέρσι έφτασε πολύ κοντά. Θυμίζω ότι τις τελευταίες αγωνιστικές τα ισοπέδωσε όλα η Μίντιλαντ και έκανε πολλές μαζεμένες ήττες και απο εκεί που ήταν πρώτη και με διαφορά, βρέθηκε 3η πίσω απο Άαλμποργκ και Κοπεγχάγη. Μάλιστα είχε μια πολύ δυνατή έδρα, αλλά τελευταίες αγωνιστικές έκανε απανωτές γκέλες και έτσι το εντός έδρας ρεκόρ της ήταν 9-3-5.
Η Οντένσε θέλει απλώς να σώσει την κατηγορία κάτι που το πέτυχε τα τελευταία 2 χρόνια αρκετά δύσκολα.
Ο άσσος σε τιμές πάνω απο το 1,8 είναι δελεαστικός, παρότι παραδοσιακά η Οντένσε τα πάει πολύ καλά στο Μίντιλαντ. Το Momentum και η ποιότητα δείχνουν Μίντιλαντ.

Άαλμποργκ - Κοπεγχάγη
Πολύ μεγάλο ντέρμπι, όπου ο πρώτος του περσινού πρωταθλήματος αντιμετωπίζει τον 2ο. Και οι δύο ομάδες αποκλείστηκαν απο τους ομίλους του Τσάμπιονς Ληγκ και παίζουν στους ομίλους του Γιουρόπα. Σε 4 ημέρες, μετά τον μεταξύ τους αγώνα, αντιμετωπίζουν η Άαλμποργκ τη Στεάουα Βουκουρ. εκτός έδρας και η Κοπεγχάγη το Ελσίνκ εντός έδρας.
Μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα η Άαλμποργκ έχει σε 6 αγώνες 4 ισοπαλίες (1 νίκη, 1 ήττα) και η Κοπεγχάγη 2 ισοπαλίες (2 νίκες, 2 ήττες).
ΙΣΟΠΑΛΙΑ

Μπρόντμπι - Ράντερς
Το σετάκι του αγώνα Μπρόντμπι - Ράντερς είναι παρόμοιο με το σετάκι του αγώνα Μίντιλαντ - Οντένσε και όμως εδώ δεν είναι καθόλου εύκολο να εμφανιστεί ο άσσος του 1,8.
Καταρχήν η Μπρόντμπι εντός έδρας έχει ξεχάσει πως κερδίζει την Ράντερς. Έχει να χαρεί την νίκη απο τον Οκτώβριο του 2010. Πριν 4 χρόνια δηλαδή κέρδισε, ως γηπεδούχος τελευταία φορά την Ράντερς. Η συνολική προϊστορία με γηπεδούχο την Μπρόντμπι είναι :
6 νίκες Μπρόντμπι, 4 ισοπαλίες, 2 νίκες Ράντερς
Προϊστορία τελευταίων ετών
11/05/14 Μπρόντμπι - Ράντερς 1:1
25/08/13 Μπρόντμπι - Ράντερς 0:0
03/03/13 Μπρόντμπι - Ράντερς 0:2
24/10/10 Μπρόντμπι - Ράντερς 2:1



22/03/10 Μπρόντμπι - Ράντερς 1:1
Οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες με 10 βαθμούς και έχουν ρεκόρ 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες. Σύνολο τερμάτων για την Μπρόντμπι 9-6 και για την Ράντερς 6-7.
Η Μπρόντμπι τα 10 τελευταία χρόνια βρίσκεται σε παρακμή και δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την Κοπεγχάγη που έχει πάρει τα 6 απο 9 τελευταία πρωταθλήματα (2 η Άαλμποργκ και 1 η Νόρτζελαντ)
Τελευταίο πρωτάθλημα της Μπρόντμπι το 2005.
Η ισοπαλία στο 3,5 είναι δελεαστική, αλλά και το διπλό σε τιμές μεγαλύτερες του 4 έχει μεγαλύτερη τύχη απο ότι δείχνουν οι αποδόσεις που το συνοδεύουν.

Σοντερίσκε - Χόμπρο
Η Σοντερίσκε κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, έχει μοναδικό στόχο να σώσει την κατηγορία. Τον ίδιο στόχο έχει και η νεοφώτιστη Χόμπρο - η οποία όμως έχει ξεκινήσει κάτι παραπάνω απο εκπληκτικά το πρωτάθλημα. Μετά απο 6 αγωνιστικές, η Χόμπρο, έχει 13 βαθμούς και είναι 2η πίσω απο την Μίντιλαντ που έχει 15. Η Χόμπρο έχει κερδίσει την Κοπεγχάγη με 0-3 εκτός έδρας, την Μπρόντμπι με 2-0 εντός έδρας, άρα οι μπούκιδες θα έπρεπε να έδειχναν μεγαλύτερο σεβασμό προς την Χόμπρο και να μην μας την σέρβιραν σε τιμές πάνω απο το 3.
Η Σοντερίσκε είναι ομάδα του Χιναριού. Σε 6 αγώνες, έχει φέρει 3 ισοπαλίες. Νίκησε μόνο την Σίλκεμπρογκ με 0-2 εκτός έδρας.  Εντός έδρας έχει 2 ισοπαλίες (Ράντερς 1-1, Άαλμποργκ 0-0), ενώ έχασε απο την Μίντιλαντ με 1-3.
Επιλέγω Χόμπρο σε τιμές πάνω απο το 3.

Άρσεναλ - Μάντσεστερ Σ.
Με γηπεδούχο την Άρσεναλ και για αγώνες πρωταθλήματος - απο το 2000 και κατόπιν η προϊστορία δείχνει :
 8 νίκες Άρσεναλ - 4 ισοπαλίες και μόλις μια φορά κέρδισε η Μάντσεστερ (Ιανουάριος 2013).
Η Άρσεναλ δεν ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα (γιατί μήπως η Μάντσεστερ Σίτι ξεκίνησε συνταρακτικά καλύτερα???) έχει κα τα προβληματάκια της (γιατί η Σίτι δεν έχει τα δικά της??) και αν έπαιζα ΠΡΟ-ΠΟ δεν θα έπαιρνα ως στάνταρ τον άσσο αλλά θα επέλεγα τριπλή παραλλαγή 1Χ2 ή το πολύ 1Χ.
 Όμως εδώ παίζουμε στοίχημα και δεν μπορεί να μου δίνουν οι μπούκιδες τον ΑΣΣΟ στο 3 και εγώ να σφυρίζω αδιάφορα. Τα ίδια και ακόμη χειρότερα γίνονταν και στον αγώνα για το Σούπερ Καπ όπου το μπουκαδαριό έδινε την Άρσεναλ πάνω απο το 3 και τελικά η Σίτι έφαγε μια ξεγυρισμένη 3άρα.
ΆΣΣΟΣ σε απόδοση 3 και άνω τον αγοράζω και ας χάσω. Η Σίτι ας πάει να κουρεύεται - φέτος το πρωτάθλημα είναι του Special One και των μπλέ!!!!!!!!!!! Τα έχουμε πει αυτά και τα έχουμε στοιχηματίσει.

Σαουθάμπτον - Νιούκασλ
H Σαουθάμπτον δείχνει πιο ομάδα μετά τις 3 πρώτες αγωνιστικές απο την Νιουκάστλ. Ακόμη και στο Λίβερπουλ που έχασε με 2-1 στο τέλος έδειξε ότι μπορούσε ακόμη και τη νίκη και ας έπαιζε μέσα στο Άνφιλντ. Είμαι σίγουρος ότι ο Κούμαν κάνει καλή δουλειά και η ομάδα θα είναι το ίδιο δυνατή με πέρσι. Ίσως διεκδικήσει και την έξοδο της στην Ευρώπη.
Όμως, σε καμιά περίπτωση δεν είναι η Νιουκάστλ ομάδα για πέταμα και να δίνεται ο άσσος στο 1,8.
ΙΣΟΠΑΛΙΑ.

Ίπσουιτς - Μίλγουολ
H Μίλγουλ πριν την εκκίνηση του πρωταθλήματος εθεωρείτο μαζί με την Μπλάκπουλ και την Τσάρτον  ως τα 3 μεγάλα φαβορί για υποβιβασμό. Μετά απο 5 αγωνιστικές οι προβλέψεις έχουν επιβεβαιωθεί για την Μπλάκπουλ (5 ήττες τις 5 πρώτες αγωνιστικές). Όμως η Μίλγουολ (και η Τσάρλτον) δεν έχουν επαληθεύσει τα προγνωστικά και μετά απο 5 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα πετάνε!!!!
Οι μπούκιδες όμως συνεχίζουν να αδικούν την Μίλγουολ και να την υποτιμούν. Το διπλό σε αποδόσεις υψηλότερες του 3,2 είναι επιλέξιμο.

Μπόρνμουθ - Ρόδεραμ
Εξωπραγματικό το διπλό της Ρόδεραμ σε τιμές πάνω του 5. Η Μπόρνμουθ θα τερματίσει στην πρώτη 12άδα, αλλά θα είναι έκπληξη να μπει στην 6άδα των play offs. Η Ρόδεραμ είναι νεοφώτιστη στην κατηγορία αλλά δεν θα κινδυνέψει (αν και οι μπούκιδες διαφωνούν και την έχουν 4ο φαβορί για υποβιβασμό).
Διπλό πάνω απο το 5 για τους κυνηγούς υψηλών αποδόσεων.

Μπόλτον - Σέφιλντ Γουέν.
Η Σέφιλντ κάτι μου λέει ότι δεν θα χάσει στο Μπόλτον. Η ομάδα είναι φορμαρισμένη σε αντίθεση με την Μπόλτον που μετά απο 5 αγωνιστικές έχει μόλις 1 βαθμό (2η αγωνιστική Μπόλτον - Νότιγχαμ 2-2). Η Σέφιλντ με 8 βαθμούς και με νέο ιδιοκτήτη ένα μεγιστάνα απο το Αζερμπαιτζάν που υπόσχεται να ξοδέψει χρήμα βλέπει 6άδα και τουλάχιστον Play offs.
Διπλό σε τιμές πάνω του 3.

Νότιγχαμ - Ντέρμπι
Η Νότιγχαμ έχει ξεκινήσει εκπληκτικά το πρωτάθημα και μετά απο 5 αγωνιστικές φιγουράρει στην πρώτη θέση με 13 βαθμούς (4 νίκη και 1 ισοπαλία). Η Νότιγχαμ ήταν υπολογίσιμο αουτσάιντερ για την 6άδα και έχει αναρριχηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι μπούκιδες πλέον παίζουν την Νότιγχαμ πρώτο φαβορί μαζί με την Ντέρμπι για άνοδο στην Πρέμιερ. Η Ντέρμπι έχει μεγαλύτερη ποιότητα και ήταν το απόλυτο φαβορί πριν την εκκίνηση του πρωταθλήματος.
Η ισοπαλία δεν θα δυσαρεστήσει κανέναν.

Τσέστερφιλντ - Σκάνθορπ
Οι 2 νεοφώτιστες της κατηγορίας παίζουν μεταξύ τους. Η Τσέστερφιλντ δεν έχει κερδίσει ποτέ την Σκάνθορπ, ενώ με γηπεδούχο την Τσέστερφιλντ έχουμε 1 ισοπαλία και 3 νίκες Σκάνθορπ
02/11/13 Τσέστερφιλντ - Σκάνθορπ 1:1
31/03/12 Τσέστερφιλντ - Σκάνθορπ 1:4
27/09/06 Τσέστερφιλντ - Σκάνθορπ 0:1
18/03/06 Τσέστερφιλντ - Σκάνθορπ 1:2
Η Σκάνθορπ είχε δύσκολο πρόγραμμα τις 5 πρώτες αγωνιστικές καθώς έπαιξε με 3 τα μεγάλα φαβορία της κατηγορίας Πρέστον, Φλιτγουντ εντός και Μπρίστολ Σίτι εκτός. Έτσι μετά απο 5 αγωνιστικές έχει 4 βαθμούς (1 νίκη, 1 ισοπαλία και 3 ήττες).
Η Τσέστερφιλντ έχει ξεκινήσει καλύτερα το πρωτάθλημα και έχει 10 βαθμούς (3 νίκες, 1 ισοπαλια και 1 ήττα). Λόγω φόρμας οι μπούκιδες δίνουν μεγάλο φαβορί την Τσέστερφιλντ με τιμές κάτω του 1,85. Αδικαιολογήτως όμως, καθώς οι ομάδες είναι μάλλον ισοδύναμες (ίσως μάλιστα η Σκάνθορπ να είναι και καλύτερη), ενώ η παράδοση δείχνει Σκάνθορπ.
Στς 2 Σεπτεμβρίου η Σκάνθορπ νίκησε την Τσέστερφιλντ με 2-0 εντός έδρας για το Λίγκ Τρίφι. Ώρα είναι να το επαναλάβει και εκτός έδρας.
Το 2 σε τιμές πάνω απο το 4 είναι μια απόδοση αξίας.

Μπρίστολ Σ. - Ντονκάστερ
Όταν χάνεις απο την προβληματική  Όλνταμ και μάλιστα εντός έδρας με 0-2, πως είναι δυνατόν να σε εμπιστευτεί σοβαρός άνθρωπος και ας λέγεσαι Ντονκάστερ και ας προέρχεσαι απο την Τσαμπιονσιπ.
Η Μπρίστολ Σίτι είναι απο τα μεγάλα φαβορί για άνοδο στην Τσάμπιον Σιπ. Έχει νικήσει 4 φορές την Ντονκάστερ, έφερε 2 ισοπαλίες, ενώ έχασε μόλις 1 φορά.
Αν έβλεπα τον άσσο σε τιμές πέριξ του 2 θα τον τιμούσα.

Σέφιλντ Γιουν. - Ρότσντεϊλ
Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες απώλειες για την Σέφιλντ Γιουν - που έχει δείξει ότι έχει αρχίσει να φορμάρεται (στα 4 τελευταια νίκησε την Πιτέρμπορο εκτός έδρας, έφερε ισοπαλια εκτός έδρας με την Πρέστον, ενώ απέκλεισε τη Γουέστ Χαμ)
Ο άσσος κοντά στο 1,8 είναι επιλέξιμος.

Λέιτον Όριεντ - Κόλτσεστερ
Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για την Λέιτον Όριεντ, που δεν ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα, αν δεν κερδίσει ούτε την Κόλτσεστερ. Άσσος σε τιμές άνω του 1,65 είναι αποδεκτός

Καρλάιλ - Μπέρι
 ΟΚ, η Μπέρι έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά το πρωτάθλημα. Με 11 βαθμούς (3 νίκες, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα και τέρματα 7-4) δείχνει ότι θα πετύχει μια θέση στην πρώτη 12άδα που είναι ο πρωταρχικός της στόχος, ενώ μπορεί να ονειρεύεται και να ελπίζει για συμμετοχή στα play offs.
Επίσης ΟΚ, η Καρλάιλ ακόμη δεν μπορεί να συνέλθει απο τον υποβιβασμό της απο την Αγγλία 1 και έχει ξεκινήσει άσχημα με 3 ισοπαλίες, 3 ήττες και τέρματα 6-14.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά δυναμικότητας που να δικαιολογείται ο άσσος της Καρλάιλ να προσφέρεται σε τιμές πέριξ του 3 - πολύ περισσότερο όταν η Μπέρι είναι πελάτης της Καρλάιλ. Με γηπεδούχο την Καρλάιλ έχουμε : 4 νίκες Καρλάιλ και 1 νίκη Μπέρι που είναι και η μοναδική νίκη της Μπέρι ανεξαρτήτου έδρας.
29/12/12 Καρλάιλ - Μπέρι 2:1
10/03/12 Καρλάιλ - Μπέρι 4:1
07/01/06 Καρλάιλ - Μπέρι 4:0
07/02/04 Καρλάιλ - Μπέρι 2:1
23/11/02 Καρλάιλ - Μπέρι 1:2
 Ο άσσος σε τιμές πέριξ του 3 ίσως να είναι και ευκαιρία.

Ντάγκεναμ - Κέμπριτζ
Θεωρώ ακατανόητο να δίνεται αουτσάιντερ και μάλιστα με τιμές κοντά στο 3 η Ντάγκεναμ. Οι δύο ομάδες είναι ισοδύναμες και έχουν παρόμοιους στόχους. Μια άνετη παραμονή στην κατηγορία και κατόπιν συμμετοχή στα play offs (πρώτη 7άδα).
Η Ντάγκεναμ εντός έδρας κέρδισε και τις 2 φορές την Κέμπριτζ.
ΑΣΣΟΣ σε τιμές πλησίον του 3.

Σέλτικ - Αμπερντίν
Η Σέλτικ δεν έχει ξεκινήσει καλά. Κάθε φορά που αντιμετωπίζει μια σχετικά καλή ομάδα τότε χάνει ή δεν μπορεί να κερδίσει. Βέβαια ο ανταγωνισμός στην Σκωτία είναι χαμηλός και δεν πρόκειται να χάσει το πρωτάθλημα. Όμως ήδη έχει προλάβει να χάσει απο την Ινβερνές 1-0 εκτός έδρας και με την Νταντί να φέρει ισοπαλία 1-1 εκτός - ενώ στα Ευρωπαϊκά ματς έχει φανεί ότι η ομάδα είναι μέτρια.
Πέρσι και πρόπερσι 3 με 4 ματσάκια η Σέλτικ τα γκελάρει εντός έδρας. Η Αμπερντίν φέτος θέλει να τερματίσει 2η. Οποιαδήποτε θέση κάτω απο την 3η θα είναι αποτυχία για την Αμπερντίν.
Ο άσσος στο 1,4 και κάτω είναι για φυλακισμένους - αντίθετα η ισοπαλία σε τιμές πάνω απο το 4 θα μπορούσε να έχει μεγάλη τύχη.

Πάρτικ Θιστλ - Ινβερνές
Εκπληκτικό ξεκίνημα για την Ινβερνές. Σε 5 αγώνες δεν έχει δεχθεί ακόμη γκολ, ενώ έχει βάλει 7. Έχει πετύχει 4 νίκες (κέρδισε και την Σέλτικ) και έχει μόνο 1 ισοπαλία (εντός έδρας με την Νταντί 0-0). Βέβαια στο ξεκίνημα, έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε την Ινβερνές να έχει τρομερές δυνάμεις, πολλά τρεξίματα, πολύ καλή επιθετικά και με πολλές λύσεις στον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται. Καλά όλα αυτά, αλλά πάνε μέχρι τη μέση της σεζόν και μένει να φανεί αν ο Χιουζ μπορεί να δώσει τέτοια φυσική κατάσταση στην ομάδα του ώστε να μπορέσει να αντέξει ακόμα περισσότερο.
Η Πάρτικ Θίστλ θέλει να σώσει την κατηγορία. Το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο και αν φύγει απο την ισοπαλία θα δώσει νικήτρια ομάδα την Ινβερνές - αλλά το διπλό σε τιμές πέριξ του 2,2 είναι σχετικά χαμηλό.

Κιλμάρνοκ - Σεντ Μίρεν
Στα χαρτιά φαίνεται ότι πρόκειται για 2 ισοδύναμες ομάδες με την Κιλμάρνοκ ελαφρώς ανώτερη.
η εκκίνηση της Σεντ Μίρεν είναι απογοητευτική. Δεν έχει βάλει ούτε τέρμα και έχει 4 ήττες σε 4 αγώνες, όπου μάλιστα τα 3 ματς τα έχει δώσει εντός έδρας.. Ήδη οι μπούκιδες την έχουν μαζί με την Ρος Κάουντι ως μεγάλο φαβορί για υποβιβασμό.
Πρόσφατη προϊστορία για το πρωτάθλημα με γηπεδούχο την Κιλμάρνοκ.
8 νίκες Κιλμάρνοκ, 4 ισοπαλίες και 4 νίκες Σεντ Μίρεν.
Ο άσσος φαίνεται ότι θα επαληθευθεί - αν και οι τιμές του στο 2 είναι μάλλον χαμηλές.

Ρος Κάουντι - Μάδεργουελ
Η Μαδέργουελ  έχει χάσει σε μεγάλο βαθμό στο επιθετικό κομμάτι, αφού της έφυγαν δύο βασικά στελέχη της περσινής σεζόν. Οι απώλειες των ΜακΦάντεν και Ανιερ δεν έχουν αποκατασταθεί ακόμα και έτσι η ομάδα σε 5 ματς έχει πετύχει μόλις 1 γκολ - όμως αν δεν μπορεί να κερδίσει ούτε αυτήν την απογοητευτική Ρος Κάουντι, τότε να ξεχάσει την πρώτη 6άδα. Η Ρος Κάουντι σε 5 αγώνες έχει 5 ήττες - έχει βάλει 3 τέρματα ενώ έχει φάει 14.
Αν το ματς ξεφύγει απο το 0-0, τότε θα το πάρει η Μαδέργουελ και οι τιμές στο 2,4 του διπλού είναι καλούτσικες.

Σεντ Τζόνστον - Νταντί
Η Νταντί αν και νεοφώτιστη είναι καλή ομάδα. Τελευταίο της επιτευγμα η ισοπαλία με 1-1 με την Σέλτικ. Τα τελευταία 10 χρόνια με γηπεδούχο την Σεντ Τζόνσον έχουμε : 4 νίκες Σεντ Τζόνσον, 5 ισοπαλίες. Μέχρι στιγμής η Νταντί είναι αήττητη στο πρωτάθλημα έχει 1 νίκη και 4 ισοπαλίες. Δεν δέχεται εύκολα γκολ (έχει φάει 3) δεν βαζει εύκολα γκολ (έχει πετύχει 4).
ΙΣΟΠΑΛΙΑ!!!!

Σεϊναγιόκι - Λάχτι
Η νεοφώτιστη Σείναγιόκι είναι 2η με 47 βαθμούς, ενώ η Λάχτι 3η με 46. Βρίσκονται πολύ μακρυά απο την Ελσίνκι που έχει 54 βαθμούς (και ένα παιχνίδι λιγότερο) και όπως φαίνεται θα πάρει άλλο ένα πρωτάθλημα - ενώ δεν κινδυνεύουν να χάσουν την 3η θέση καθώς η 4η Κουόπιο έχει 38 βαθμούς, ενώ η 5η Μαριέχαμν 37. 'Έτσι στις 7 τελευταίες αγωνιστικές, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα τερματίσουν στις θέσεις 2-3 που οδηγούν στο Γιουρόπα Κάπ.
Οι δύο ομάδες βρίσκονται στην ίδια κατάσταση, έχουν τους ίδιους στόχους και είναι ισοδύναμες.
Δύσκολα το παιχνίδι θα φύγει απο την ισοπαλία, άλλωστε και τα 2 φετινά παιχνίδια με γηπεδούχο, όμως, την Λάχτι ήρθαν ισόπαλα με σκορ 1-1.

Μιλικόσκι - Τούρκου
Η Τούρκου αήττητη στην Φινλανδία στις 7 τελευταίες αγωνιστικές. Χάρη στο ντεμαραζ των τελευταίων αγωνιστικών έφτασε στη βαθμολογία τη Χόνκα και με 24 πλέον βαθμούς για πρώτη φορά μετά την 8η αγωνιστική δεν είναι τελευταία στη βαθμολογία. Φαίνεται ότι η ομάδα φορμαρίστηκε την καταλληλότερη στιγμή και μάλλον θα σώσει την κατηγορία.
2 νίκες και 5 ισοπαλίες στα 7 τελυταία ματσάκια για την Τούρκου.
Η πορεία της Μιλικόσκι στο πρωτάθλημα διαρκώς φθίνει. Έφθασε στην 9η θέση και με 30 βαθμούς φαίνεται ότι κατά τις 7 τελευταίες αγωνιστικές μπορεί να κινδυνέψει. Βρίσκεται 6 βαθμούς πάνω από την Τούρκου και θα ήθελε να διατηρήσει αυτή την διαφορά. Στα 6 τελευταία παιχνίδια έχει 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 4 ήττες.
Με γηπεδούχο την Μιλικόσκι για το πρωτάθλημα έχουμε : 4 νίκες Μιλικόσκι, 4 ισοπαλίες και 4 νίκες Τούρκου.
Νομίζω ότι η ισοπαλία θα βολέψει και τις 2. Πάντως σε καμιά περίπτωση ο άσσος δεν θα έπρεπε να πληρώνει κάτω απο 2.

Σόγκνταλ - Άαλεσουντ
H Σόγκνταλ δεν έχει κερδίσει ποτέ την Αάλεσουντ - μόνο σε 2 φιλικά.
Στο πρωτάθλημα βρίσκεται 14η με 20 βαθμούς και παίζει μπαράζ παραμονής. Η Άαλεσουντ έχει 24 βαθμούς και πρόκειται για μεγάλο παιχνίδι μεταξύ 2 ομάδων που θέλουν να ξεμπλέξουν με την υπόθεση παραμονής στην κατηγορία. Η Μπράν με 19 βαθμούς υποβιβάζεται, όπως και η τελευταία Σάντνες με 14.
Στα 9 τελευταία παιχνίδια της η Σόγκνταλ έχασε στα 7, ενώ πήρε μόλις 2 ισοπαλίες (0-0 με Βίκινγκ εντός και 1-1 με Στρομσγκονσέτ εκτός). Η Σόγκνταλ βρίσκεται υπό κατάρρευση!!!!
Εντός έδρας έχει ρεκόρ 4-2-5, ενώ η προϊστορία με την Άαλεσουντ δείχνει 4 ισοπαλίες, 2 νίκες Άαλεσουντ. Παρόλα αυτά οι μπούκιδες δίνουν φαβορί την Σόγκνταλ.
Η φόρμα, η προϊστορία και οι αποδόσεις μας οδηγούν στο διπλό σε τιμές κοντά στο 3. Το μόνο ίσως αρνητικό είναι ότι η Άαλεσουντ εκτός έδρας έχει ρεκόρ 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 6 ήττες με τέρματα 8 υπέρ και 18 κατά.

Μόλντε - Λίλεστρομ
8 αγωνιστικές πριν την λήξη του πρωταθλήματος και η Μόλντε είναι πρώτη με 8 βαθμούς διαφορά απο την 2η Οντ και 14 απο την 3η Ρόζενμποργκ. Το πρωτάθλημα δεν το χάνει με τίποτα, αρκεί να είναι στοιχειωδώς σοβαρή τις τελευταίες αγωνιστικές.
Οι μπούκιδες δίνουν την Μόλντε σε τιμές κάτω του 1,4 και την Λίλεστρομ πάνω απο το 7.
Αλήθεια υπάρχει άνθρωπος που θα παίξει Μόλντε στο 1,4 με αντίπαλο την Λίλεστρομ??
Οι 2 ομάδες μετά την Οντ (5 νίκες - 1 ισοπαλία) είναι οι πιο φορμαρισμένες ομάδες της Νορβηγίας έχοντας στα 6 τελευταία παιχνίδια 4 νίκες, 2 ισοπαλίες.
Πρώτη η Μόλντε με 53 βαθμούς (16 νίκες, 5 ισοπαλίες και μόνο 1 ήττα), ενώ η Λίλεστρομ 4η με 37 βαθμούς (10 νίκες, 7 ισοπαλίες και 5 ήττες).
Η Μόλντε εντός έδρας έχει 9 νίκες, 2 ισοπαλίες, ενώ η Λίλεστρομ εκτός έδρας έχει 3 νίκες, 5 ισοπαλίες και 3 ήττες.
Η προϊστορία τα 10 τελευταία χρόνια δείχνει 5 νίκες Μόλντε, 3 ισοπαλίες και 1 μόνο 1 νίκη η Λίλεστρομ.
Δεν αποτελεί παικτική ευκαιρία ο άσσος στο 1,4 και κάτω. Αντίθετα η ισοπαλία σε τιμές άνω του 4 πληρώνει καλά και έχει μεγάλη τύχη.

Μπάερουμ - Ρανχάιμ
Άντε πάλι τα ίδια με αυτή την Μπαερούμ. Τη δίνουν οι μπούκιδες σε απόδοση άνω του 3 και ας παίζει εντός έδρας!!!
Η Μπάερουμ είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Β΄ Νορβηγίας με ρεκόρ 7 νίκες στα 6 τελευταία παιχνίδια της. Μόλις την προηγούμενη αγωνιστική έχασε εκτός έδρας απο τη Χόνεφος με 2-1 αν και προηγήθηκε.
Η Ρανχάιμ έχει ρεκόρ 2-2-2 στα 6 τελευταία.
Η Μπάερουμ είναι 6η με 40 βαθμούς, απέχει 7 βαθμούς απο τη 2η θέση που οδηγεί στην απευθείας άνοδο και δεν εμπλέκεται σε Play offs.
Η Ρανχάιμ έχει 41 βαθμούς - 1 βαθμό περισσότερο απο την Μπάερουμ.
Εντός έδρας η Μπάερουμ έχει ρεκόρ 8-0-3 με τέρματα 17-14, ενώ η Ρανχάιμ έχει εκτός έδρας ρεκόρ 6-1-4 με τέρματα 15-10.

Είναι αδιανόητο να προσφέρεται σε αποδόσεις πάνω απο 3 η Μπαερούμ και σε τιμές αουτσάιντερ και ας παίζει με την δυνατή Ρανχαιμ!!!!!!!!!! Επειδή δηλαδή δήλωσε ο προπονητής της ότι σώθηκε η κατηγορία και ο στόχος των 40 βαθμών επιτεύχθηκε πολύ νωρίς, αυτό σημαίνει ότι δεν έχει περαιτέρω στόχους η πιο φορμαρισμένη ομάδα της κατηγορίας??

Θα μου πείτε ότι τα ίδια έγραφα και την προηγούμενη αγωνιστική για την Μπαερούμ και τελικά έχασε.
Ε, τι να κάνουμε έτσι είναι αυτά. Εγώ τον άσσο σε τιμές πάνω απο το 3 τον θεωρώ υπερβολικό.


Έλφσμποργκ - Γκέτεμποργκ
Η Έλφσμποργκ εντός έδρας έχει ρεκόρ 9-1-1 με τέρματα 21-6, έχει δηλαδή μόλις μία και είναι η πιο γερή έδρα της Σουηδίας.
Η Γκέτεμποργκ εκτός έδρας έχει 2-8-1 και τέρματα 13-13. Επίσης έχει μόνο μια ήττα.
Η Έλφσμποργκ στη γενική βαθμολογία έχει 41 βαθμούς, η Γκέτεμποργκ 37. Ντέρμπι μεταξύ του τρίτου και του τέταρτου.
Η παράδοση απο το 2004 λέει: 6 νίκες Έλφσμποργκ, 3 ισοπαλίες και μόνο μία νίκη η Γκέτεμποργκ (το 2005).
Το σίγουρο είναι ότι η Γκέτεμποργκ δεν κερδίζει και το μεγάλο φαβορί  είναι η Έλφσμποργκ.
Θα προτιμήσω όμως την ισοπαλία.



Οι επιλογές

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου
Μπόχουμ - Καρλσρούη 1 στο 2,4 με 2,5 είναι εξαιρετικός (υπάρχει και πολύ ισοπαλία)
Ίνγκολσταντ - Άλεν Χ
Μίντιλαντ - Οντένσε 1 σε τιμές άνω του 1,8
Νιμ - Μπρεστ X
Ντιζόν - Νιόρ 1 σε τιμές κοντά στο 1,9

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου
Κοφού - Τόσου 2 σε τιμές 2,4
Ντάρμσταντ - Άουε  2 πάνω απο το 4 και το Χ στο 3,5 προκαλούν
Λειψία - Μπραουνσβάιγκ 1 στο 1,95 αν και είναι χαμηλός
Άρσεναλ - Μάντσεστερ Σ.  1 σε τιμές πέριξ του 3
Σέλτικ - Αμπερντίν Χ σε τιμές άνω του 4
Νανσί - Σοσό 1 σε τιμές κοντά στο 1,9
Σεϊναγιόκι - Λάχτι Χ
Χέρτα - Μάιντζ Χ στο 3,35
Πάντερμπορν - Κολωνία Χ στο 3,35
Σαουθάμπτον - Νιούκασλ X
Ίπσουιτς - Μίλγουολ 2 σε τιμές άνω του 3,2
Μπόρνμουθ - Ρόδεραμ 2 σε τιμές άνω του 5
Μπόλτον - Σέφιλντ Γουέν. 2 σε τιμές άνω του 3
Τσέστερφιλντ - Σκάνθορπ 2 σε τιμές άνω του 4
Μπρίστολ Σ. - Ντονκάστερ 1 κοντά στο 2 (υπάρχει και μπόλικη ισοπαλία)
Σέφιλντ Γιουν. - Ρότσντεϊλ 1 κοντά στο 1,8
Λέιτον Όριεντ - Κόλτσεστερ 1 πέριξ του 1,65
Καρλάιλ - Μπέρι 1 σε τιμές πέριξ του 3
Ντάγκεναμ - Κέμπριτζ 1 σε τιμές κοντά στο 3
Πάρτικ Θιστλ - Ινβερνές 2 σε τιμές μεγαλύτερες του 2,2
Κιλμάρνοκ - Σεντ Μίρεν 1 σε τιμές πέριξ του 2
Ρος Κάουντι - Μάδεργουελ 2 σε τιμές όμως αυστηρά πέριξ του 2,4
Σεντ Τζόνστον - Νταντί Χ
Μορεϊρένσε - Ρίο Άβε 2 σε τιμές 2,7 και άνω
Γκρασχόπερς - Βασιλεία Χ
Άντερλεχτ Χ σε τιμές πάνω απο το 4 ή 1Χ διπλή ευκαιρία
Γκλάντμπαχ - Σάλκε 1 σε τιμές άνω του 2,3
Γκρόντιχ - Άλταχ under σε τιμές μεγαλύτερες του 2 (ή Αλτάχ στο 3,5) --> ΑΝΑΒΟΛΗ
Αούστρια Β. - Ριντ Χ
Αρούκα - Μπράγκα 2 στο 1,95 και άνω (χαμηλή απόδοση)
Αλκμάαρ - Χέρενφεν Χ
Σερκλ Μπριζ - Σαρλερουά 1 σε τιμές υψηλότερες του 2,45
Μπαστιά - Λανς 1 στο 1,95
Νις - Μετς 1 στο 2,2 και πάνω
Ααράου - Τουν Χ
Σταντάρ Λ. - Οστάνδη πολύ χαμηλή η τιμή του άσσου στο 1,6 και κάτω. Δεν κερδίζει η Σταντάρ.
Άαλμποργκ - Κοπεγχάγη Χ
Θέλτα - Σοσιεδάδ Χ

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου
Βαγιεκάνο - Έλτσε  2 στο 4,5 και άνω (υπάρχει πολύ ισοπαλία)
Ουτρέχτη - Ντεν Χάαγκ 1 πάνω απο το 2 (με πόνο ψυχής η επιλογή)
Σεντ Πάουλι - Μόναχο 1860 1 στο 2,4 με 2,5 είναι προτιμότερο απο το 1 της Ίνγκολσταντ ή της Ντάρμσταντ στο 1,8
Χαϊντενχάιμ - Ουνιόν Βερ. 2 στο 3,5 είναι μεγάλη απόδοση (υπάρχει και μπόλικη ισοπαλία)
Νότιγχαμ - Ντέρμπι Χ
Γιουνγκ Μπόις - Λουκέρνη 1 σε τιμές πάνω απο το 2
Γκενκ - Κλαμπ Μπριζ Χ (αλλά και ο άσσος σε τιμές μεγαλύτερες του 3 είναι λουκούμι)
Βόλφσμπεργκερ - Σάλτσμπουργκ  1 στο 7,4 ή Χ στο 4,5 ή 1Χ στο 2,9
Μποαβίστα - Ακαδέμικα Χ αν δεν ξυπνήσει η Μποαβίστα.
Μπρόντμπι - Ράντερς Χ αλλά και το διπλό σε τιμές μεγαλύτερες του 4 έχει μεγαλύτερη τύχη απο ότι δείχνουν οι αποδόσεις που το συνοδεύουν.
Ανόβερο - Αμβούργο 1 στο 2,1 και άνω - αν και χαμηλός
Μιλικόσκι - Τούρκου Χ
Έλφσμποργκ - Γκέτεμποργκ Χ
Μπάερουμ - Ρανχάιμ 1 σε τιμές άνω 3
Σόγκνταλ - Άαλεσουντ 2 σε τιμές πέριξ του 3
Μόλντε - Λίλεστρομ Χ σε τιμές άνω του 4
Εβιάν - Μαρσέιγ 2 στο 2,2 δαγκωτό
Γρανάδα - Βιγιαρεάλ 1 σε τιμές 4

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου
Σοντερίσκε - Χόμπρο 2 σε τιμές άνω του 3
Νυρεμβέργη - Φορτoύνα Ντ. Χ στο 3,4 αλλά μου αρέσει και το 2 στο 3,7

28 σχόλια:

  1. Δεν έχω συμπεριλάβει ακόμη Β΄ Ισπανίας και Β Ολλανδία. Στην αναμονή των αποδόσεων που θα βγάλουν οι μπουκς. Αν είναι κάτι να με δελεάσει θα το συμπληρώσω στα σχόλια.

    Μέχρι στιγμής είναι 63 οι επιλογές για τους αγώνες του τριημέρου που έρχεται (ΠαρασκευοΣ/Κ). Μέσα απο αυτές τις επιλογές θα βγει το παίξιμο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΔΑΣΚΑΛΕ εγω θα παιξω τους ασσους εβγαλα 8 στο 3 αποδοση εβγαλα 2 τετράδες για ολο το κοπονι συστημα 2,3,4, αξια 3,30 χ2συστηματα =6,60 ευρο δασκαλε σε περιμενω πατρα να σου δωσω περσινο κρασι από ζακυνθο αστερι κρασι ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΡΧΟΝΤΑ ΔΑΣΚΑΛΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

    Ένα μονό για αρχή

    ΑΡΛ - ΤΟΥΡ 1 @ 2,50


    Καλή σεζόν και καλό χειμώνα από καρδιάς!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τον κύριο Harry αρκετά ξεκουραστήκατε.

      Αύριο ετοιμάζω ένα δυνατό χτύπημα για πολλά με λίγα φράγκα!!!

      Τρελαίνομαι για Άουε, Άρσεναλ , Ρόδεραμ και Σκάνθορπ

      Διαγραφή
    2. Καλώς σας βρήκαμε MONSIUER HARRYS!!!

      Bonjour MONSIEUR TAKIS. Απο κάτω θα γράψω τα δικά μου.

      Διαγραφή
  4. ΔΑΣΚΑΛΕ εάν βλέπεις και καμμια ΑΝΑΤΡΟΠΟΥΛΑ δεν μας χαλαει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Λουκά έχετε γούστο. Εδώ δεν μπορούμε να προβλέψουμε το τελικό αποτέλεσμα, θέλετε να προβλέψουμε και το ημίχρονο και μάλιστα να βρούμε ανατροπή???
      Είναι σαν να λέμε να πέσουμε από την Ακρόπολη - να βρούμε πορτοφόλι και να μην πάθουμε τίποτα.

      Διαγραφή
    2. ΔΑΣΚΑΛΕ γιατι και εμεις να μην σταθουμεΤΥΧΕΡΟΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ

      Διαγραφή
    3. χαχαχα κύριε Λουκά, ωραία απάντηση σας έδωσε ο κυριος Δαρείος.
      Αν θέλουμε τύχη (σίγουρο ξεβράκωμα δηλαδή) τότε παίζουμε ΤΖΟΚΕΡ ή ΛΟΤΤΟ ή έστω πάμε και πέφτουμε απο τον Λευκό Πύργο και περιμένουμε να βρούμε πορτοφόλι και εμείς να μην πάθουμε τίποτα.

      Διαγραφή
  5. Για αυτο το Σαββατοκύριακο:

    ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ – ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ Χ Ημίχρονο απόδοση 3.40
    ΚΑΡΝΤΙΦ - ΝΟΡΓΟΥΙΤΣ 2 απόδοση 2.50
    ΤΣΑΡΛΤΟΝ - ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ OVER απόδοση 1.75
    ΜΠΡΑΝΤΦΟΡΝΤ - ΣΟΥΙΝΤΟΝ Χ απόδοση 3.25
    ΓΡΑΝΑΔΑ - ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ 1 απόδοση 3.20

    Σύστημα 3-4-5 ποντάρισμα 24 μονάδες, 16 στήλες, 1.5 ανά στήλη

    Ταμείο: 1931 - 24 = 1907

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να πω δύο πράγματα.

    1) Στις επιλογές μου (κάτω απο κάθε κεντρικό thread) όταν πραγματοποιούνται οι αγώνες θα τις χρωματίζω ως εξής :
    Με πράσινο αν πέρασε η πρόβλεψη.
    Με κόκκινο αν δεν πέρασε η πρόβλεψη και με Πορτοκαλί αν η πρόβλεψη δεν πέρασε αλλά έδινα και δεύτερο σημείο. Πορτοκαλί δηλαδή στις προβλέψεις όπου πέρασαν αλλά η επιλογή το σημείου ήταν λανθασμένη .... όπως συνέβηκε εχθές με τις ομαδάρες μου Μπόχουμ - Καρλσρούη.
    Αυτό το κάνω περισσότερο για εμένα για να έχω καλύτερη αρχειοθέτηση των προβλέψεων μου και να αυτοδιορθώνομαι.

    2) Απο τις 63 προβλέψεις που κάνω - θέλω να τονίσω ότι δεν πρόκειται ποτέ να τα παίξω όλα. Απλά πρόκειται για τις αρχικές προσεγγίσεις που κάτι μου έκανε κλικ και επικέντρωσα σε κάποιο σημείο κάποιου αγώνα.
    Το Σ/Κ όταν βγουν οι αποδόσεις του ΟΠΑΠ κάνω το τελικό ξεδιάλεγμα.
    Για παράδειγμα αυτό το Σ/Κ .... Απο τα 63 σημεία έχω καταλήξει σε 22 σημεία (άντε 25 το πολύ) όπου αυτά (ή κάποια απο αυτά) τελικά θα παίξω.

    Μόνο σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις παίζω κάποιο σημείο το οποίο αρχικά δεν το είχα στο μενού μου. Συνήθως όμως όταν το κάνω αυτό τότε έχω σίγουρο κουβά με πιθανότητα πολύυυυυυ μεγάλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η τελευταία παράγραφος είναι όλα τα λεφτά.

      Καλό είναι να μην αλλάζουμε τις αρχικές μας επιλογές ποτέ. Το έχω πάθει 2 φορές που έκλεινα καλά δελτία αλλά άλλαξα τελευταία στιγμή κάποια σημεία. Και φυσικά πήγα κουβά. Απο τότε ότι επιλέγω πάει κατευθείαν πρακτορείο η online.

      Διαγραφή
    2. Για σήμερα καταλήγω και περιορίζομαι στα ...
      1) Ντάρμσταντ - Άουε 2 στο 4,25 (νέος προπονητής στο Άουε - φοβάμαι το Χ)

      2) Άρσεναλ - Μάντσεστερ Σ.1 στο 3,1 (τρομερά μεγάλη απόδοση το 3,1 του άσσου για μια ομάδα που παραδοσιακά ξεβρακώνει την Σίτι, τουλάχιστον εντός έδρας)

      3) Ίπσουιτς - Μίλγουολ 2 τρομερά μεγάλη η απόδοση του 2 στο 3,65.

      4) Μπόρνμουθ - Ρόδεραμ 2 στο 4,6 (μεγάλη απόδοση αλλά εγώ το είχα επιλέξει σε τιμές μεγαλύτερες του 5. Ίσως το βγάλω έξω)

      5) Μπόλτον - Σέφιλντ Γουέν. το 2 πάνω απο το 3 θα το έπαιζα σίγουρα, αλλά στο 2,85 και ενώ χάλασε και η πώληση της ομάδας απο τον μεγιστάνα του Αζερμπαιτζάν με κάνουν να σκέφτομαι να το βγάλω έξω.

      6) Τσέστερφιλντ - Σκάνθορπ 2 στο 4,33 (το έχω ήδη μπαουλιάσει)

      7) Καρλάιλ - Μπέρι 1 στο 3,1 (το έχω ήδη μπαουλιάσει)

      8) Ντάγκεναμ - Κέμπριτζ 1 στο 2,9 είναι σχεδόν μπαουλιασμένος, αν και θέλω τον άσσο πάνω απο το 3.

      9) Πάρτικ Θιστλ - Ινβερνές 2 στο 2,55 το παίρνω με τούμπες

      10) Κιλμάρνοκ - Σεντ Μίρεν τον άσσο στο 2,35 τον γουστάρω πολύ

      11) Μορεϊρένσε - Ρίο Άβε το 2 στο 2,65 είναι λουκουμάκι - αν και η Ρίο Άβε θα έχει Ευρωπαικο ματς

      12) Γκρόντιχ - Αλτα το under

      ΓΙΑ ΧΙΝΑΡΙΑ
      Σειναγιοεν - Λαχτι
      Γκρασχόπερς - Βασιλεία
      Λίρς - Άντερλεχτ
      Άαλμποργκ - Κοπεγχάγη
      Θελτα - Σοσιεδάδ

      Διαγραφή
    3. Ίπσουιτς - Μίλγουολ 2 sto 3.65
      Μπόρνμουθ - Ρόδεραμ 2 Draw No Bet στο 4
      Τσέστερφιλντ - Σκάνθορπ 2 στο 4.33
      Καρλάιλ - Μπέρι 1 στο 3.30
      Ζητούμενα 3-4 ποντάρισμα ανά στήλη 3 μονάδες Σύνολο 15 μονάδες

      Διαγραφή
    4. Κιλμάρνοκ - Σεντ Μίρεν 1 στο 2.30
      Πάρτικ Θιστλ - Ινβερνές 2 στο 2.30
      ΔΥΑΔΑ με ποντάρισμα 30 μονάδες

      Άρακάβα 1884 - 15 - 30 = 1839 μονάδες

      Διαγραφή
    5. Αρακάβα 1884 - 1530

      Σε ποιο πρωτάθλημα Κ Τάκη????? χαχαχααχααχα

      Διαγραφή
    6. Μπαστιά - Λανς 1 στο 2,12
      Νις - Μετς 1 στο 2,08
      Άαλμποργκ - Κοπεγχάγη Χ στο 3.25
      Θέλτα - Σοσιεδάδ Χ στο 3.40
      Ζητούμενα 3-4 ποντάρισμα ανά στήλη 3 μονάδες Σύνολο 15 μονάδες

      Άρα κάβα κύριε Harry (χεχεχε) 1839 - 15 = 1824 μονάδες

      Διαγραφή
    7. Βαγιεκάνο - Έλτσε 2 στο 4.45
      Σεντ Πάουλι - Μόναχο 1860 1 στο 2.35
      Γρανάδα - Βιγιαρεάλ 1 στο 3.60
      Ζητούμενα 2-3 ποντάρισμα ανά στήλη 5 μονάδες Σύνολο 20 μονάδες

      Άρα κάβα 1804 μονάδες.

      Τέρμα για σήμερα, αν και έχω μια δυαδούλα στο μυαλό μου, αλλά ακόμη δεν ξέρω τι θα κάνω.

      Διαγραφή
  7. ΔΑΣΚΑΛΕ επαιξα τις προβλεψεις σου 210 1 256 2 259χ 308 χ συστημα 2,3,4, κοστος 3,30 κερδος 63.92ευρο επομενο 165 χ 201 2 205 1 268 under συστημα 2,3,4, κοστος 3,30 κερδος 59,25 euro επομενο 229 1 231 2 260 χ 298 χ συστημα 2,3,4, κοστος 3,30 κερδος 56,46 ευρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

    Μονά και δυάδες
    ΡΕΑΛ - ΑΤΛΕΤΙΚΟ 2 @ 5,00
    ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ - ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ 2DNB @ 8.00

    ΣΤΟΟΥΚ - ΛΕΣΤΕΡ 2 @ 3,80
    ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ - ΡΟΔΕΡΑΜ 2 @ 5,50


    Μεγάλα τα σημεία..... εννοείται χαμηλή μίζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πέρασα να πω την καλησπέρα μου στην ωραία παρέα εδώ!

    Δεν έχω παίξει τίποτα τις τελευταίες δύο εβδομάδες και για αυτό δεν έχω γράψει κάτι... Έχω επικεντρωθεί στο ΧΑΑος πιο πολύ αυτή την περίοδο.

    Κύριε Τάκη το χρωμάτισμα των προβλέψεών σας μετά τη λήξη του αγώνα ανάλογα με το αποτέλεσμα, πολύ χρήσιμο και πρακτικό.

    Εύχομαι καλά κέρδη σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο τυχερός παίκτης του «Πάμε ΣΤΟΙΧΗΜΑ» από τον Βόλο πόνταρε σε 2 Over, 2 No Goal, 2 ματς με 2-3 γκολ, 1 άσο και 1 Χ στο ημίχρονο!

    Μεγάλα κέρδη για έναν ακόμη μεγάλο τυχερό παίκτη του «Πάμε ΣΤΟΙΧΗΜΑ», ο οποίος με 8 παιχνίδια του Σαββατοκύριακου 13-14 Σεπτεμβρίου πήρε 9 χιλιάδες ευρώ!

    Πόνταρε σε 2 Over, 2 No Goal, 1 άσο, 1 Χ στο Ημίχρονο, ενώ σε 2 ματς επέλεξε τα 2-3 γκολ. Οι αποδόσεις τους ήταν από 1,75 έως 2,20.

    Το δελτίο του, με πολλαπλασιαστή 150, ήταν αξίας 45,00 ευρώ και κέρδισε το ποσό των 9.024,99 ευρώ. Παίχτηκε στο πρακτορείο του Βόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΤΕ 138. 1-2.
    134. 1-1.
    108. 1-1.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χάντερσφιλντ - Γουίγκαν 2 στο 2.50
    Κόλτσεστερ - Σέφιλντ Γιουν. 2 στο 2,4
    Πορτ Βέιλ - Μπρίστολ Σ. 2 στο 2.22

    Ζητούμενα 2-3 ποντάρισμα ανά στήλη 5 μονάδες Σύνολο 20 μονάδες

    Άρα κάβα 1804 - 20 = 1784 μονάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με απίστευτη ανατροπή της Σέφιλντ όπου έκανε το 2-0 2-3 με τέρματα στο 82, 85 και 88 λεπτό πήραμε τη δυάδα 2,4 Χ 2,22 Χ 5 = 26,64
      Η Μπρίστολ καθαρισε στο χαλαρό 3-0 - σε απίστευτη φόρμα. Θα εκπλαγώ αν δεν τερματίσει πρώτη και άνετη στο τέλος του πρωταθλήματος.
      Η Γουίγκαν έμεινε στο 0-0 και με απογοήτευσε με την εμφάνιση της. Είχε ευκαιρίες να πάρει το μάτς, αλλά μπορούσε και το χάσει. Η ισοπαλία ήταν δίκαιη - αλλά εγώ παύω να θεωρώ την Γουίγκαν τόσο φοβερή και τρομερή όσο την περίμενα πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

      Κάβα 1784+26,64 = 1810,64 μονάδες

      Διαγραφή
  13. Απίστευτο ματς στο Νότιγχαμ. Βέβαια το ματσάκι δεν το έβλεπα γιατί έβλεπα Μπάγερν. Όμως η Φούλαμ που βρέθηκε να χάνει με 2-0 γύρισε το ματς και πέρασε μπροστά 2-3. Όμως στο τελευταίο 15λεπτο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να νικήσουν με 5-3.

    Κρίμα!!! Ένα τόσο ποιοτικό ρόστερ, σαν αυτό που έχει η Φούλαμ να έχει καταντήσει ο περίγελος της ΤσάμπιοΣιπ.
    Ύστερα και απο το Νότιγχαμ - Φούλαμ 5-3 νομίζω ότι ο Φέλεξ Μάγκατ ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ. Θεωρώ απίθανο το Σαββάτο να ξανακάτσει στον πάγκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι!!!!!!!!!!! Στους κουμαρτζίδες δεν εύχεσαι ΠΟΤΕ, μα ποτέ, καλά κέρδη και καλή επιτυχία και προπαντός δεν τους ρωτάς πόσα θα εισπράξουν αν τους περάσει το παρολί.